Programkereső

Artphoto

A Kerekes-Barabás Projekt

Artphoto Galéria, május 3-ig

A projekt lényege, hogy Barabás a kamerát hónapokra átadja művészeknek, hogy használják, dolgozzanak vele, „lényegüljenek át” általa, ezzel a Kerekes Gábor személyiségével átitatott tárggyal alkossanak. A projekt eszmeisége egészen különleges, a közreműködő művészek felkérésével – Barta Zsolt Péter, Opitz Tomas, Tímár Péter, Robitz Anikó – a nagyformátumú szimbolikus tárgyon keresztül egyfajta metafizikus párbeszéd jön létre a már halott és az élő alkotók között.

Illusztrációk

Szívlapát - Kiállítás Dániel András illusztrációiból

Virányosi Közösségi Ház, május 10-ig

Dániel András nevét jól ismerhetjük a kisebbeknek készült mesekönyvei miatt. A 2017-es, a Tilos az Á Könyvek gondozásában megjelent Szívlapát kortárs versantológiához készült munkái megmutatják, hogy András illusztrációi képesek a nagyobbakat is megszólítani.Az antológia verseihez készült eredeti grafikákat állítják ki.

Állandó kiállítások Budapesten

Vurstli
Holnemvolt Vár - Budapest
Látványraktár
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea - Budapest
CodeEx
Reneszánsz Panoptikum - Budapest
A ló
Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM) - Budapest
Elágazások
Erdős Renée Ház - Muzeális Gyűjtemény és Kiállítóterem - Budapest
Eszmélet
József Attila Emlékhely - Budapest
Reklámtáblák
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea - Budapest
Kézi
Doblo Wine Bar - Budapest
FeHoVa 2019.
Hungexpo Budapesti Vásárközpont - Budapest
Mobileum
Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum - Műszaki Tanulmánytár és Raktár - Budapest
Szoborpark
Memento Park (Szoborpark Múzeum) - Budapest
Erdészet
Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM) - Budapest

Jegyajánló

MKE - Epreskert

Pernille Spence, Zoë Irvine: Spilt milk

Magyar Képzőművészeti Egyetem Parthenon-fríz terem - Epreskert, április 27-ig

Irvine és Spence munkáira jellemző, hogy alapos megfigyelés után, kamera segítségével alkotják meg audiovizuális kompozícióikat. Munkáikban a látás és a hallás közti, gyakran tudatalatti kapcsolattal játszanak, ezáltal hozva létre a cselekvések és a tárgyak hanggal is kísért koreográfiáját.

Természet

Mátyási Péter: Greenbox

Molnár Ani Galéria, június 15-ig

A természet még a legjobb esetben is valami megfigyelendő és tudományosan kikutatandó, de mindig a „másik“, a „vad“ marad. A Greenbox című kiállításon a természet nem puszta modell, anyag, tárgy, nem csupán reprezentációs szimbólum. A hangsúly a reprezentációról a folyamatra, a kontemplációra, a természet és a természetben levés esztétikájára, és a nem-emberi szereplők jelentőségére helyeződik.

Art+text

Bodoni Zsolt: E. H. M. S.

Art+Text Budapest, május 3-ig

Az Art+Text Budapest nagy örömmel mutatja be Bodoni Zsolt legfrissebb munkáit egy önálló kiállítás keretei között, amely a 2016-ban megrendezett Forest után a művész második egyéni tárlata a galériában.A művészeti képzését Budapesten elvégző és Nagyváradon élő Bodoni Zsolt (1975–) most látható, legújabb festményein felismerjük a művész sajátos formavilágát: borongós, komor színekkel megfestett nagyméretű képek ezek, zord környezetbe helyezett sötét, titokzatos figurákkal.

tihanyi ekhó

Kondor Attila, Rajcsók Attila:
Teremtő gyakorlat

KOGART Tihany, június 9-ig

Nem csak a természet, de városi környezetünk is rengeteg szépséget hordoz magában. Ezek gyakran haszontalannak tűnő épületekben, tárgyakban és részletekben bújnak meg, amelyek egyáltalán nem értéktelenek – csupán elvesztették kapcsolatukat létünkkel. Annyira mindennapiak és annyira megszoktuk a jelenlétüket, hogy általában nem is tudatosul bennünk a meglétük. Pedig csak egy karnyújtásnyira vannak tőlünk és gyakran a visszavonulásunkhoz nyújtanak segítséget.

ffs a K.a.s.-ban

Damage Control - Biró / Hodosy / Riga

K.A.S. Galéria, május 4-ig

A Damage Control kiállítás a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának három tagjának, az emberi kapcsolatokra reflektáló munkáit mutatja be. Szemben, a mai világunkra olyannyira jellemző – a közösségi média álltál propagált és elvárt – tökéletességre törekvéssel szemben – ahol mindig legjobb arcunkat kell mutatnunk – a galériában kiállító művészek az emberi interakciókban rejlő hibákra, nehézségekre és esetlenségekre irányítják a figyelmet.

Így csináld tökéletesen a planket! Videó!

Csiszolj a technikádon, és csináld hatékonyabban!