Leszáll a sötétség

Bakancslistához adom
Darkness Falls
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol thriller, 88 perc, 1999

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

John Driscollt a milliomos, gátlástalan, és kíméletlen pénzügyi szakembert életveszélyesen megfenyegetik. Ha másnap reggelig nem törleszti egy adósságát, végeznek vele. John vacsorára hívja egy milliárdos barátját és nejét, feleségét pedig arra kéri, tegyen ki magáért. Sally épp a vacsorához készülődik, amikor furcsa, zaklatott, vontatottan beszélő idegen jelenik meg a ház halljában, aki lassan felkelti Sally figyelmét, s a hazatérő Johnét is. A férfi felesége halálos balesete ügyében nyomoz és az életbevágóan fontos vendégséget semmibevéve, fegyverrel kényszeríti a házaspárt hogy végighallgassák...

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Koca83 2022 jan. 15. - 09:28:13 8/10
Az szàmomra nem vilàgos, hogy mièrt lôttèk le a vègèn, annak ellenère, hogy idôben ki tudta vègül pengetni a pènzt? Lehet, hogy azèrt, hogy így mègtöbb pènzt kaszált be, aki megölette? Mert elhangzik a filmben, hogy ha a faszi meghal, ô kapja meg az összes vagyonàt.
Nagyon jò film volt.
9/10
Era1980 2021 ápr. 20. - 12:42:59 9/10
Nekem tetszett!!!!!
9/10
@angel82 2021 ápr. 14. - 05:32:06 9/10
Lassú, vontatott levezetésű film, de végig fenntartja a figyelmet. Az előző hozzászólók a színpadi bemutatás lehetőségére ráhibáztak, ugyanis a forgatókönyv N. J. Crips ''Dangerous obsession'' színműve felhasználásával készült.
SPOILER!!!
tortura-nak válaszolva: a filmben elhangzik, kívülről halllatszik, a beszélgetők mutatása nélkül, hogy ''van vacsora, nincs vacsora, a pénzt kifizetik''.
tortura 2020 jan. 29. - 16:53:31
Most néztem meg másodszorra és még így is lekötött. Igazi kamaradarab. Akár színházban is elő lehetne adni, viszonylag kevés helyszínen játszódik, néhány szereplővel.
Két apróság van, amit nem értek. Igaz, nem nagyon befolyásolják a lényeget.
SPOILER!!!
Az egyik: a pali reggel lóhalálában elutalja a megadott időpontig a pénzt (nehogy megöljék). Nem tudom, honnan lett pénze, hisz ahonnan várta, az meghiúsult. A vendégsereg bizony hoppon maradt, tehát a partnertől nem tudott kölcsönkérni és a feleség sem engedélyezte, hogy a házát ajánlják fel biztosítéknak.
A másik: mivel a férj fizetett, mégis mért lőtték le?
A zárójelenet megható. Nem nyálkás, nem negédes, mégis nagyon emberi és szívbemarkoló. Ray Winstone Oscart érdemelne ezért az alakításáért.
tortura 2020 jan. 25. - 14:55:03
Egyetértek az előttem szólóval, nagyon klassz film. Ray Winstont amúgy is nagyon kedvelem a Tégla óta.
7/10
gladiolus 2018 aug. 26. - 09:17:45 7/10
A cím banalitást sugall, de nem az.

Egy meglepően jó thriller, főként a férfi-nő kapcsolat problémáiról, és az ebből kibontakozó bűntényről.
A film kevés szereplős, kevés helyszínes, ugyanakkor mégis elég sodró lendületű, akár színpadon is kivitelezhető lehetne. Egy olyan thriller, amiben erőteljesek a drámai elemek,ez emeli az értékét, szépen felépített és logikus a cselekményvezetés, és viszonylag egyedi a téma is, legalábbis szokatlan olyan szempontból, hogy nem minden harmadik thriller szól erről.

Megtekinthető itt:

https://www.youtube.com/watch?v=rCSUms0G_0g