Programkereső

zsebkönyvelő

Két zsebre való nevetés

Manapság – korra, nemre, könyvekhez való viszonyra való tekintet nélkül – mindenkire ráférne egy, de inkább dupla adag szívből jövő nevetés. A POKET Zsebkönyvek gondoskodik róla.

könyvelő

Kassák Lajos: Séta a perifériákon - Árnyjátékok az A38 Hajón

Online, április 13., 20:00

Az A38 Hajó Kassák-estjén együtt csavargunk a magyar avantgárd központi figurájával éjszaka a külvárosokban és gyalogszerrel Európa országútjain. Sztrájkoló munkások ezreivel bezúdulunk a körutakhoz, és felszedjük az utcakövet. Hajón rejtőzve menekülünk a Dunán, hogy majd évtizedekkel később pecabottal a kezünkben órákig nézzük a mindig mozgásban lévő folyót.

Selma van de Perre: Nevem Selma

Online, április 14., 18:00

Az önkéntes munkájáért holland királyi kitüntetésben részesült, 99 éves Selma asszony a könyv magyarországi online bemutatójára élőben jelentkezik be.

Kiss Judit Ágnes: Kórház az osztályteremben

Online, április 15., 17:30

Bemutatkozik a legújabb Abszolút Töri regény, ami ezúttal az '56-ba repíti a fiatal olvasókat. A könyvbemutatón Marék Veronikát, a regény első olvasóját, Návai Péter történelemtanárt és Kiss Judit Ágnest Veiszer Alinda kérdezi.

A rinocérosz százezer alakja / Szalon #124.

Online, április 21., 19:00

A verses regény azzal a káprázatos ötlettel játszik el, hogy miképpen írható meg Európa és a nyugati civilizáció históriája, ha annak mitikus és valóságos történeteiben a rinocérosz mint hús-vér figura szerepel.

Keddezős

Keddi válogatás

Itt olvashatjátok szokásos napi válogatásunkat. Remélhetőleg mindenki talál benne szerethetőt.

áprilisi könyvek

Áprilisi Magvetős

Szokásunkhoz híven mutatjuk a Magvető kiadó friss köteteit.

Helikon 100.

Megjelent a századik Helikon Zsebkönyv!

Mágikus szám a száz. Egy olyan lépték, ami az emberi civilizáció minden apró redőjében fellelhető – mérföldkő, viszonyítási pont és lélektani határ, legyen szó világtörténelemről, távolságról vagy éppen gombócról. Egy könyvsorozat esetében a századik kötet megjelenése ma már egészen szokatlan esemény. Már alig emlékszünk olyan gyűjteményekre, amelyek ilyen sok kötetből állnak.

Szavazzatok!

Libri irodalmi díjak 2021

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. által 2016-ban alapított díjakat az előző év legjobb magyar szépirodalmi könyvei érdemlik ki. A 2020-ban megjelent, és a díj követelményeinek megfelelő 155 műből idén 212 neves közéleti személyiség szavazatai alapján alakult ki a 10 döntős listája, amiből a zsűri és a közönség is kiválasztja majd a kedvencét.

olvasnivaló

Gyerekkönyves

Mesélj még! Klasszikusok a gyerekkönyvek napjára

Andersen születésnapján, azaz április 2-án tartják a gyerekkönyvek napját. Ebben a szubjektív összeállításban néhány klasszikus (és kevésbé, de nagyon jó) könyvet ajánlunk, nem csak gyerekeknek, hiszen mesét olvasni bármilyen életkorban üdvös.

5 dolog, ami miatt nem működik a kapcsolat, hiába szeretitek egymást

A szerelem szuper, de ennél többre van szükség.

5 házi praktika, ami segít tisztán tartani a hűtőt, ha nem akarsz sikálni

Ha kipróbálod ezeket a trükköket, nem is lesz szükség a sikálásra.

Jobb kint, mint bent – ezért ne tartsd vissza a szellentést

Társaságban elég kínos mások orra alá durrantani. De vajon származhat belőle baj, ha visszatartod?