Roger Dodger (Roger, a csábítás szakértője)

Bakancslistához adom
Roger Dodger
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 106 perc, 2002

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Roger Swanson (Campbell Scott, Facérok), a menthetetlenül cinikus reklámszakembernek szent meggyőződése, hogy bármely nőt megkaphat. Azonban az egyéjszakás kalandokkal teli, tökéletesnek hitt világa egyszer csak omladozni kezd, mikor váratlanul betoppan hozzá az unokaöccse, Nick (Jesse Eisenberg, Social Network - A közösségi háló), akinek még nem sikerült elveszítenie a szüzességét, és abban bízik, hogy eme probléma megoldásában Roger segítségére lehet. A férfi el is határozza, hogy reptében tanítja ki a fiút a nők minden csínjáról-bínjáról, de miközben alámerülnek a manhattani éjszakai életbe, Roger rádöbben, hogy még neki is rengeteg tanulnivalója van arról, hogy a nők valójában mit is akarnak.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
The Cortez 2021 márc. 31. - 23:04:05 8/10
Dokumentarista, szövegközpontú, különleges agymenés.
Az elején borzasztóan igénytelen a kamerakezelés, ráadásul az okoskodó, önmagát rendszeresen beégető főszereplő szintén rohadtul fárasztó. A cselekmény Jesse Eisenberg felbukkanásával mozdul előre, és nagyjából ugyaninnen válik érdekessé az egész alkotás: értelmet nyer az alapozás, lebilincselővé alakulnak a férfi-női dinamikáról szóló dialógusok, nézetni kezdi magát a film, ütőssé válnak a főhős poénjai-beszólásai + Jennifer Beals & Elizabeth Berkley is sokat dobnak a hangulaton. A fényképezés persze ugyanúgy szar marad, de legalább minden más téren erőteljes fejlődés tapasztalható.
A mozi egyébként kiválóan bemutatja a kamu alfa-jelenséget a szorosan hozzákapcsolódó műmájer dumákkal, valamint a nevetséges csajozási tippekkel együtt.
Coleman 2011 jan. 08. - 10:35:32
Jesse Eisenberg szinte összes szerepe felkészülésnek tetszik Mark Zuckerberg eljátszásához, legalábbis többé-kevésbé mindenhol ezt a figurát hozza, a Roger Dodger esetében különösen, mintha tényleg elõszobája lenne a social networknek. Maga a film igen érdekes, különös, nehezen felejthetõ hangulattal, pergõ párbeszédekkel, szokatlan cselekménnyel és egy nagyon jó fõszereplõvel. Az amerikai független mozi termékeny talaj, nagyon sok értékes, jó film jön onnan, általában azért kemény realista drámák, ilyen szempontból is rendhagyó a Roger Dodger, érdemes megnézni.