Programkereső

nyiladozó galériák

Barabás Zsófi: Kihajtogatott mozdulat

Deák Erika Galéria, szeptember 19-ig

A Deák Erika Galéria egy új kiállítással, Barabás Zsófi legújabb műveinek a bemutatásával ünnepli az újrakezdést, az életet, a művészet halhatatlanságát. A kiállítás az eredeti tervek szerint március végén nyílt volna, úgyhogy a kiállított művek nem a vírusra, nem a jelenlegi állapotokra reflektálnak, hanem a művésznő közel kétéves munkájának eredményei.

Szirtes János: Tündérország ’1970-2020’

Várfok Galéria, június 2-13.

"Kedves Művészetbarátok! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Várfok Galéria 2020. június 2-án újra megnyitja kapuit a látogatók előtt. Két hétig, június 2. és június 13. között még Szirtes János Tündérország 1970-2020 kiállítását tekinthetik meg, azt követően pedig egy izgalmas csoportos kiállítással készülünk a nyárra."

Feltámadás júniusban

Godot Galéria, június 4-20.

A mindenki által ismert okok miatt elmaradt a Godot Galéria májusi kortárs aukciója. Erre az eseményre azonban olyan kiváló művek gyűltek össze, amiről a galéria dolgozói azt gondolják, hogy vétek lenne, ha nem mutatnák be a közönségnek. Az anyagot a szakértők még egy kicsit tovább szelektálták, finomították. Így jött létre ez a kiállítás.

drMáriás: Engedéllyel festeni tilos!

Szentendre, Vinczemill, június 6.-augusztus 6.

A karantén ideje alatt drMáriás serényen dolgozott, hogy festményein megörökítse harcunk nagy hőseit: a kézmosás nemzetközi mentőangyalát, Győrfi Pált, a nyugalomhipnózis nagymesterét, Müller Cecíliát, Baby Yoda megmentőjét, Orbán Viktort, valamint a többieket, akik ott ültek azon az utolsó vacsorán, amelyen a föld jövőjét a megmenekülés irányába sikerült elmozdítani.

online programozó

A nyár első keddje

Szép nyarat! Napsütést! De még egy kiscsit #szórakozzotthon! Segítünk.

online tárlatok

van 5 perced?

FUGA mikrokozmosz – minden nap 5 perc a FUGÁ-val

A FUGA napi megjelenésű videósorozatot indít Mikrokozmosz címmel 2020. május 25-től. A néhány perces videókban a ház munkatársai, valamint a házhoz kötődő építészek és más művészeti ágakban tevékeny alkotók szólalnak meg egy-egy általuk választott témában, műfajban, a ház sokszínű programkínálata szerint.

Karantén túra

Kirándulás a Királyok völgyébe

A járvány miatt számos múzeum, kiállítóhely is bezárta kapuit. De kisvártatva lehetővé tette, hogy a látogató otthonról, kényelmes fotelben ülve is bejárhassa a helyet.

interjú

Spiró György: Semmi nem úgy volt, ahogy hazudni szoktak róla

Malaccal teljes éveink című legújabb kötetéről beszélgettünk a Kossuth-díjas íróval.

Így született a világ legszebb szerelmes levele

A Virginia Woolfban tomboló érzelmek túlnőttek a szerelmes levél és a vers műfaján.

Felnőttkorban is létkérdés, hogy legyen kötődő kapcsolatunk

Dr. Török Szabolcs család- és párterapeutával beszélgettünk.