Programkereső

Margó válogatás

Margó Extra: Fluor Tomi

október 19., 17:00

A slágergyáros rapper szövegeit szinte minden korosztály ismeri és együtt dúdolja, de vajon mit olvas Fluor? Van olyan könyv, amiből dalszöveg lett?

24.hu dolgozószoba: Peer Krisztián

október 19., 18:00

Peer Krisztián tavaly 15 év után tért vissza 42 című kötetével. Mi következik a traumafeldolgozás után?

A láthatatlanok

október 19., 18:30

A láthatatlanok a múlt század első felében egy apró, északi sziget mikroközösségén keresztül mutatja be a válságok sújtotta, modernizálódó Norvégiát.

Lugosi Viktória: Vándorhomár

október 19., 20:00

Arnold. Bori. János. Liza. Egy zöldséges. Egy banktisztviselő. Egy történelemtanár. Egy háziasszony. Látszólag semmi közös nincs bennük. De a város, ahol élnek, és a rendszerváltás, amely megfosztja őket álmaiktól és lehetőségeiktől, mégis összeköti őket.

Várkert Irodalom:
Gárdos Péter

október 19., 20:00

Három család és egy viharos évszázad története tárul elénk Gárdos Péter új regényében, a Hét mocskos napban.

Nőalakok Szávai Géza regényeiben

október 20., 11:00

A lélek és a sors különös tájai felé sodornak Szávai Géza regényei, az olvasó pedig döbbenten tapasztalja: milyen ismerős a titkolt félelmek, tétova remények e könyörtelen világa.

Légrádi Gergely: Nélkülem

október 20., 11:00

A regény főszereplője, Miklós egy sikeres marketingcsapat vezetője, kétgyerekes családapa, akit felesége a kimerültsége miatt orvoshoz küld, ahol kiderül, hogy Alzheimer kórban szenved.

Neszlár Sándor: Egy ács nevelt fiának lenni

október 20., 15:30

Izgalmas kísérleti próza: a szerző minden lefutott kilométerhez ír egy mondatot. Ezekből a mondatokból áll össze a regény.

Al Ghaoui Hesna - kötetbemutató

október 20., 17:30

A haditudósításairól ismert népszerű riporter saját rajzaival illusztrált könyvében egyszerű gyakorlatok és egy bátorságinduló segít a gyerekeknek erőt meríteni a nehéz helyzetekben.

Dragomán György: Rendszerújra

október 20., 19:00

Rendszerek fűzik össze Dragomán György novelláit: nyitottak és zártak, politikaiak, természetiek és technikaiak. Elképesztő fantázia és láttató erő, éles vágások, meglepő fordulatok jellemzik a Rendszerújra minden történetét.

Cserna-Szabó András: Az abbé a fejével játszik

október 20., 18:30

Cserna-Szabó András legújabb regénye a Teremtéssel kezdődik, a világ megszületése után pedig korokon és helyszíneken száguldunk keresztül.

Simon Márton: Rókák esküvője

október 20., 21:00

Az emberi beszédet meg-megrepesztik a természet és a technológia szívhangjai.

24.hu dolgozószoba:
Vass Virág

október 21., 16:00

ass Virág hamarosan megjelenő új regényét a Kádár-korszak egyik legsikeresebb manökenjének és nemzetközi hírű modelljének – rendkívüli életútja ihlette.

Lackfi János:
Levágott fül

október 21., 17:00

A szerzővel M. Nagy Miklós beszélget Levágott fül az ablakpárkányon. A tizenhét éves főhősnek eggyel több füle lesz a kelleténél. A furcsa esetből nyomozás, majd ámokfutás lesz.

Fehér Boldizsár: Vak majom

Október 21., 17:00

Két Nobel-díjas tudós bejelenti egy párizsi luxusszálloda lakóinak, hogy a következő napokban egy kísérletben fognak részt venni. A huszonéves fiú pont ebbe a hotelbe menekül a rendőrség elől.  

Írók Boltja

Jegyajánló

Várkert irodalom: ENEMVÉ 3.0 = Nagy Magyar Versek - „… A szellemek világa kialudt …”

2018. november 6., 19:00

A novemberi ENEMVÉ a hallhatatlanság, a halál, az elmúlás, az örökkévalóság köré szövődik. Szereplők: Csákányi Eszter, Földes Eszter, Orosz Ákos, zene: Lovasi András, Háziasszony: Ugron Zsolna, Rendező: Seres Tamás

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

2018. október 5-21.

A Müpa Budapest, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésében megvalósuló eseménysorozat 17 napja alatt ismét a kortárs művészeteké lesz a főszerep a fővárosban: a kortárs komolyzenétől, a könnyűzenei és jazz koncerteken keresztül, tánc- és színházi bemutatókon át a képzőművészetekig.

LITERÁRIUM - Kortárs írók a Müpában: Cserna-Szabó András-est

2018. október 29., 20:00

A többek között József Attila-, Mészöly Miklós- és Arany Fakanál-díjas író fentebb idézett önéletrajza tömören felvillantja, nagyjából mire számíthatunk Cserna-Szabó András estjén.

A Világ Múmiái

2018. augusztus 16-tól

A tárlat a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket és tárgyi leleteket számos múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményekből kölcsönözték, hogy a nagyközönség szemtől szemben találkozhasson a történelem ezen különleges emlékeivel.

Piszkos fred, a kapitány

A rejtélyes Rejtő Jenő

Vasas Szakszervezeti Szövetség székháza, október 25., 17:00

Álnévből is többet használt a ponyvakirály. Ő ugyebár P. Howard és Gibson Lavery, holott Reich néven jegyezték be az anyakönyvbe. Rejtőnek valóságos legendáriuma van, bár a róla keringő életrajzi anekdoták nagy részét nem támasztja alá tényanyag.

Magvető Café

LITERÁRIUM beharangozó

EXTRA - 'Szív, ha üt, magyar!'

November 19., 20:00

Ilyen az, amikor két sokoldalú, kreatív, alkotóereje teljében levő, méltán népszerű művész egymásra talál: a dalszerző, szövegíró, frontember (Kistehén) és a sokkötetes író, színpadi szerző közös estje kötelező program mindenkinek, aki meg kíván győződni arról, hogy az igényes, magas színvonalú kortárs művészet is lehet magával ragadóan élvezetes és szórakoztató.

EXTRA - Nádas Péter felolvasóestje

Január 21., 19:00

Nádas Péter azon írók egyike, akikkel találkozni kellő nyitottság esetén életre szóló élményt jelent. Ritka magyarországi fellépéseinek sorában ezért is ígérkezik különlegesnek ez az est, mely nemcsak a világirodalmi rangú életműbe nyújt bepillantást, hanem egy varázslatos, nagy hatású személyiség gondolkodásmódjába is bevezet.

Rakovszky Zsuzsa-est

Február 18., 20:00

A legkiválóbb kortárs szerzők sorába tartozó, szemérmes alkatú, háttérbe húzódó, nyilvános szereplést csak a legritkább esetben vállaló Rakovszky Zsuzsa fellépése intenzív, felkavaró, mégis meghitt estét ígér régi és leendő olvasóinak egyaránt. Az 1981-ben megjelent Jóslatok és határidők című verseskönyvvel kezdődő pálya töretlenül ível a Célia című regényig.

Sándor Iván-est

Március 18., 20:00

Sándor Iván könyvei, figyelmes tekintete és demokratikus gondolkodása segít elkerülni nemzeti önismeretünk megbicsaklásait. Érdemes vele egy bizonnyal tanulságokkal teli este erejéig személyesen is együtt tölteni az időt.

EXTRA - Szűcsinger - Szálinger Balázs és Szűcs Krisztián estje

Május 20., 19:00

A Szűcsinger ötödik éve járja az országot - klubkoncertek helyszínein, iskolákban, könyvtárakban, kocsmákban és zenei fesztiválokon egyaránt otthonosan mozog.

A lyukakat is betömi a fogkrémek új generációja

Egy nemrégiben előállított, speciális fehérje tudja a csodát.

4 nap a Balaton-felvidéken: tippek, látnivalók, program!

Természetjárás, várlátogatás és barlangtúra az északi parton.

Egy kutyát kidobni olyan, mint elhagyni a gyereked

A kutya ugyanúgy kötődik a gazdájához, mint egy 2-3 éves kisgyerek a szüleihez.

Angyalok és pásztorok
Angyalok és pásztorok

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

Jegyvásárlás