Programkereső

Hírek, érdekességek

Visszatért Budapestre a Kossuth Múzeumhajó

Komáromban esett át a tízévenként szükséges műszaki átvizsgáláson, és most visszatért szokásos helyére, a Vigadó térre a Kossuth Múzeumhajó. Az egyedülállóan jó állapotban fennmaradt gőzhajó több, mint száz éve, 1913-ban épült az újpesti Ganz-Danubius hajógyárban, a Magyar Királyi Folyam- és Tengerhajózási Rt. részére. Hosszú évek és többszöri névváltoztatás után 1984-től tartozik a Közlekedési Múzeum gyűjteményébe. Most, a szükséges vizsgálatok után, ismét Pesten, a Lánchíd közelében várja a látogatókat.

AQB

Wittgenstein

Art Quarter Budapest, április 19-ig

Huszonkét művész munkáiból nyílik tematikus tárlat február 29-én az art quarter budapestben. A nemzetközi vándorkiállítás a wittgensteini gondolkodás és a kortárs képzőművészet néhány kapcsolódási pontját, az inspiráció sokrétű és több irányú lehetőségeit mutatja be Magyarországon jól ismert és hazánkban először bemutatkozó alkotók munkáin keresztül.

Állandó kiállítások Budapesten

Erdészet
Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM) - Budapest
Szoborpark
Memento Park (Szoborpark Múzeum) - Budapest
Látványraktár
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea - Budapest
Vurstli
Holnemvolt Vár - Budapest
Mobileum
Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum - Műszaki Tanulmánytár és Raktár - Budapest
Eszmélet
József Attila Emlékhely - Budapest
CodeEx
Reneszánsz Panoptikum - Budapest
A ló
Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM) - Budapest
Elágazások
Erdős Renée Ház - Muzeális Gyűjtemény és Kiállítóterem - Budapest
Reklámtáblák
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea - Budapest
Kézi
Doblo Wine Bar - Budapest
FeHoVa 2019.
Hungexpo Budapesti Vásárközpont - Budapest

Jegyajánló

A szem nem...

Honza Zamojski: ECHO

Easttopics Galéria, április 4-ig

Az Easttopics nagy örömére szolgál, hogy a 2020-as évadot a fiatal lengyel művésznek, Honza Zamojskinak a galéria terére komponált kiállításával nyithatja meg. A Poznańban élő és dolgozó Honza Zamojskit (1981) a lengyelországi fiatal generáció egyik legkreatívabb, leginvenciózusabb művészének tartják. A kortárs kultúráról tesz közzé metszően okos meglátásokat egyszerre szarkasztikus és elnéző stílusban.

Blinken osa

Hit – Bizalom – Titok. Az üldözött vallásosság képei a titkosszolgálati levéltárakban

Centrális Galéria, április 5-ig

A kiállítás a kommunista titkosrendőrség, a vallási csoportok és az őket tanulmányozni kívánó kutatók és az őket tanulmányozni kívánó kutatók közötti összetett viszonyrendszert mutatja be. A kiállításban látható képeken, történetekben és vallomásokban a hit, a bizalom (akár fennáll, akár elveszett) és a titok egymásba fonódik.

2b

Csillag a házon - Csillag a kabáton

2B Galéria, április 3-ig

A kiállításon olvasható naplók és visszaemlékezések, korabeli újságcikkek, hirdetmények érzékeltetik, mit éltek át a csillagviselésre kötelezettek, s hogyan reagált a magyar társadalom többsége a törvények alapján zsidónak minősülő polgártársainak megbélyegzésére. Megalázottság, szégyen, félelem, kétségbeesés, ritkábban dac és harag az egyik oldalon – főként közöny, de nem ritkán káröröm, gyűlölet a másikon. Akiben sajnálat, együttérzés ébredt, az a megtorlástól való félelem miatt alig mert ennek kifejezést adni.

természetközeli

Baranyi Judit: Élet, álom, kárpitok

Párbeszéd Háza, május 10-ig

Párás hegyek oldalában megbújó falvak, szőlős dombhátak, a havasok fenségessége. Baranyi Judit (1941–2013) művészetére erősen hatott a partiumi gyermekkor, de a francia kárpitművészeti hagyomány megismerése is fontos inspirációt jelentett számára. A Párbeszéd Háza Faludi Galériájában 2020. február 28-án nyíló, Élet, álom, kárpitok című tárlata egy gazdag és szinte ismeretlen hagyaték legjavát mutatja be.

Utazás a konyhák világába

43. Utazás Kiállítás

Hungexpo Budapesti Vásárközpont, március 1-ig

Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje immáron 43. alkalommal várja a szakembereket és az utazás szerelmeseit a fővárosban. A Szlovák Turisztikai Képviselet egy 120 négyzetméteres standdal vesz részt az idei budapesti Utazás Kiállításon, de további 15 társkiállítóval is találkozhatunk a helyszínen.

Konyhakiállítás 2020

Papp László Budapest Sportaréna, március 1-ig

Mitől lesz a ház lelke, a konyha, a lehető legmodernebb, legtrendibb, legpraktikusabb és legszebb? Mik az újdonságok, a legújabb gasztronómiai trendek? Kiderül február 28 – március 1. között a Budapest Sportarénában!

Jelölj te is!

Keressük Magyarország legjobb jövőbarát, gyerekeket fejlesztő kezdeményezéseit

Március 9-ig te is nevezheted az általad legjobbnak gondolt szervezetet.

Ica néni: Az anyaságban otthon éreztem magam

Minden úgy jó, ahogy volt – mondja megpróbáltatásokkal teli életéről. A Dívány legújabb interjúsorozatában.

„Bocsánatot kérek a 14 éves kislánytól, akinek a testét eladtam drogokért”

A függőnek elsősorban nem igazság, hanem irgalom kell.

Március 3-án újra KultúrKedd!
március 3., kedd 00:00-24:00 Március 3-án újra KultúrKedd!

Kedvezményes jegyek csak egy napig a PORT.hu-n!