Programkereső

Jegyajánló

Ellenállás Nyári Egyetem

2018. július 4-8.

Erdős Virág | Kékesi Balázs (Bëlga) | L. Stipkovits Erika | Diószegi Ádám | Bihari Viki | Vajda Mihály | Feldmár András

Így szerettek ők - irodalmi koncert színház - Nyáry Krisztián és a Kaláka

2018. szeptember 15., 20:00

Nyáry Krisztián Így szerettek ők címmel megjelent irodalmi szerelmes könyvei az elmúlt évek legnagyobb könyvsikerének számítanak, amit a szakmai elismerések mellett az olvasóközönség nem szűnő érdeklődése és szeretete is bizonyít.

LITERÁRIUM - Kortárs írók a Müpában: Witold Gombrowicz-est

2018. szeptember 24., 20:00

Az Európai hidak fesztivál idei egyik vendégországának, Lengyelországnak külföldön is legismertebb írója minden bizonnyal Witold Gombrowicz (1904-1969).

Csocsek Szentendrén

2018. augusztus 17-19.

Duna, csevap, kicsekk - ez a háromnapos nyárvégi fesztivál lényege, sok zenével és izgalmas családi programokkal. Szentendrén, a Postás strandon éled újra a népszerű Söndörgő Fesztiválok utódja.

szusi-gésa-ikebana

Japán Szalon – Monarchia, századforduló és japánimádat

Kelet Kávézó és Galéria, 18:00

Az idei könyvhétre jelent meg Tóth Gergely japanológus Japán–magyar kapcsolattörténet 1869-1913 című monográfiája a Gondolat Kiadónál. Az est folyamán a könyv írójával arra keressük a választ, vajon hogyan közeledtek egymáshoz a magyarok és a japánok az 1869 és 1913 közötti időszakban.

Két kötetbemutató az Örkény Könyvesboltban

Az Ungvári - Tanár és tudós

június 27., 17:00

A kötetet, amelyben Benedek István Gábor, Heller Ágnes, Hernádi Miklós, Hegedűs D. Géza, Hrotko Larissa, Kiss Endre, Komoróczy Géza, Lichtmann Tamás, Kenyeres Zoltán, Kiss Erika, Nógrádi Gergő, Peremiczky Szilvia, Répás Annamária, Oláh János, Schőner Alfréd, Schweitzer Gábor és Uhrman Iván írásai olvashatók, Lichtmann Tamás az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, a kötet szerkesztője mutatja be.

Muszatics Péter: Bécs, Budapest, Hollywood

június 28., 17:30

„Nem elég, hogy magyar vagy, tehetségesnek is kell lenned” – állt állítólag a figyelmeztető felirat egy magyar származású hollywoodi producer irodájának falán. Fantasztikus karrierek, mesés történetek világába kalauzol Muszatics Péter izgalmas könyve a hollywoodi közép-európaiakról.

Olvass a strandon!

Strandkönyvtár

Eger, Termál- és Strandfürdő, augusztus 31-ig

A „Nyisd ki a világot!” pályázati programsorozat keretében létrehozott könyvtári részleg helyszíne a forróvizes-termál medence melletti üvegfolyosó, ahol a város újabb pontján juthatnak hozzá az olvasók könyvtári szolgáltatásokhoz. A fürdő szolgáltatási kínálatát jól kiegészíti a Strandkönyvtár. A fürdőzés, sportolás mellett lehetőséget nyújt vendégeinknek az olvasásra, gyors információszerzésre, az itt töltött idő még tartalmasabbá tételére. Figyelik a látogatók igényeit, az elmúlt évek tapasztalatait beépítik az itt elhelyezett állomány alakításába.

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

A bőröd megmondja, igyál-e még vizet

A nagy melegben muszáj többet inni, mert baj lesz. Sebaj, gyorsan ellenőrizeheted, szükséged van-e egy kis plusz folyadékra.

Így lesz tökéletes a káposztasaláta

Nem hiszed el, de a legegyszerűbb a legjobb a coleslaw esetében is.

Így lehetsz a gyereked bizalmasa

Előfordult már, hogy a gyereked hozzád sem akart szólni? Mutatjuk, hogyan bírhatod szóra ilyenkor is.

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás