Postmortem

Bakancslistához adom
amerikai thriller, 105 perc, 1998

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

James semmi mást nem akar, csak hogy ne kelljen visszamennie Skóciába. Egy nap mégis kap egy faxot, amely egy ismeretlen gyászjelentését tartalmazza. A következő napon pedig már csattan is kezén a bilincs: letartóztatják az ismeretlen meggyilkolásának vádjával.

Stáblista:

Szereplők

James McGregor
Wallace
George Statler

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
stupek2 2015 jún. 05. - 12:39:12 3/10
Egy exrendõr könyvet ír, majd hullanak körülötte a nõk. A helyi rendõrség megkéri, hogy segítsen nekik. Egy akció során (tök hülyeség) a rendõrök több kilométert rohannak egy nõ után, aki csak sétál az utcán, mégis alig érik utol. Aztán kiderül, hogy van kocsija is (akkor meg minek sétált több utcát?)
A cselekmény lassan pörög fel, majd egyre izgalmasabb lesz, bár Charles Cheen színészi alakítása kétséges.
Amit sohasem fogok megtudni:
-Charles Sheen honnan tudta, hová viszi a nõket a gyilkos
-ki volt a gyilkos (honnan ismerte)
-miért gyilkolt
-miért faxolta meg elõre a gyilkosságokat
Szóval szörnyen össze van kapkodva a vége. 3 pont
offtopic
ilali 2015 febr. 03. - 02:10:30
***SPOILER***
B.: (M.H.)„... nem azért dobtak minket a Földre, hogy jól érezzük magunkat ...”
*** SPOILER VÉGE***
5/10
homeboy 2014 júl. 10. - 22:43:21 5/10
Csatlakozom feketevipera velemenyehez.
feketevipera 2013 aug. 11. - 19:15:39
Az alapötlet érdekesnek is tûnhet (mondjuk nem kifejezetten eredeti megoldás, hogy letartóztatnak valakit, akinek f*ngja sincs semmirõl, aztán õ kezd el segíteni a zsaruknak, és a kiégett, alkoholista ex-regényíró és rendõr figurája is már-már zsánerré merevedett alak), de az egész filmben van valami B kategóriás hangulat. Valószínûleg alapvetõen lélektani thrillernek szánták a készítõk a filmet, de véleményem szerint pont ezt a lélektani vonulatot lehetett volna sokkal erõsebben kidomborítani. Igaz, ezt nehéz úgy megoldani, hogy a gyilkos személyisége és kiléte gyakorlatilag végig ismeretlen maradjon, de azért megkísérelhették volna valamilyen módon. A nézõ a közepe táján kezdi sejteni, hogy persze itt is a múltban van a megoldás, és valami iszonyú titok lappang a háttérben, de addig el is kell jutni, mert a film eleje szerintem eléggé döcögõs. Utána már felgyorsulnak az események, de sajnos semmi olyannal nem tudtak elõállni a készítõk, ami ne hagyta volna meg laposnak és jellegtelennek az egészet. A rutinos filmnézõ számára valószínûleg sablonosnak tûnhet sok minden, a cselekmény jó része is olyan panelekbõl épül fel, amiket gyakorlatilag bármelyik hasonló zsánerfilmbe be lehetne illeszteni. Sajnos az alkotógárda is garancia a B kategóriás "szórakoztatásra", a rendezõ bácsinak vannak elég übergagyi produkciói, és hát Sheen sem emelkedett a nagy színészek sorába, hogy finoman fogalmazzak. Szóval nem estem hasra ettõl az alkotástól, de talán az én hibám, hogy többre számítottam egy tucatkriminél. Az itteni 9,5-es átlagot pedig enyhén szólva is jelentõs túlzásnak érzem, ez azt jelentené, hogy a legjobb, szinte "tökéletes" filmek kategóriájába kellene beillesztenünk, amitõl azonban ez fényévekre van. Egyszer megnézhetõ, és nem mondom, hogy teljesen élvezhetetlen, de hiányzik belõle valami plusz.