Őszi bál

Bakancslistához adom
Sügisball
észt játékfilm, 86 perc, 2007

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az Őszi bál film hat magányos emberről, akik egy szovjet időkből megmaradt lakótelepen tengetik tömbéletüket. Mati, a fiatal író volt felesége után leskelődik, és más nőknél sincsen sikere. August, egy nőtlen borbély örömtelen életét éli és szeretete
egy kislányhoz vonzza, ám ezt pedofíliának bélyegzik. Az egyedülálló anya, Laura, csöpögős szappanoperákat néz, és visszautasítja a férfiak közeledését, mert nem tud megbízni bennük. Maurer, az építész az emberiség jobbá tételén szorgoskodik, és e világmegváltó munkája közben csak saját feleségéről feledkezik meg, aki így a ruhatárosként dolgozó Theónál keres vigaszt, akit ugyan szeretnek a nők, de alacsony társadalmi helyzete miatt nem vesznek komolyan.

Az Őszi bál elnyerte a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Orizzonti versenyprogramjának fődíját.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
adamnagysweetmovie 2011 máj. 23. - 18:58:47 5/10
Egy idõ után nehéz volt komolyanvenni a szereplõit..
10/10
Ness 2009 ápr. 03. - 11:42:49 10/10
Engem nagyon megfogott a film hangulata, a rendezõnek sikerült visszaadni a lakótelepek nyomasztó légkörét, a tudatot, hogy az ember soha nincs egyedül, és mégis. Erre a hangulatra a zene is erõteljesen rásegít. A történet követhetõ, bár ez sem egy egyszer megnézõs film, lehet gondolkodni rajta utána is.