Programkereső

Programok szombatra

deák17

Én kicsi szörnyem

Deák 17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, július 8-ig

Szörnyek és képzeletbeli lények a gyerekkönyv-illusztráciban A kiállítás középpontjában a kortárs magyar gyermekkönyvek szörnyképei és az Én kicsi Szörnyem című rajzpályázat gyerekalkotásai állnak. A tárlat lehetőséget adna közös gondolkodásra arról, hogy belső félelmeik vizualizálása miképpen segít a gyermek szorongásainak leküzdésében.

segítsünk!

Autistic Art Online Aukció

Online, július 8-ig

Az Autistic Art Alapítvány egyedülálló kulturális kezdeményezést indított, melynek eredményeképpen magyar galériák, kortárs művészek, illetve autista fiatalok munkái is kalapács alá kerülnek egy rendhagyó online aukció keretein belül.

művészeti tábor gyerekeknek

Gyűjtsünk együtt! művészeti tábor

Debrecen, Modem, július 6-10.

A hét során megismerkedhettek a MODEM-gyűjtemény néhány műtárgyával, melyekhez különböző kreatív feladatokkal kapcsolódhattok. Festés, vágás, rajzolás, beszélgetés, játék önállóan és közösen – Varga Klári színésznő pedig segítségül elhozza nektek  a színészi szakmai elemeit is.

újra látható!

Drágakőre festve

Ráth GYörgy-villa, július 31-ig

A mesés Keletről származó kőzet, a lápisz lazuli önmagában is értékes drágakő, a festők csodált mély kékjének, az ultramarinnak az alapanyaga. Ezt a különleges szépségű követ a 17. század elejének római művésze, Antonio Tempesta néhány, főúri megrendelésre készített képén festőalapként használta fel. Tempesta különféle kövekre festett művei igazi ritkaságok. Lápisz lazulira festett képe mindössze három maradt fenn a világon – ezek egyikét nem kisebb jelentőségű gyűjtemény, mint a párizsi Louvre őrzi.

megnyitottunk!

Födő Gábor: Ide jó lesz

B32 Galéria, július 17-ig

Ismerős figurák ők, mindennapjaink esetlen alakjai, a nagyhangú szomszéd, a jókedvű hentes, az idősödő fodrásznő vagy a fitt tornatanár. Otthonosan mozognak Födő Gábor világában, hiszen kezdettől fogva ők népesítik be a művész képeit. Az ő sziluettjük jelenik meg a bevásárló szatyrokon, iskolai padra vésve vagy zuhanyfüggönyre vasalva.

Knyihár Amarilla: Lombárnyék

K.A.S. Galéria, július 25-ig

"A képek célja egy-egy szubjektív tartalom előhívása, melyet nézőnként eltérő emlékképek, tapasztalatok befolyásolnak. A falakon megjelenő, a falak előtt álló fák lombjainak vibráló, mozgó pillanatnyi árnyékképét rögzítettem, mely ilyen módon az impresszionisták törekvéseivel rokoníthatók, de összefüggésbe hozhatók a japán és kínai tusfestmények transzparens paravánjaival és az árnyjátékok, árnyinstallációk térbeli struktúrájával is.

A balatoni hajókatasztrófa, amit harminc évig próbáltak eltitkolni

22 ember fulladt a vízbe, de az ÁVH minden erejével azon volt, hogy ez ne derüljön ki.

Ha nem kicsi, akkor legalább ne legyen cigány – történetek az örökbefogadásról

Június elején jelent meg Mártonffy Zsuzsa újságíró örökbefogadásról szóló könyve, az Akiknek két anyja van. A szerzővel beszélgettünk.

Így engedd el, hogy folyton mások kedvében akarj járni

A te szükségleted is számít annyit, mint bárkié. Ismerd meg!