Perceval lovag

Bakancslistához adom
Perceval le Gallois
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-olasz-NSZK filmdráma, 134 perc, 1979

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Perceval, a naiv velszi legény a nagy erdőkön át érkező lovagokat Isten legszebb angyalainak nézi, hisz még soha azelőtt nem látott ilyen pompás öltözetű teremtményeket. Megtudja, hogy a lovagok fényes fegyvereiket Arthur királytól kapták, mikor lovaggá ütötte őket. "Ha valóban van egy király, ki lovagokat nevel, megkeresem, mennem kell!" - határozza el az ifjú velszi, és anyja tanácsaival elhalmozva elindul Arthur király kastélyába...

Eric Rohmer Perceval lovag című filmjében lenyűgöző aprólékossággal teremt meg egy sajátos középkort, amely stilizált színhelyekkel, rekonstruált nyelvvel a miniatúrák világát idézi fel. Azt a hagyományt folytatja, amelynek kezdetei a régi commedia dell'artéhoz nyúlnak vissza. A 12. századi költő, Chretien de Troyes művének felhasználásával készült film kivételes kulturális csemege.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
nil_nocere 2006 szept. 29. - 13:10:14
háát...jól megszivattak bennünket...az Ó márkiné ment a feltüntetett idõpontban (23:45, 2006.09.28. csütörtök) és adón (m1).
Gratulálok.

ps. legalább egy figyelmeztetést elvártam volna, hogy "Te hülye, ne maradj fenn eddig, mert úgysem ezt a filmet nyomjuk..", de még jobb lett volna, ha értesítenek, hogy akkor most mikor lesz?
D Szabi 2006 júl. 23. - 22:47:55
Sziasztok!

Ha valaki felvette a filmet kérem jelentkezzen a gtrxdc@freemail.hu címen. Sajnos nekem az eleje lemaradt,és szeretném megszerezni elejétõl a végéig.
Köszi a segítséget.
Szabi