Programkereső

könyvelő

Stahl Könyvtára / Lucinda Riley: Az olasz lány

Online, június 17., 18:30

Stahl Judit népszerű televíziós műsorvezető, médiaszemélyiség. Receptjei, konyhai praktikái és izgalmas ételei által ismerte meg az ország. A teljes élet receptje a finom ételek és egy jó könyv! – vallja Stahl Judit. Ezért a Líra Könyvvel közösen indított online műsorában hónapról hónapra ajánl olvasnivalót.

Bánó Attila: Emlékpergető - Online könyvbemutató

Online, június 15., 18:00

"E visszaemlékezésben - kisgyerekkoromtól a harmadik évezred első évtizedéig - több mint hatvan év emlékképeit rögzítettem. Ezekből kirajzolódik, hogy osztályidegenként számontartott, ötgyermekes családból származó fiatalként mihez tudtam kezdeni a Kádár-rendszer barátságtalan viszonyai között, és milyen vargabetűket, kerülőket kellett tennem ahhoz, hogy grafikusként kereshessem a kenyerem."

Élek mentén - kortárs magyar képzőművészet az adatok tükrében

Ludwig Múzeum, június 17., 17:00

Az Élek mentén című kötet megszületésének apropója a Ludwig Múzeum által szervezett, 2020. október 8-án megnyílt BarabásiLab: Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve című kiállítás.

Együtt és külön - Dragomán György író és Szabó T. Anna költő közös előadói estje

Pécs, Művészetek és Irodalom Háza, június 22., 18:00

Egy pár, közel harminc év.Együtt körülbelül huszonöt könyv, na és persze színdarabok meg sok-sok műfordítás. Két filmes cameoszerep.Utazások ketten és külön, fejben és a nagyvilágban.Két dudás, két gyerek, egy csárda.Vajon hogy férnek meg együtt, hogy osztják el, meg, be, ki, szét?Vannak-e trükkjeik? Tippjeik? Na és receptjeik?Szópárbaj, anekdoták, felolvasás!

Fabiny Tibor: Isten maszkjai

Evangélikus Országos Múzeum, június 18., 17:00

Fabiny Tibor irodalomtörténész Luther életművére reflektáló esszéit és - exkurzusként - igehirdetéseit tartalmazza a kötet, amelyet Horváth Orsolya filozófus és reuss András teológus mutat be.

Áprily Lajos: Jelentés a völgyből - Árnyjátékok az A38 Hajón

A38 Hajó, június 22., 20:00

Áprily Lajossal invitál természetközeli barangolásra az Árnyjátékok-széria június 22-én. Az életművet Szikszai Rémusz és Crespo Rodrigo színészek elevenítik meg, a szöveget Balázs Imre József válogatta és szerkesztette.

ked(d)vcsináló

Ne légy keddtelen!

Még ifjú szívünkben a lángsugarú kanapé oda, menjünk ki a rétre kikelet és tova! Többek között íme, hova.

olvasnivaló

Június a kiadónál

Nyár eleji könyveső

Mutatjuk a Magvető Kiadó júniusi megjelenéseit.

Gyerekkönyvelő

A honfoglalás korába viszi a gyerekeket Berg Judit új könyve

Berg Judit Két kis dínó-sorozata az elmúlt évek egyik legnagyobb gyerekkönyves sikere, ami nem is meglepő, hiszen három népszerű témát egyesít: a meseregényt, a játékos ismeretterjesztést és persze a dínókat – akiket még mindig imádnak a gyerekek.

Nyári kalandok és merész climate fiction: két új könyv a Tilos az Á Könyvektől

Bakó Liza első regényével jelentkezik, ami igazi nyári olvasmány, nyári kalandokról. Rojik Tamás pedig a tavaly megjelent climate fiction regényében elkezdett történetet folytatja egy új kötetben.

A Csimota legújabb könyvei

Több lapozót is beszerezhetünk ebben a hónapban: elsősorban Rosszcsont Maxi, a kedves, ám igen haszontalan kiskutya kalandjaiban mélyedhetünk el.

A Manó Könyvek júniusi újdonságai

Júniusban is csupa kaland lesz az élet: több kötet is varázslatos utazásra várja az olvasókat, de a legkisebb korosztály is kedvére válogathat.

7 jel, hogy túlságosan odaadó vagy a párkapcsolatodban

Létezik olyan, hogy túl sok figyelem? Igen, és meglehetősen káros.

Valóság vagy mítosz az edzés közben lecsapó gyönyör?

Az edzés közben lecsapó gyönyör képessége sokakban ott lehet, csak rá kell jönni, hogy mi az, ami kiváltja!

Mit nem ehet a kutya? 15 étel, amit az állatorvosok nem ajánlanak

A csoki például szapora szívverést, remegést, hasmenést vagy hányást okozhat.