Programkereső

trafó

Puklus Péter: Life is Techno

Trafó, március 11-ig

A Life is Techno nemcsak Puklus Péter Trafós kiállításának, hanem legutóbbi nagyregény formátumú könyvének (Epic Love Story of a Warrior) egyik fejezet-címe is, amely egy fiktív kelet-európai család perspektívájából kalauzol át a XX. századon. A kiállítás témái között találjuk a családalapítással kapcsolatos kihívásokat, generációs konfliktusokat és persze Puklus új anyagkísérleteinek útját is végig kísérhetjük, amelyet átsző a techno és az élet pulzáló és saját-magába visszatérő alapritmusa.

kokeshi

Tóth-Vásárhelyi Réka: Kokeshik üzenete Japánból

B32 Galéria és Kultúrtér

"A kokeshi mindamellett, hogy esztétikus dísztárgy, a japán kultúrában ennél sokkal több és mélyebb mondanivalót közvetít jelentésében és funciójában is: gyermekjátékként, szuvenírként, gyógyító erővel rendelkező talizmánként is jelentőséggel bírt. Észak-Japán területén a középkor óta minden család teljes jogú tagja legalább egy kokeshi, aki éhínségtől, tűzvésztől, betegségektől védelmezi a családot. A japán nép hagyományainak és hitvilágának tehát szerves része. Amikor elkezdtem kokeshit készíteni, számomra ezek a babák tárgyak voltak."

Jegyajánló

BODY Kiállítás 2018

2018. február 15-től
A kivételes hangulatú tárlat 2200 négyzetméterén több száz eredeti, egykor emberi testben megtalálható szerv preparációját mutatja be az érdeklődők számára, így például megtekinthető az ember vázrendszere, izomzata, légzőszerve, szaporítószervei, és az egész keringési rendszer.

Láthatatlan Kiállítás

Állandó kiállítás
A Láthatatlan Kiállítás Budapest egy különleges interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol megpróbálhatsz eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán.

Gyulai Líviusz: Mesék álló- és mozgóképeken

2018. január 28-ig
A nyolcvanadik születésnapját ünneplő Gyulai Líviuszt 35 éves kora óta ismerheti ország-világ, amikor Weöres Sándor legendás Psychéje megjelent.

Flippertörténeti kiállítás

Állandó kiállítás
XIX. század flipperelődeitől a legmodernebb flipperekig minden időszak játékgépeit felvonultató, interaktív állandó kiállítás (több mint 130 kipróbálható géppel) közel 400 négyzetméteren.

FUGA

Piranesi-díj 2017.
Nemzetközi építészeti kiállítás

FUGA, február 5-ig

A Piranesi-díjat 1989 óta évente adják át, ezúttal a 29. alkalommal. A 29. Piranesi-díj zsűrije 2017. november 17-én találkozott Piránban, a Monfort Kiállítóteremben. Mint minden évben, a zsűrit a konferencia előadói alkották: Sami Rintala, a zsűri elnöke, valamint Emilio Caravatti, Hans Gangoly, Irene Kristiner, Jaume Mayol, Irene Pérez, Robert Potokar, Branko Silađin és Manuel Aires Mateus.

ICA-D

Félárnyék-Egy fontos gyűjtemény legújabb darabjai

Dunaújváros, Kortárs Művészeti Intézet, február 16-ig

Félárnyékban időzni köztes állapot: jobb mint sötétben várakozni, de nem fogható a sütkérezéshez. A huszonötéves gyűjteményre reményeink szerint a megőrződésen és gyarapodáson túl még sok lehetőség vár. A benne rejlő potenciált az utóbbi években egyre gyakoribb, rangos nemzetközi intézményektől érkező kölcsönzési igények is jelzik, Portugáliától Japánig. Bemutatkozására két nagyszabású kiállítás is alkalmat ad 2018-ban, egyik Budapesten, másik Kolozsvárott.

teremőr

Fidelio

Bostonban kutya, Oroszországban macskák óvják a múzeumi műtárgyakat

Kártevőket kiszagoló kutyával védi gyűjteményét egy amerikai múzeum, ennek kapcsán összegyűjtöttünk néhány példát, milyen állatok kerültek még kapcsolatba a műtárgy-védelemmel.

5+1 Audrey Hepburn-film, amit bármikor újranéznénk

Huszonöt éve, 1993. január 20-án halt meg Audrey Hepburn Oscar-díjas színésznő, a Római vakáció, a My Fair Lady és az Álom luxuskivitelben csillaga, Hubert de Givenchy francia divattervező múzsája. Szerintünk ezeket a filmjeit nézze újra.

Járja be az Uffizi Képtár minden szegletét - virtuálisan!

Ha épp nincs ideje elugrani Firenzébe, akkor sem kell lemondania a műélvezetről. Az Uffizi a Google térkép alkalmazáshoz hasonló megoldással bejárhatóvá tette termeit.

Amikor Jonas Kaufmann elfelejti a szöveget...

Azzal, hogy a legismertebb és legelismertebb tenor vagy a földkerekségen, még nem kerül a fejedbe az operairodalom összes librettója varázsütésre. Jonas Kaufmann például a Nessun dorma szövegét felejtette el egy milánói előadás kellős közepén. A közönség egy cseppet sem bánta, sőt.

Rosszul főzzük a kávét a kotyogóssal

Pedig lehet vele jó kávét csinálni, csak nem mindegy, hogyan kezdünk hozzá.

Síelnél, szánkóznál itthon? Erre indulj!

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a legjobb síelő és szánkózó helyekről Bánkúttól Visegrádig. Jegyárak, kölcsönzés, és a legjobb téli sport: a hüttézés.

Mégsem akar visszafogyni a fitneszguru

Hiába hitte, hogy szülés után az edzés lesz a legfontosabb. A gyereke lett az.