Programkereső

Liliom utca

Szinyova Gergő: No Abracadabra

Trafó, március 24-ig

Szinyova Gergő művészeti pályája közel egy évtizede az absztrakció festészeti nyelvének megújításáról szól. Szinyova absztrakciója a digitális képkorszak szülötte, a sokszorosítás és a nyomtatás különféle formái inspirálják, ciklusai a képek végtelennek tűnő áramlását is tematizálják. Műveiben a festészeti gesztusok egyediségét és relevanciáját konfrontálja a digitális kép végtelenreprodukálhatóságával.

Munkácsy Szolnokon

175 éve született Munkácsy Mihály

Szolnoki Galéria, április 7-ig

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából másodízben üdvözölhetjük városunkban a Pákh Imre gyűjteményéből és a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum gyűjteményéből összeállított tárlatot, mellyel a 175 éve született festőóriás előtt tiszteleg a Szolnoki Galéria

Állandó kiállítások Budapesten

Vurstli
Holnemvolt Vár - Budapest
Látványraktár
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea - Budapest
Mobileum
Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum - Műszaki Tanulmánytár és Raktár - Budapest
FeHoVa 2019.
Hungexpo Budapesti Vásárközpont - Budapest
Reklámtáblák
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea - Budapest
Kézi
Doblo Wine Bar - Budapest
Eszmélet
József Attila Emlékhely - Budapest
CodeEx
Reneszánsz Panoptikum - Budapest
A ló
Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM) - Budapest
Elágazások
Erdős Renée Ház - Muzeális Gyűjtemény és Kiállítóterem - Budapest
Szoborpark
Memento Park (Szoborpark Múzeum) - Budapest
Erdészet
Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM) - Budapest

Jegyajánló

Vasárnapi séta a Károlyi-palotában

2019. február 24., 15:00

A vendégek megismerhetik a klasszicista palota és az egyik leghíresebb magyar főnemesi család, a Károlyiak évszázadokat átívelő történetét. Találkozó: Petőfi Irodalmi Múzeum bejárata

Az Inkák Aranya

2019. március 13 -szeptember 8.

A világ legértékesebb aranygyűjteménye megérkezett Budapestre! Egy távoli, misztikus, letűnt világbirodalom titkai tárulnak fel a JVS Group Magyarország legújabb nagyszabású interaktív tárlatán.

Az ismeretlen Görgei

2019. január 15-től

A Magyar Nemzeti Múzeum a legújabb időszaki kiállításában arra tesz kísérletet, hogy Görgei Artúr (1818-1916) valós alakját, pályafutását, majd megítélését, s annak változásait napjainkig bemutassa, s emlékét az őt megillető tisztelettel és megbecsüléssel övezze.

Csokoládé Múzeumi túrák

2019. február

Közös sétát tehetsz csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekintheted meg , illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatsz meg, csokoládékóstolóval. Február 14-én Valentin napi Fejedelmi Csokoládé és Bor kóstolóval készül a múzeum.

back to the future

Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház, március 17-ig

A Mai Manó Házban látható Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században című kiállítás kortárs művészek munkáit vonultatja fel, akik olyan technikákat, eljárásokat vagy akár témákat alkalmaznak, amelyek bizonyos szempontból emlékeztetnek a 19. század első felének fotográfusai által is használt módszerekre. E művészek nemcsak ihletet nyernek a fotográfia hajnalának úttörő megoldásaiból, de rendhagyó ötleteikkel tovább is gondolják azokat.

ica-d

D-terv – A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója kiállítása

Kortárs Művészeti Intézet, március 29-ig

A „D-terv”: pillantás egy városra, annak múltjára, jelenére, jövőjére. Letapogatás, kutatás, újratervezés. A város hangjainak, képeinek olvasása, nyomhagyás, séta. Egy különleges, relatíve „új”, az 1950-es években szinte a semmiből, egy ideológiából felhúzott város, vagy inkább utópia létmódjának, jeleinek körüljárása.

Művészek a II. kerületben

iski Kocsis Tibor – festmények, objektek

Vízivárosi Galéria, február 28-ig

iski Kocsis Tibor (festőművész) a Vízivárosi Galériában két műcsoportot mutat be. A tárlat anyagának összeállításánál kiemelt figyelmet szentelt a kiállítótér belső adottságának, a nagy és kis belmagasságú térrészek dinamikus változásának. Így kerül kiállításra a LUNA-sorozatának legambiciózusabb műve, a közel tizenkilenc négyzetméteres, öt részből álló LUNA 6-13.

workshop

Kép-élmény

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, március 10-ig

2018 januárjában a Bolyai Gyermekotthoni Központ gondoskodásában élő fiatalok részére fotó alapú művészetterápiás és élménypedagógiai projekt indult: fotográfusok, fotóművészek egy workshop-sorozat keretében a növendékekkel közösen hoztak létre a fiatalok önkifejezését és önismereti munkáját elősegítő fotográfiákat, fotó alapú alkotásokat.A KÉP-ÉLMÉNY workshop-sorozat Hossala Tamás fotográfus, művészeti terapeuta vezetésével és tíz magyar fotográfus közreműködésével zajlott. A résztvevők Ajpek Orsolya, Barakonyi Szabolcs, Bartha Máté, Dobos Tamás, Kéri Gáspár, Móricz-Sabján Simon, Rozovics Éva, Szabó Bernadett, Szász Lilla és Szombat Éva voltak

Omega

Gyöngyhajú lány

Szentes, Koszta József Múzeum, május 30-ig

A Gyöngyhajú lány című művelődés- és rocktörténeti tárlat felidézi az együttes fontos pillanatait az 1962-es alakulástól egészen napjainkig, ugyanakkor képet nyújt a 20. század második felének Magyarországáról is.A 950 négyzetméternyi beépített felületű tárlaton képeket, posztereket, az együttes tagjainak személyes tárgyait, ruháit, hangszereit láthatja a nagyközönség.

6+1 trükk, amivel a legmakacsabb befőtteket is kinyithatod

Többet ésszel, mint erővel, szokták mondani...

10 védőoltás, amit felnőttként is érdemes beadatni

Az NNK szerint nem csak gyerekkorban kell erre gondolni.

Óriási kamu a vécén lehúzható guriga

Értelmetlen pazarlás, amivel a környezetnek is ártasz.