Programkereső

GRATULÁLUNK!

Libri irodalmi díjak - Átadták a 2021-es díjakat

A Libri irodalmi díjakat 2016-ban alapította a Libri Könyvkereskedelmi Kft. A díjak az előző év legjobb szépirodalmi könyveit helyezik előtérbe, céljuk, hogy felhívják a figyelmet a kortárs magyar irodalom kiemelkedő műveire. 2021-ben a zsűri egy regényt, míg a közönség egy verseskötetet emelt ki a tíz döntős mű közül.

könyvelő

Mark Honigsbaum: Világjárványok száz esztendeje

Online, május 11., 17:00

Tanulságos utazás a pandémiák száz esztendején át, a spanyolnáthától a Covid-19-ig.A tudósok az 1918-as spanyolnátha-világjárvány óta álmodoznak arról, hogy meg lehet akadályozni a fertőző betegségek katasztrofális kitöréseit.

Írd ki magadból!

Online, május 15., 09:00

Online írói műhely Rácz Zsuzsával és Steiner Kristóffal Az esemény dátuma: négy szombaton keresztül, 2021.05.15, 05.22., 05.29., 06.05. 09:00-16:00Az elmúlt egy évben a legtöbbünk megélte azt, hogy elveszíti az irányítást a saját élete és emberi kapcsolatai felett. Hogy hirtelen kaotikussá, megfejthetetlenné vagy épp értelmetlenné válik a világ, amelyben élünk.

Hargittai István: Jeremiás nyomában. Beszélgetések Komoróczy Gézával

Online, május 17., 18:00

Hargittai Istvánnal és Komoróczy Gézával Spiró György beszélget a Tények és Tanúk sorozat új kötetéről a Magvető Facebook oldalán.Hargittai István tudománytörténész 2020 elején életútinterjúba kezdett Komoróczy Gézával.

Keddező ajánlat

Keddi ajánló

Még szép számmal találtok online programokat, de elrejtettünk a listában két offline, azaz élőben is élvezhető előadást is. Nem árt odafigyelni!

olvasnivaló

Gyerekeknek

Esopus örök

A napokban jelentette meg a Tinta Könyvkiadó az Esopus meséi című reprint könyvet, mely alcíme szerint 300 tanulságos állatmese és más történet a tanulóifjúság okulására. Ebből az alkalomból Cserháthalápy Ferenc készített villáminterjút Kiss Gáborral, a kiadó igazgató-főszerkesztőjével.

Új, hiánypótló sorozatot indít a Móra óvodásoknak

Ovis Okosító címmel új mesekönyvsorozatot indít a Móra Kiadó óvodásoknak. A rövid, humorban gazdag történetek egy-egy fontos tudnivalót járnak körbe: illem, közlekedési szabályok, rokoni kapcsolatok, internethasználat.

Szerethető mesekönyv jelent meg végzős bölcsiseknek, aktív ovisoknak

A Kilincscica és az ovi csodálatos világa a Dörmögő Dömötörből már jól ismert Kilincscica első könyve, melyben a főhős és barátai az ovi varázslatos világába kalauzolják el az olvasót.

Öt új könyv a Pagonytól

A kiadó új sorozatában Shakespeare-drámák prózai átiratai olvashatók népszerű kortárs ifjúsági szerzők tollából. Három kötettel folytatódik a Pagony olvasástanulást segítő sorozata, de megmenthetjük Einstein életét is.

Akkor fog tisztelni a gyereked, ha te is tiszteled őt – már gyerekkorában is

A gyerekek a szülők által tanulják meg tisztelni önmagukat, és ez teszi lehetővé, hogy majd másokat is tisztelni akarjanak.

A történelem Darwin-díjasai: koronás fők, akik különösen bizarr módon lelték halálukat

Nem csak csatában haltak meg a történelem koronás fői: néhány uralkodó egészen furcsa módon hunyt el.

Miért nyalogat a macskám? Ez a magyarázat az állatorvosok szerint

Az oké, hogy ez nála a tisztálkodás része, de vajon velem miért csinálja?