Magas-Sierra

Bakancslistához adom
High Sierra
amerikai krimi, 96 perc, 1941

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

A szesztilalom nyertesei közé tartozó, dörzsölt Roy Earle több év börtön után szabadul, s noha elege van már a bűnöző életből, pártfogói rábeszélésére egy utolsó munkát még elvállal. A Sierra-hegység egyik gazdag vendégek által látogatott szállodájának széfjét kell kirabolnia. A bűntársaknak kiválasztott fiatal gengszterekben Earl egyáltalán nem tud megbízni, a társaságukba keveredett Marie-ban azonban rokonlélekre talál.

Stáblista:

Szereplők

Roy "Mad Dog" Earle/Roy Collins
Marie Garson
"Babe" Kozak
"Red" Hattery
Velma "Pat" Baughmam

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
far vik 2011 nov. 12. - 15:46:23
HamfriBogár, drága HamfriBogááár, nem kérdem én tõõõõõleeeed, mikoooor lesz nyáááár... Mindjárt kezdõdik!!! Végre egy FILM!
10/10
rocksámán 2010 dec. 05. - 02:26:06 10/10
A legendás Bogie megint hozta a formáját(mikor nem?:-)),ez egy must-see film,most ért véget és semmi animáció,semmi számítógépes trükk és így is olyan volt,hogy mozdulni nem volt idõm elejétõl végig,gyomrom ökölbe szorulva,ennyit arról miként kell filmet csinálni!A Sierra-hegységre felvezetõ út pedig szenzációs:-)
feketevipera 2010 dec. 04. - 21:16:37
Klasszikus film, de Magyarországon eddig valószínûleg még nem vetítették. Azt hiszem, ez kicsit különbözik a többi film noirtól, ennek a világa talán kevésbé sötét, mint azoké. A történetet kicsit soványnak mondanám, az elsõ kb. egy óra majdnem vontatott, inkább egy szerelmi szállal vegyített filmdrámához hasonlít, mint egy valódi krimihez. Earle eléggé egyénített jellem a hasonló típusú filmek világában, érzõ ember, ugyanakkor céltudatos bûnözõ is. Bogart ritkán látható ilyen szerepben, kevésbé "kemény" figura, mint sok más, késõbbi filmjében. A befejezés sem kifejezetten hétköznapi, Earl tkp. egyfajta tragikus hõs, aki számára ez a világ nem sok jó dolgot tartogat. Kitörési lehetõsége nem igazán akad, kénytelen a múltban, a bûnözés világában élni. Nagy álma az, hogy gazdag legyen, és ezért képes bármit megtenni. A hiányosságai ellenére is érdemes megnézni a történetet, hiszen egyrészt kuriózum, másrészt Bogart játszik benne, aki ekkoriban kezdi kiépíteni a késõbbi filmjeiben bemutatott eszköztárát.