Kisfiam

Bakancslistához adom
Mon fils a moi
16 éven aluliak számára nem ajánlott belga-francia filmdráma, 79 perc, 2006

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Julien elragadó kamasz, de egyszersmind a szeretet rabja is. Anyja, akit tudós férje elhanyagol, mérhetetlenül rajong Julienért, minden lépését ő irányítja, nem riadva vissza kegyetlen pszichológiai eszközök alkalmazásától sem. Julien megpróbál kitörni nyomorúságos helyzetéből, talál, majd elveszít egy barátnőt, a nagymamájához és a nővéréhez fordul, felhívja a rendőrséget, öngyilkossággal fenyegetőzik. De az anyai szeretet erősebb mindennél.
Bemutató dátuma: 2007. augusztus 30. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • San Sebastian Nemzetközi Filmfesztivál

    2006
    Fődíj: Martial Fougeron
  • San Sebastian Nemzetközi Filmfesztivál

    2006
    Legjobb női alakítás: Nathalie Baye

Hozzászólások

Szerinted?
tortura 2017 nov. 25. - 15:36:08
Végigszenvedtem. Az anyát már 10 perc után meg tudtam volna ölni. Rossz arra gondolni, hogy ez nyilván nemcsak film, ilyen a valóságban is létezhet, sõt létezik is.
Nem véletlenül nem vagyok híve annak a konzervatív nézetnek, hogy egy nõnek, ha családja van, mindenképp otthon kell maradnia. Szerintem ez a nõ is unalmában buggyant meg. Mert hogy nem volt százas, az biztos. Normális ember bárhogy szereti a gyerekét, nem emel köréje falakat, nem fullasztja meg, nem teszi tönkre az örökös csesztetésével. Ha eljárt volna a nõ is dolgozni, lett volna elfoglaltsága, társasága, sikerélménye, nem a gyerekén vezette volna le a fölös energiáját.
SPOILER!!!!
Kicsit csalódás volt a vége, mikor kiderült, hogy a nõ túlélte a dolgot. Megnyugtatóbb lett volna számomra, ha meghalt volna, nem kár az ilyenért.
Még szintén idegesítõ volt a töketlen apa figurája. Úristen, hogy lehet egy férfi ilyen? Férfi... fenéket.
9/10
Xxy92 2015 febr. 18. - 23:45:58 9/10
Nagy hiba volt Berkes Bencével elrontani ezt a filmet. Az õ hangját leszámítva nekem nagyon tetszett a film. Bár abszurdabb, megdöbbentõbb zárásra számítottam.
Gina424 2014 febr. 11. - 21:14:22 Előzmény saskia
Nagyon nyomasztó film. Hozzáteszem számomra nagyon érdekes volt végignézni. Egy másik filmet már régóta keresek Testvérbosszú: Menendez gyilkosságok.
SPOILER
Na mármost az a másik film egy megtörtént esetet dolgoz fel, amikor a gyerekek megölik az õket terrorizáló, maximalista szüleiket. A legtöbb hozzászólás ezzel a filmmel kapcsolatban az volt, hogy az anyagyilkosság a legszörnyûbb dolog a világon, és hogy ha minden gyerek, akit rosszul neveltek, megölné a szüleit...
Amíg néztem a filmet én végig azt hittem, hogy a kisfiú a végén öngyilkos lesz. És végig azon gondolkodtam, hogy akkor most egy ilyen helyzetben mi a szenvedõ alany számára a legjobb megoldás: az öngyilkosság? vagy ha az anya ellen fordul? Vagy van más kiút? Furcsa volt számomra a két filmet - ugyanarról a problémáról - összehasonlítani.
saskia 2007 szept. 09. - 18:59:20
Egyszerûen zseniális a film minden porcikájában
mind a szereplõk terén (az egyetlen számomra gyenge pont a nõvér alakja)mind a rendezõi munkát tekintve
Egyedülálló, visszafogottan nyomasztó hangulatot alakul ki a filmben oly módon, hogy közben egy teljesen hétköznapi problémáról beszél,amely észrevétlenül fullasztja meg az embert
és a külvilág számáraláthatatlan jelek nélkül torkollik végül tragédiába. miközben mi csak süppedünk a székünkbe..
Egyszóval a francia filmek terén ismét szaporodott a csemegék sora
tessék elmenni megnézni
yellow10 2007 szept. 07. - 12:46:25 Előzmény petymeg
Kíváncsi leszek rá, mi hétfõn megyünk megnézni!
petymeg 2007 szept. 01. - 13:41:54
nagyon érdekes film, kifejezettem rossz nézni, az egész mozi csak sóhajtozott közben. én nagyon ajánlom