Programkereső

írók boltja

Jegyajánló

Hogyan találjuk meg a nyugalmat? - Tudatos jelenlét a gyakorlatban

Hogyan mondhatnám el...?

2018. február 9., 19:00
Jöjjön el és hallgassa meg Dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus előadását a tudatos jelenlétről!

Vámos Miklós: Töredelmes vallomások

2018. február 24., 19:00
Legismertebb regényei: Zenga zének, A New York-Budapest metró, Anya csak egy van, Apák könyve. Magyarországon 4 drámáját mutatták be (például Asztalosinduló, Világszezon).

Várkert Irodalom - Nők, Aranyban

2018. február 3., 19:00
Arany János nőalakjai sokszínű, aktuális női sorsokat vonultatnak fel, sokrétegű, máig érvényes női sorskérdéseket vetnek fel.

Így szerettek ők - Móricz Zsigmond

2018. február 20., 19:30
Mi van az iskolában megtanult életrajzok és életművek mögött? Hús-vér emberek, valódi örömökkel, sorsokkal, kapcsolatokkal, érzésekkel, érzelmekkel és tragédiákkal.

Mit hoz a jövő?

Kepes András: VILÁgKÉP

Tárogató Úti Színpad (volt IBS Színpad), január 18., 18:00

Libri irodalmi közönségdíjas könyvében a szerző elmesélte, hogyan látja a világot. A diákkal színesített előadásában - a tőle megszokott könnyed hangvétellel, de tudományos alapossággal -, arra keresi a választ, hogy az elképesztő tempóban fejlődő technológiák, a migrációs válság, a klíma katasztrófák, a túlnépesedés, a gomba módra szaporodó megavárosok korában vajon tervezhető-e egyáltalán a jövő? Mitől függ egy társadalom sikere, mit tanulhatunk a régi koroktól és a mai idegen kultúráktól?

"Hol hagyta? Valami matrózban."

Rejtő Jenő-est az író halálának 75. évfordulója alkalmából

Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár, január 19., 16:00

Fülig Jimmy, Piszkos Fred, Vanek Úr és a többiek odaadó szeretettel várják a Nagybecsű Úriközönséget a Faluházban!(Az ólmosbotokat, boxereket és más kézifegyvereket kéretik a portán leadni, köszönjük!)

Homo sapiens

Várkert Irodalom - Zenés emberszabás

Várkert Bazár, január 21., 19:00

Lackfi János versei társat kerestek, és találtak is a zeneszerző-gitáros Sinha Róbert és az énekes Herczku Ágnes személyében. A költő alakot vált, játszik, mulattat és szomorít, a dalok népiek, városiak, dévajok, tétovák, nagyon emberiek.

Philip Glass zseniális zenéjével mutatták be a Jane Goodallról szóló filmet

Ha két ikon találkozik egy alkotásban, abból csak valami jó sülhet ki. Bratt Morgan dokumentumfilmjében a legendás állatvédő aktivista, Jane Goodall története az Oscar-jelölt, Golden Globe-díjas zeneszerző, Philip Glass zenéjével elevenedik meg.

Járja be az Uffizi Képtár minden szegletét - virtuálisan!

Ha épp nincs ideje elugrani Firenzébe, akkor sem kell lemondania a műélvezetről. Az Uffizi a Google térkép alkalmazáshoz hasonló megoldással bejárhatóvá tette termeit.

Fehér szereplőgárda énekli a feketék operáját, a Porgy és Besst

Január 27-től látható a Porgy és Bess az Erkel Színházban, ami azért különleges, mert az Operaház 35 év után kivívta, hogy fekete énekesek nélkül is előadhassák Gershwin zseniális operáját.

A leghülyébb ötlet működik páramentesítésre

Kíváncsiak voltunk, mivel kerülhető el a szélvédő párásodása. Onnan jött a használható megoldás, ahonnan abszolút nem számítottunk rá.

Ezért rossz ötlet mosószerkapszulát szopogatni

Ha valakinek szüksége lenne indoklásra, itt van.

Mégsem akar visszafogyni a fitneszguru

Hiába hitte, hogy szülés után az edzés lesz a legfontosabb. A gyereke lett az.