Programkereső

Szép az icicpici női cipő

Fidelio

Hordhatatlan cipőművészet

Bőrből, régi szőnyegből, nyúlszőrből, medúzából vagy kőből készült cipő és 3 D-vel nyomtatott koncepciócipő is látható a hágai Virtuális Cipő Múzeum kiállításán. A viselhetőség határain innen és túl mutat be cipőket a világ minden tájáról a Műcsarnok Cipőmágia - Experimentális cipődizájn című kiállítása.

Retrospektív

Bernát András: A táj konfigurációja

Debrecen, MODEM, október 29-ig
Bernát András életművéből látható nagyszabású retrospektív tárlat a MODEM-ben. A mintegy ezer négyzetméteres térben megjelenő csaknem hetven munkából álló válogatás 1979-től kezdődően szemlélteti Bernát művészetének elemeit, folyamatosan visszatérő témáit és legújabb műveit. A táj konfigurációja című kiállítás a főiskolai éveket megelőzően készült hiperrealista képektől az álmok inspirálta szürrealista tájképeken és a holisztikus szemléletben készült fotókon keresztül vezet el az utóbbi időszakot meghatározó absztrakt sorozatokig. A tárlat a Paksi Képtárral együttműködésben jött létre.

Jegyajánló

Salvador dali

Megvan Dalí apasági tesztjének eredménye

A bíróság utasítására elvégzett DNS-vizsgálat szerint nem Salvador Dalí lánya Pilar Abel, az apasági keresetet benyújtó 61 éves katalán kártyajós - közölte értesülését szerdán a La Vanguardia című katalán országos napilap.

A38

Csurka Eszter: Zónába kerülni

A38, szeptember 26-tól
Csurka Eszter képes a legkommerszebb tartalmat is egy tudós előítélet-mentességével megfigyelni. Művészetére a mélységnek és a felszínesnek azonos szintű tisztelete jellemző. Képein az érzékszervek által nem tapasztalható világ úgy válik megfigyelhető felületté, akár egy sebészeti beavatkozás során.

MNG filmklub

Jean Cocteau: Orfeusz 1949

Magyar Nemzeti Galéria, szeptember 24., 16:00; november 26., 16:00
Szeptemberben folytatódik a Magyar Nemzeti Galéria előadássorozata, mely a film és mitológia kapcsolatát szeretné feltárni izgalmas és ritkán látható filmek bemutatásával. Ebben az évben az Orfeusz - mítosz rendkívül összetett szimbolikájának Cocteau-féle értelmezésével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A filmvetítések előtt minden alkalommal a korszak művészettörténeti és filmtörténeti vonatkozásairól tart előadást Gimesy Péter művészettörténész

Pikáns titkot rejtő ékszerek a 18. századból

Mi lehet izgatóbb egy György-korabeli nemes úr számára, mint egy titkos viszony, főleg ha a nyílt színen hivalkodhatnak vele a lebukás veszélye nélkül? Maga az angol uralkodó hozta divatba a szerelmi zálogoknak ezt a mára szinte elfeledett változatát.

Tudunk önnek újat mondani a Scaláról?

Világhírű zeneszerzők, karmesterek, énekesek és zenészek sora koptatta a Scala színpadát, és nem kevésbé prominens személyek ültek a nézőtéren is. Vajon akad az alábbiak között újdonság az ön számára?