Programkereső

Műcsarnok

Sylvia Plachy: Dalok fekete-fehérben

Műcsarnok, november 24-ig

Sylvia Plachy fényképei rendkívüli módon képesek megérinteni belső képeinket és a lélek mélységébe is utat nyitnak. Emlékeink, álmaink, képzeletünk kísértetiesen gyönyörű díszletei közé visznek. Amikor fotografál, úgy létezik, ahogy csak a gyermekek tudnak. Teljes valójával – a jobb lába kisujjától a feje búbjáig –, minden porcikájával fényképez. Ösztönösen készíti képeit, csak saját képalkotási szabályait tartja be, vagy azt sem. Átlépi, ha kell. Bármerre is jár a világban megérzi hol van számára A KÉp.

Mai Manó

Nobuyoshi Araki: Érzelmes utazás/Sentimental Journey

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház, 2020. január 19-ig

Minden gondolat, személyiség és cselekvés az életben újra és újra komplex íveket húz, melyben az igazság és a hazugság egyszerre van jelen, és ez a fényképezőgépen keresztül kapcsolódik a külvilághoz. Amikor egy egész élet áramlik az exponáló gombot megnyomó ujjból a keresőbe, a valóság fény által megérintett körvonala egyszerű látványból látványossággá válik. Ezért is személyes fotók Araki fotói.

Állandó kiállítások Budapesten

CodeEx
Reneszánsz Panoptikum - Budapest
Eszmélet
József Attila Emlékhely - Budapest
Elágazások
Erdős Renée Ház - Muzeális Gyűjtemény és Kiállítóterem - Budapest
A ló
Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM) - Budapest
Látványraktár
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea - Budapest
Vurstli
Holnemvolt Vár - Budapest
Reklámtáblák
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea - Budapest
Kézi
Doblo Wine Bar - Budapest
FeHoVa 2019.
Hungexpo Budapesti Vásárközpont - Budapest
Mobileum
Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum - Műszaki Tanulmánytár és Raktár - Budapest
Szoborpark
Memento Park (Szoborpark Múzeum) - Budapest
Erdészet
Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM) - Budapest

Jegyajánló

LUDWIG

Mintázat és dekoráció

Lidwig Múzeum, 2020. január 5-ig

Joyce Kozloff az iszlám díszítőművészetből meríti csempemintázatait absztrakt geometrizáló műveiben. Kim MacConnel pagodája és egyéb, japán stíluselemeket hordozó munkái a nyugati művészettörténet japonizáló divatját fordítja meg. Az európai hagyománnyal ellentétben nem nyugati objektekbe emeli be az azoktól idegen japán motívumkincset, hanem a nyugati képi elemeket jeleníti meg a japán tárgykultúra vizuális keretrendszerén belül.

BTM

Au revoir! Magyar származású fotográfusok Franciaországban

Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum, 2020. január 5-ig

Magyarországon nem jelent még meg olyan fotótárlat, mely ilyen széleskörű válogatását adja franciaországi magyar fotográfusok műveinek: 25 olyan nagynevű, Magyarországon is népszerű alkotó (pl. André Kertész, Brassaï, Robert Capa, Lucien Hervé), valamint a hazai közönség előtt még kevéssé ismert, magyar származású művész (pl. Rogi André, Ergy Landau, Ervin Marton, Emeric Feher, André Steiner, stb.) munkáinak, akik az 1920-as évekről napjainkig Franciaországban működtek, illetve működnek ma is.

művészet a nagyvilágból

A palesztin képzőművészet remekei

Bartók1 Galéria, október 25-ig

Az alkotásokat csodálva belecsöppenünk az igazi közel-keleti történetbe, sorsfordító életesemények elevenednek meg a befogadó szeme előtt. Nehéz is lenne leválasztani a Palesztinában készített művészetet a történelmi traumáktól és a kortárs kérdésektől. A művészet itt egyértelműen a kollektív tudat médiuma, eszköz a megsemmisített, elnémított kultúra megőrzésére. A művek zsenialitása rendkívül erőteljesen fejezi ki a palesztin identitást.

MAMÜ

Setup

MAMÜ Galéria, november 1-ig

Az technológia és az interktivitás képzőművszetre gyakorolt hatását vizsgálja, Szabó Kristóf – KristofLab álltal rendezett SETUP kiállítás a MAMŰ Galériában.
Az itt látható művek installációk, amelyek különböző aspektusokban invitálják a nézőt, hogy kapcsolatba, interakcióba lépjenek a tárggyal. Hol játékos, hol inkább gondolkodtató, de minden esetben a látogatóval egyfajta kontaktust teremt.

Az Akik maradtak az egymásba kapaszkodás filmje

Interjú F. Várkonyi Zsuzsával, az Oscar-díjra nevezett film alapjául szolgáló regény szerzőjével.

Minden, amire figyelned kell, ha futócipőt vásárolsz

Szűcs Csaba maratoni csúcstartót kérdeztük arról, milyen szempontok alapján választhatjuk ki a számunkra tökéletes futócipőt.

7 technika, hogy egy veszekedésben is konstruktív tudj lenni

Csak akkor tudod megérteni a másikat, ha van érzelmi kapacitásod végighallgatni.

Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás