Programkereső

Boldog új évet kíván az írók boltja!

Fém arts

Kornis estek

FÉM Arts & Café, január 27., 20:00

"A Kornis Előadások ötlete a Magyar Írók Akadémiája megszűnése után, ottani tanítványaim ragaszkodásának hála, akik szerették volna, ha szombatonként tovább tanítanék, pattant ki a fejemből, mint a Vigasztalások könyve folytatása: Élet Tan. Csak élőben hallható, és az élő gondolkodás tanulására való.Nem a biológiai létezés - élettan - tudománya, hanem az élet megélésének, az élettapasztalatok gondolkodássá formálása, ennek a hétéves munkának az összegzése lesz az Öt Rögtönzött Este, utazás bennem, a fejemben azoknak, akik eljönnek és meghallgatnak.S utána beszélgetünk."

Várkert irodalom

ENEMVÉ 2.5 - „Mégis folyton megtöröm szavaimmal a csend tömbjének tiszta üvegét.”

Várkert Bazár, január 29., 19:00

Nagy Magyar Versek, vagyis ENEMVÉ a Várkert Irodalom részeként havonta jelentkező irodalmi sorozat idén szeptemberben a második évadát kezdte meg, hogy ismét elvarázsolja nézőit. Minden alkalommal más a szervező gondolat, de minden alkalommal közös, hogy három ismert színművész, és egy népszerű zenész áll színpadra.

fehérvár

Újházi Péter terei

Csók István Képtár, január 29., 18:00

A kiállítással egy időben jelent meg A különutazás terei című kötet, amely a 2010 után készült művek katalógusszerű ismertetése mellett tanulmányok segítségével mutatja be Ujházi pályáját és művészetét.A könyv első részében tanulmányok dolgozzák fel Ujházi munkásságát. Kovalovszky Márta művészettörténész tanulmánya részletes áttekintést nyújt Ujházi pályájáról.

travel agency

Költőrevü
Szabó T. Anna és Lackfi János estje

Villányi úti Konferencia Központ, január 29., 19:00

A mai költészet színes, mint a tűzijáték. Egy kis zenével megbolondítva a legpikánsabb gasztro élményt nyújtja. Mind a tíz ujjunkat megnyaljuk utána.A költők sztoriznak, viccesek, őszinték, kegyetlenek, mélységesek.

Amerigo Tot, a szobrászat magyar James Bondja

Picasso a példaképének tekintette.

Teszt: hol egy finom olívabogyó?

Tizennégy terméket kóstoltunk végig, hátha rálelünk, de csak részsikereket értünk el.

Ne szégyenítsétek meg azokat, akik gyógyszert szednek a lelki nehézségeik miatt!

Fontos levél egy bipoláris zavarral diagnosztizált nőtől. Olvasd el te is!

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás