Programkereső

írók boltja

Jegyajánló

Hogyan találjuk meg a nyugalmat? - Tudatos jelenlét a gyakorlatban

Hogyan mondhatnám el...?

2018. február 9., 19:00
Jöjjön el és hallgassa meg Dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus előadását a tudatos jelenlétről!

Vámos Miklós: Töredelmes vallomások

2018. február 24., 19:00
Legismertebb regényei: Zenga zének, A New York-Budapest metró, Anya csak egy van, Apák könyve. Magyarországon 4 drámáját mutatták be (például Asztalosinduló, Világszezon).

Várkert Irodalom - Nők, Aranyban

2018. február 3., 19:00
Arany János nőalakjai sokszínű, aktuális női sorsokat vonultatnak fel, sokrétegű, máig érvényes női sorskérdéseket vetnek fel.

Így szerettek ők - Móricz Zsigmond

2018. február 20., 19:30
Mi van az iskolában megtanult életrajzok és életművek mögött? Hús-vér emberek, valódi örömökkel, sorsokkal, kapcsolatokkal, érzésekkel, érzelmekkel és tragédiákkal.

Mit hoz a jövő?

Kepes András: VILÁgKÉP

Tárogató Úti Színpad (volt IBS Színpad), január 18., 18:00

Libri irodalmi közönségdíjas könyvében a szerző elmesélte, hogyan látja a világot. A diákkal színesített előadásában - a tőle megszokott könnyed hangvétellel, de tudományos alapossággal -, arra keresi a választ, hogy az elképesztő tempóban fejlődő technológiák, a migrációs válság, a klíma katasztrófák, a túlnépesedés, a gomba módra szaporodó megavárosok korában vajon tervezhető-e egyáltalán a jövő? Mitől függ egy társadalom sikere, mit tanulhatunk a régi koroktól és a mai idegen kultúráktól?

"Hol hagyta? Valami matrózban."

Rejtő Jenő-est az író halálának 75. évfordulója alkalmából

Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár, január 19., 16:00

Fülig Jimmy, Piszkos Fred, Vanek Úr és a többiek odaadó szeretettel várják a Nagybecsű Úriközönséget a Faluházban!(Az ólmosbotokat, boxereket és más kézifegyvereket kéretik a portán leadni, köszönjük!)

Homo sapiens

Várkert Irodalom - Zenés emberszabás

Várkert Bazár, január 21., 19:00

Lackfi János versei társat kerestek, és találtak is a zeneszerző-gitáros Sinha Róbert és az énekes Herczku Ágnes személyében. A költő alakot vált, játszik, mulattat és szomorít, a dalok népiek, városiak, dévajok, tétovák, nagyon emberiek.

Állati

Bostonban kutya, Oroszországban macskák óvják a múzeumi műtárgyakat

Kártevőket kiszagoló kutyával védi gyűjteményét egy amerikai múzeum, ennek kapcsán összegyűjtöttünk néhány példát, milyen állatok kerültek még kapcsolatba a műtárgy-védelemmel.

A balerinák szexuális kizsákmányolása egykor általános volt

Aki a 19. században a balettet választotta hivatásául, az szinte biztosra vehette, hogy testére nem csak úgy tekintenek majd, mint művészetének eszközére, hanem úgyis mint szexuális tárgyra.

Könnyen nézhető animációs orgia jazzkísérettel - Bucsi Réka filmje Berlinben

Bucsi Réka új animációs filmje a februári Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában szerepel. A 21 perces Solar Walkot a dán Aarhus Jazz Orchestra kíséri élőben.

A véletlenül feltalált termékek is világmegváltóak

A véletlennek köszönhető a szacharin és a chips is. Ismerd meg a történetüket!

Ezek a legfurább éttermek a világon

Nemrég nyílt meg Párizs első pucér étterme, meg is néztük milyen szokatlan helyeken lehet még enni. Vécéétteremtől tenger alatti ínyenc vacsoráig van itt minden.

Semmi értelme a léböjtkúrának

Ráadásul veszélyes is lehet. Itt is vannak az ellenérvek.