Programkereső

Arany Vackor

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

Jegyajánló

margó 2.0

PIM

Y-generáció - Totth Benedekkel

Petőfi Irodalmi Múzeum, október 24., 17:00
Totth Benedek Holtverseny című könyve Rólatok és Nektek szól. Nyugodtan lehetne az alcíme, hogy Szex & Drogok & Semmi. Ha elkezded, nem fogod tudni letenni és beszélned kell róla. Itt az alkalom, találkozz a szerzővel és kérdezz, amit csak akarsz! Mert ennek a könyvnek és szerzőjének érdemes feltenni kérdéseket! Hogy miért? Mert őszinte, nyers, felkavaró, taszító, lenyűgöző, költőien filozofikus, émelyítően trágár. Sodor és lendületből talál gyomorszájon.

PIM Esti Extra - Háy János íróval a Szabó Magda-kiállításban

Október 25., 18:00
Júniusban Háy János nyitotta meg a Szabó Magda-kiállítást, most a kiállításban személyes élményeiről, emlékeiről mesél. Mit olvasott először tőle, vajon miért őt jelölte Corvin-díjra Szabó Magda, mikor és hogyan találkoztak először, mit gondol műveiről és mit gondol műveiről, mai népszerűségéről?

Esterházy Péter-konferencia

Október 26-27.
A Petőfi Irodalmi Múzeum az ELTE Irodalom- és Kultúratudományi Intézetével együttműködésben 2017. október 26-27-én konferenciát rendez Esterházy Péter emlékére. A előadások Esterházy Péter életművének belső tagolódását, magyar és nemzetközi kontextusát, irodalomtörténeti összefüggéseit vizsgálják, valamint olyan témákat állítanak középpontjukba, mint a történelmi múlt irodalmi feldolgozása és a testtapasztalat önreflexív megnyilatkozásai.

OSA archívum

A varsói Öreg Doktor a gyermekekért

Centrális Galéria, október 25., 18:00Janusz Korczak a XX. század első harmadában elsők közt írta le, hogy a gyermekeknek jogaik vannak. Ezt az elvet érvényesítette a vezetése alatt működő varsói Árvaház demokratikus működtetése során, nem csupán a Törvénykönyv összeállításában, de "használatában" is aktív szerepet szánva a gyerekeknek. Talán nem is számított arra, hogy e jogok közt emlegetett "méltó halálhoz" fűződő jog gyakorlására is sor kerül.

"Írónak lenni nem csupán tevékenység, hanem egy életmód is."

A revizorOFFline bemutatja: Esterházy Péter emlékest

Stúdió"K" Színház, október 24., 19:00
A revizorOFFline Ír-olvas című sorozatának nyolcadik estjén az egy éve elhunyt Esterházy Péterre emlékeznek kollégái. Ezen a különleges esten felolvas és emlékezik Balla Zsófia, Bán Zsófia, Grecsó Krisztián, Kornis Mihály, Nádasdy Ádám, Németh Gábor, Parti Nagy Lajos, Péterfy Gergely, Tóth Krisztina és Závada Pál.

Újdonságok

Újdonságok

Szeretettel ajánljuk a Magvető Kiadó őszi újdonságait minden kedves olvasónknak! Görgess! Biztosan találsz olvasni valót.

Írók boltja

Ádám almái - ahogy még biztosan nem látta!

Mindig rizikós vállalkozás népszerű filmeket színpadra adaptálni, ám Szikszai Rémusznak sikerült megtalálnia hozzá a megfelelő színházi formát. A sikerrel futó Kutyaharapás után október 21-én a dán kultfilm, az Ádám almái bemutatójára készül.

Túl magas, hogy balerina legyen?

Számos olyan esetről számoltunk már be, amikor a konvencionálistól eltérő külsejű táncosok falakat áttörve érvényesültek, bizonyítva, hogy az előadó művészi kvalitásai legalább annyit vetnek a latba, mint a fizikai adottságok. Sara Michelle Murawski története is ezt példázza.