Programkereső

völgyirodalom

Platán Könyvtár

Volt egyszer egy Ifipark

Platán Könyvtár, július 26., 18:00

A Volt egyszer egy Ifipark című kétestés könyvbemutatón Dr. Tóth Eszter Zsófia, történész beszélget Poós Zoltán íróval és Krulik Zoltán író, zenésszel a könyvtár kertjében. Mi volt a dress code az Ifiparkban? Ki volt Rajnák László? Kik voltak a Nagyfa galeri tagjai? Hogyan történt az emlékezetes baleset az Edda koncerten? Mennyibe került egy Bambi az Ifiparkban Mikor lépett fel utoljára Radics Béla?

Jegyajánló

Vidéki Színházak Fesztiválja

2018. szeptember 3-9., Pesti Magyar Színház

Hét nap alatt nyolc előadás várja a színházkedvelő közönséget. Többek közt a Három nővér érkezik Debrecenből, az "AHOGYTETSZIK" pedig Miskolc jelszava lesz.

Így szerettek ők - irodalmi koncert színház - Nyáry Krisztián és a Kaláka

2018. szeptember 15., 20:00

Nyáry Krisztián Így szerettek ők címmel megjelent irodalmi szerelmes könyvei az elmúlt évek legnagyobb könyvsikerének számítanak, amit a szakmai elismerések mellett az olvasóközönség nem szűnő érdeklődése és szeretete is bizonyít.

LITERÁRIUM - Kortárs írók a Müpában: Witold Gombrowicz-est

2018. szeptember 24., 20:00

Az Európai hidak fesztivál idei egyik vendégországának, Lengyelországnak külföldön is legismertebb írója minden bizonnyal Witold Gombrowicz (1904-1969).

A Világ Múmiái

2018. augusztus 16-tól

A tárlat a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket és tárgyi leleteket számos múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményekből kölcsönözték, hogy a nagyközönség szemtől szemben találkozhasson a történelem ezen különleges emlékeivel.

MAgvető a katlanban

TÚLÉLŐ KÖNYVEK - MAGVETŐ: Darvasi László és Szilasi László

Augusztus 1., 14:00

Két író. Egyikük irodalomtörténész, másikuk tárcákat is ír. Barátok, egymás könyveit elsőként olvassák, szerkesztik, erősen kötődnek Szegedhez. Mindketten megírták súlyos betegségük történetét.

MIÉRT SZÉP? - MAGVETŐ: Nádasdy Ádám

Augusztus 1., 17:30

Nádasdy Ádám lefordította Dante Isteni színjátékát és Shakespeare drámáit, most éppen magyarról magyarra fordítja Katona József Bánk bánját. Megvan a véleménye a nyelvhasználatról, és ezt rádióműsorban el is mondja.

KÖNNYŰ NEKED, SZARVAS JÓSKA... - MAGVETŐ: Szarvas József / Bérczes László

Augusztus 2., 16:30

Hogyan lesz egy hentestanulóból színész? Hát így: egy Debrecen melletti tanyán kell hozzá nevelkedni, operaénekesnek kell készülni, titokban a Táncdalfesztivál sztárjáról, Kovács Katiról ábrándozni, a debreceni Húsfeldolgozó Szakmunkásképzőbe járni... Két évvel később a vágóhídon kell dolgozni, meg kell alakítani a ,,Húsosok" színjátszó csoportot, aztán előbb kell felvételt nyerni a Színművészetire, mint ahogy az ember megszerzi az érettségit. Hogyan lesz ebből az életútból könyv? Kiderül.

IDŐMÉRTÉK - MAGVETŐ: Balaskó Ákos, Fehér Renátó, Zilahi Anna, Turi Tímea

Augusztus 3., 16:00

Az Időmérték-sorozat legfiatalabb szerzői mutatkoznak be. Műveiket a kiszolgáltatott emberi léthelyzetek (Balaskó), az idő és emlékezés (Fehér Renátó), irodalmi, mitológiai és hétköznapi nők történetei (Turi Tímea), a nyelv és a bálna mint motívum (Zilahi Anna) szervezi kötetté.

TANKOK ÉS KÖLYKÖK - MAGVETŐ: Totth Benedek, Horváth Viktor

Augusztus 4., 17:00

Ez nem lesz békebeli szombat este, az biztos. Totth Benedek írt regényt a sodródó vidéki fiatalokról, aztán posztapokaliptikus második könyvének hőse egy fiú, aki egy szétlőtt városban egy amerikai desszantossal indul halottnak hitt öccse keresésére.

Olvass a strandon!

Strandkönyvtár

Eger, Termál- és Strandfürdő, augusztus 31-ig

A „Nyisd ki a világot!” pályázati programsorozat keretében létrehozott könyvtári részleg helyszíne a forróvizes-termál medence melletti üvegfolyosó, ahol a város újabb pontján juthatnak hozzá az olvasók könyvtári szolgáltatásokhoz. A fürdő szolgáltatási kínálatát jól kiegészíti a Strandkönyvtár. A fürdőzés, sportolás mellett lehetőséget nyújt vendégeinknek az olvasásra, gyors információszerzésre, az itt töltött idő még tartalmasabbá tételére. Figyelik a látogatók igényeit, az elmúlt évek tapasztalatait beépítik az itt elhelyezett állomány alakításába.

TRAILER

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser. Nézd meg az előzetesd, amelyből az is kiderül, mit kezdtek a film alkotói a Queen frontemberének szexuális orientációjával.

A bőröd megmondja, igyál-e még vizet

A nagy melegben muszáj többet inni, mert baj lesz. Sebaj, gyorsan ellenőrizeheted, szükséged van-e egy kis plusz folyadékra.

Így lesz tökéletes a káposztasaláta

Nem hiszed el, de a legegyszerűbb a legjobb a coleslaw esetében is.

Így lehetsz a gyereked bizalmasa

Előfordult már, hogy a gyereked hozzád sem akart szólni? Mutatjuk, hogyan bírhatod szóra ilyenkor is.

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás