Programkereső

Nem mind arany, ami fénylik

Ékszerek Éjszakája

Budapest, október 20-23.

Az Ékszerek Éjszakája BDPST egy évente visszatérő, kortársékszer kiállításokat felvonultató eseménysorozat, Az alkotók független egyéni vagy csoportos kiállításon vesznek részt. Ez év szeptemberében rekord mennyiségű kiállítás várja látogatóit: 110 alkotó 42 budapesti, illetve +1 pécsi helyszín részvételével, melyek az Ékszerek Éjszakája térképével szeptember 21-én 16:00-00:00-ig bebarangolhatók.

coming soon!

Bűvös erdő - Boszorkányos küldetés

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM), szeptember 22-től

A Vajdahunyad várban nyíló, új őszi kiállítás és játék egy képzeletbeli erdei utazásra, bűvös küldetésre hív. A mesebeli kaland során a látogatók megismerhetik a rejtelmes rengeteget, miközben megtévesztő feladványok, játékos fejtörők és megbűvölt erdőlakók teszik próbára bátorságukat, ügyességüket és érzékeiket.

Jegyajánló

Budapest Bár a Müpában - RÁADÁS koncert

2018. október 22., 15:30

A Budapest Bárt nem lehet nem szeretni: el kell jönni a koncertre, hátradőlni, bulizni, élvezni a zenét és a jobbnál jobb számokat! El lehet hozni a nagyit, az unokát, a barátnőket – garantáltan mindenki jól fogja magát érezni.

Zwack múzeumlátogatás, Unicum kóstolással

Állandó kiállítás

“Dr. Zwack! Das ist ein Unicum!” – jelentette ki II. József amint megkóstolta a királyi orvosa által készített főzetet és megalkotta a legendás elnevezést.

Murder - A gyilkos tárlat

2018. június 23. - 2019. február 28.

A Murder – A Gyilkos Tárlat közel 1.000 m2-es kiállítótéren, 21 szobán keresztül mutatja be újra az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait. Minden érzékre ható speciális effektekkel és a legmodernebb technológiákkal valóban megeleveníti a gyilkosokat és történeteiket.

A Világ Múmiái

2018. augusztus 16-tól

A tárlat a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket és tárgyi leleteket számos múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményekből kölcsönözték.

Minden, ami design

fényképek a nagyvilágból

World Press Photo

Magyar Nemzeti Múzeum, október 23-ig

A World Press Photo 2018-tól új helyszinen, a Magyar Nemzeti Múzeumban lesz látható. Az év eseményeiről készült riportfotókat évtizedeken át a Néprajzi Múzeum fennkölt, huszonnégy méter magas aulájában, Lotz Károly monumentális mennyezeti freskója alatt láthatta a közönség. Lotz Károly allegórikus freskóján, Justitia diadalát ábrázoló alakja mellett láthattuk a Bűn, az Igazság, a Béke, a Megtorlás csoportjait, csakúgy mint alant a képeken, a kiállításon. A Néprajzi Múzeum bezárt és a kiállítás az egykori kuriából, a Kossuth térről, az 1948-as népképviseleti országgyűlés felső házába, a Múzeum körúti Magyar Nemzeti Múzeumba “költözött”. Köztudott, hogy a Nemzeti Múzeum milyen jelentős szerepet játszott a magyar történelemben.

Esernyős

TENK75

Esernyős, október 5-ig

„Tenk László festészete a látott, a személyes és megélt élményből kiinduló, a közlés és az önkifejezés művészi szándékán alapuló figurális festészet. A maga útját járó művész, akinek nem célja a kortárs művészet progresszív kritériumaival diskurzust folytatni, hanem a lélekből fakadó érzelmek, hangulatok, képzelet, ösztönök és gondolatok mozgását, a tartalommal való személyes kapcsolat lényegét visszaadó művészet értékeit vallja. "

Bezár a bazár

Erwin Wurm: Egyperces szobrok és más művek

Ludwig Múzeum, szeptember 23-ig

Erwin Wurm műveivel arra keresi a választ, hogy mi történik a hétköznapi tárgyakkal, ha azokat megfosztja funkciójuktól s némiképp átalakítva úgy tárja a nagyközönség elé, hogy a nézőt egy valódi művészeti performance részesévé teszi, kiemelve passzív „művészetfogyasztó” pozíciójából. Aki ráér, még egy tárlatvezetést elcsíphet szombat délután négykor!

irigy a nemzeti galéria

Velencei látképek az Intesa Sanpaolo műgyűjteményéből

Magyar Nemzeti Galéria, október 14-ig

Barokk mesterek velencei vedutái – azaz látképei – érkeznek Magyarországra a CIB Bank anyabankjának, az Intesa Sanpaolónak gyűjteményéből. Canaletto, Francesco Guardi, Hendrik Frans van Lint és Michele Marieschi egy-egy különleges olajképét most először láthatja a magyar nagyközönség. Az Intesa Sanpaolo tizennyolcadik századi utazó kamara-kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában tekinthető meg 2018. szeptember 18. és október 14. között.

Broadway

Öngyilkos tinisztori-musical az elmúlt Broadway-évad legnagyobb szenzációja

Igazi fiatal zsenipáros áll a Dear Evan Hansen című musical mögött, akik két éven belül nyerték el az Oscart, a Tonyt és a Grammyt is. A musicalban komplex, ellentmondásos karakterekkel mutatnak be kemény és fontos témákat.

72 órás drogbulik és vodka reggelire – mi történt Johnny Depp-pel?

Hogyan csúszott le az évek során az egyik kedvenc színészünk?

5+1 gyönyörű hazai vízesés, ahova idén ősszel el kell látogatnod

Túrázz a hazai erdőkben ősszel, és fedezd fel a vízeséseket!

Lakásfelújítás? Huh! Adunk pár tippet, hogy közben ne kapj agyvérzést!

Az otthoni apokalipszis megelőzhető, kezelhető, túlélhető.

Budapest Bár a MÜPÁban - MEGDUPLÁZZUK!
Budapest Bár a MÜPÁban - MEGDUPLÁZZUK!

2018. október 22. 15:30 és 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás