Programkereső

Minden út rómába vezet

Egy nap ami csak a költészetről szól - Nádasdy Ádám költő Rómában

2018. március 21-én, szerdán immár ötödik alkalommal rendezik meg a Giornata mondiale della poesia (A Költészet világnapja) című rendezvénysorozatot, amelyet az EUNIC, az európai uniós országok kulturális intézeteit tömörítő szervezet rendez Rómában, a római Dante Társaság elnökségével.

magvető café

Jegyajánló

Dilettánsok, dilettánsok!

2018. március 26., 19:00

Egy este a magyar irodalom legrosszabb verseinek és méltán elfeledett klasszikusainak társaságában.

Hogyan utazzuk be a világot napi 3533 forintból?

2018. március 26., 18:00

Hétköznapi házaspár vagyunk, ám volt egy nem hétköznapi ötletünk, amelyet meg is valósítottunk. Esküvőnk után világkörüli útra indultunk, és négy évig ez az utazás volt az életünk: 1550 nap alatt 46 országban jártunk.

Rejtélyes történelem - A 48-as nemzedék nagy szerelmei és különös „szívzűrjei

2018. március 29., 19:00

Szeretve mind a vérpadig...
Vendég: M. Lovas Krisztina történész, muzeológus
Beszélgetőtárs: Csorba László történész

Ki viszi át a szerelmet? - Nagy László 40 - Várkert Irodalom

2018. április 11., 19:00

2018. április 11-én, a Költészet napján az idén 40 éve elhunyt Kossuth-díjas költőre és barátaira, szerelmére: Szécsi Margitra emlékezünk a Várkert Irodalom sorozatban.

írók boltja

SLAM

SzAVAZÓ Slam - Földalatti Slam urnazárás a Gödörben

Gödör Klub

A gólya-gödör slamkontinuum végéhez érve a klub történetében először országgyűlési választás előtt két héttel tarthatunk slamet. Így kihagyhatatatlan egy nagy közös odamondás a Parlamenten innen és túli politika világának. Csak az jöjjön a versenyre, aki érdemben hozzá tud szólni nemzeti sorskérdésekhez, aki erre alkalmatlanak érzi magát, azoknak kompenzáció gyanánt szigorúan politikamentes open micot rendezünk. Jelentkezni versenyre illeve open micra az eseménybe írt poszttal lehet. Jöjjenek az első szavazók, a kiábrándultak, a reménykedők, a vízióktól fűtöttek!

az irodalom visszavág

Az Irodalom Éjszakája

Budapest, VI. kerület, március 21.

A különleges irodalmi happening március 21-én költözik az VI. kerületbe, hogy formabontó stílusban hozza közelebb a kortárs világirodalmat a hazai közönséghez. Az Irodalom Éjszakáján a Radnóti Színház színművészei huszonegy izgalmas, esetenként a közönség számára egyébként nem látogatható helyszínen olvasnak fel részleteket 21 ország kortárs szerzőjének regényeiből. Az idei téma: SZERELEM

beszélgetős

A zárkózott ember sikere - Szily Nóra és Sylvia Löhken estje

Premier Kultcafé, március 22., 19:00

Hogyan lehetünk igazán boldogok a magán- és a szakmai életben egyaránt? Most kiderül, visszahúzódó emberként hogyan érvényesítheti erősségeit a szakmai- és magánéletben, miként kamatoztatja jó koncentrációs képességét, analitikus gondolkodását vagy függetlenségét.

FIDELIO

FIDELIO

Az irodalomban is a 21 a szerencseszám

Március 21-én, a tavasz első napján. és a szerelem jegyében 21 kortárs világirodalmi szerző regényeiből, novelláiból olvas fel 21 radnótis és a Radnótihoz közelálló színész az idei Irodalom Éjszakán. Mindezt 21 szokatlan és különleges helyszínén a VI. kerületnek.

Teszt: vigyázz, mert ráfázhatsz az eldobható borotvákkal

Nem minden termék akciós, ami annak látszik, és a neveikkel is baj van.

10 egészséges irodai nassolni való

Egy részük inkább egy teljes étkezésre hajaz, de ez ne gátoljon meg.

Különleges öltönynadrágok 7000 forint alatt

Nem baj, ha nem szeretsz elegánsan öltözni. Ez rejlik a műfajban.