TOP10 BRAND
1
INDEX 1 118 600 RU
2
BLIKK 1 034 892 RU
3
ORIGO 975 052 RU
4
IDOKEP 921 672 RU
5
PORTFOLIO 902 972 RU
6
24 794 648 RU
7
FEMINA 645 524 RU
8
TELEX 607 444 RU
9
NLC 606 900 RU
10
HVG 508 096 RU
1
INDEX 1 118 600 RU
2
BLIKK 1 034 892 RU
3
ORIGO 975 052 RU
4
IDOKEP 921 672 RU
5
PORTFOLIO 902 972 RU
6
24 794 648 RU
7
FEMINA 645 524 RU
8
TELEX 607 444 RU
9
NLC 606 900 RU
10
HVG 508 096 RU

Programkereső

könyves hírek

Podcast

Litkai Gergely vezetésével elindult a fenntarthatósággal foglalkozó Bookline Zöld podcast

Augusztus harmadikán elindult a Bookline havonta jelentkező podcast-sorozata, a Bookline Zöld. A Könyves Magazinon és a nagyobb streaming szolgáltatón elérhető műsorban Litkai Gergely és vendégei nemcsak a fenntarthatósággal és a környezetvédelemmel kapcsolatos tévhiteket igyekeznek helyre tenni, de több hiánypótló, inspiráló könyvről is szó esik, amelyek segíthetnek újratervezni a jövőt.

Magvető

A Magvető augusztusi újdonságai

Még tart a meleg, talán van még idő olvasásra. Ajánlunk pár könyvet, amit még nyár végéig beszerezhetsz. Külön felhívjuk a figyelmet az újrafordításokra!

Menő Könyvek

A Menő könyvek augusztusi újdonságai

Végre visszatér az öt balszerencsés fiatal Király Anikó Jó a vége! című regényében, és minden végleg összegubancolódik. A Kókusznak keresztelt fiú érkezésével még bonyolultabbá válnak a dolgok, míg végül minden kisimul ebben a vicces, őszinte regényben.

A hónap könyve

A Hónap könyve az Athenaeum Kiadónál

Kathleen A. Flynn: A Jane-Austen küldetés

Bookline-hírek

Náray Tamás új regénye lett június legkeresettebb könyve

A nyár kezdetével gyakran átrendeződnek a könyves sikerlisták: előtérbe kerülnek az olvasmányos szórakoztató és szépirodalmi alkotások, valamint újra nő az érdeklődés az önismereti könyvek iránt. Ez a trend jellemzi a Bookline júniusi sikerlistáját is, hiszen az ötven legkeresettebb mű között 34 regény, illetve 9 pszichológiával foglalkozó írás található.

Agave

Mark Greaney: A Szürke Ember (The Gray Man)

A többszörös New York Times bestsellerszerző, Mark Greaney első könyve a nyár egyik legizgalmasabb története. A kötet a regényből készült film premierjével nagyjából egy időben, július 19-én jelenik meg.

Hamarosan

„Aki kassainak született, fővárosi embernek született…” - Márai Kassája és Budapestje

Várkert Bazár, augusztus 29., 19:00

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem izgalmas, különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örök érvényű szerzőről. Az előadások vetített képekkel, dokumentumokkal és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív és sokszínű zenei kíséretével segíti az irodalmi szövegek elmélyült befogadását. Márai Sándor életművének két fővárosa Kassa, a szülővárosa és Budapest. Kassa sokszínűen jelenik meg életében: gyermekkora, a polgári-családi légkör, iskolái, első írói-újságírói próbálkozásai is idekötik, de a legtöbbször a város adta légkört említi legfontosabbnak. Budapest a maga világvárosi, ugyanakkor meghitt, hangulatos helyeivel, kávéházaival, kiskocsmáival, fürdőivel kiváló lehetőséget biztosított a polgári életformájához. Mindennek elvesztése törést jelentett pályáján. Közreműködnek:Mészáros Tibor történészHirtling István színművészTárkány-Kovács Bálint cimbalomművész Esőhelyszín: Rendezvényterem

Írópárbeszéd - Ars Sacra Fesztivál

Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont, szeptember 19., 19:00

Szabó T. Anna 30 éve van a költői pályán, legutóbbi, a „vagyok” című verseskötete idén jelent meg. A líra mellett novellán és drámán át a gyerekkönyvig sokfélét írt, amint férje, Dragomán György prózaíró is. Közös estjükön mesélnek és felolvasnak átélt és kitalált történeteket. Színes, izgalmas és felemelő estre számíthatunk.A program az Ars Sacra Fesztivál keretein belül valósul meg.A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött: lovasut.jegy.hu

Magyar - Élet Irodalmi Fesztivál

Vallai kert, szeptember 22-24.

A Fiatal Drámaírók Háza, a Tér 12 Kulturális Egyesület, az RS9 Színház és Erzsébetváros önkormányzata szeptember 22-24 között MAGYAR ÉLET néven irodalmi fesztivált szervez, ahol akár még a te szöveged is színpadra kerülhet! A fesztiválon meghívott írók, mint Závada Péter, Parti Nagy Lajos, Fekete Ádám és Kárpáti Péter, valamint az Erzsébetvárosi irodalmi ösztöndíj nyertesei adnak visszajelzést a beválogatott szövegekre, meghívott színészek és rendezők pedig színpadra is viszik őket.

olvasnivaló

Gyerekeknek

Menő

A Menő könyvek augusztusi újdonságai

Végre visszatér az öt balszerencsés fiatal Király Anikó Jó a vége! című regényében, és minden végleg összegubancolódik. A Kókusznak keresztelt fiú érkezésével még bonyolultabbá válnak a dolgok, míg végül minden kisimul ebben a vicces, őszinte regényben.

Kalandozás Pemzlivel

Megjelent a Kalandozás Pemzlivel című, gyermekeknek készült foglalkoztató második része, amely játékos művészeti kiadványban a kiadó MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a magyarországi állatvilágot képekben és rímekben mutatja be.

Mesék a múzeumból

A Képtelen képrablás című új kötet egy képzőművészeti barangolás és formabontó, újszerű mesegyűjtemény egyben, Rubik Anna csodálatos illusztrációival. A Magyar Nemzeti Galériában látható képeket kortárs magyar szerzők meséi keltik életre.

Nem csak édesszájúaknak!

Megjelent a Pavlova kisasszony és a dobostorta

Csimota

A Csimota Kiadó nyári újdonságai

Rohamtempóban közeledik a nyári szünidő, ami kétségtelenül az év legmenőbb időszaka. A Csimota Kiadó még megfejeli az élményt két remek könyvvel, melyek pont alkalmasak arra, hogy tartalmas és vidám pillanatokkal töltsék meg a szünet lustább napjait is.