Martin Guerre visszatér

Bakancslistához adom
Le Retour de Martin Guerre
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia filmdráma, 106 perc, 1982

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

A Foix grófságbeli Artigat nevű faluban 1538-ban a mindössze 14 éves Martin Guerre-t összeadják a falu tekintélyes családjából származó Bertrande de Rolsszal, aki még szintén gyermek. A házasság sokáig terméketlennek bizonyul. A kilencévi férfiúi kudarc igencsak megalázó a fiatal Martin számára, így amikor megvádolják, hogy meglopta apját, végképp tarthatatlannak érzi helyzetét. Elhagyja feleségét, birtokát, és sokáig nem hallat magáról. Hosszú évek múltán azonban megjelenik egy férfi, aki a rég elveszettnek hitt Martin Guerre-nek adja ki magát. Elfogadtatja magát a családdal, a legközelebbi rokonokkal és az egész faluval. Burkolt kételyek személyazonosságával kapcsolatban már kezdettől fogva megfogalmazódnak, ám a férfi a legintimebb titkokat is tudja feleségéről...

A 16. századi történet valóságos esetet dolgoz fel, amiből egy másik, amerikai játékfilm is készült Sommersby (1993) címmel, Richard Gere és Jodie Foster főszereplésével.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Querelle 2015 okt. 13. - 22:27:03
Remek film, és kivétel nélkül minden színész nagyon jól alakít benne.Csak ajánlani tudom mindenkinek !
norton15 2010 ápr. 18. - 21:00:32
Érdekes film, egy valós történet alapján, amiben Martin Guerre tényleg eltûnt évekre, és visszatért, és habár többen gyanakodtak rá, hogy csaló, mégsem tudták sokáig bebizonyítani.

Depardieu-ért néztem meg a filmet, habár igazából csak a legvégén volt két olyan jelenete, amilyeneket tõle vártam az egész film alatt. Azért viszont nagyon megéri. De hogy Tchéky Karyo miért volt egy ennyire pici szerepben, rejtély.

Egyszer érdemes megnézni, franciáknál ez olyan, mint nekünk Rózsa Sándor. Még musical is készült belõle, továbbá egy remake is, Sommersby néven (Jodie Foster és Richard Gere), de ez nekem jobban tetszett.