Programkereső

Szezonzáró

#CSONTVÀRYma

Hadik Kávéház, június 19., 19:00

A Hadik Irodalmi Szalon nyári szünet előtti, szezonzáró estje a 100 éve elhunyt Csontváry Kosztka Tivadart teszi a fókuszba. Csontváry (1853-1919) 65 évet élt, az egyik leghíresebb magyar festőművész, akinek utolsó műterme a Hadik-házban volt.

Koncert és könyvklub

Bookline B-oldal - The Devil's Trade

A38 Hajó, június 19., 20:00

Koncert és könyvklub egyben: a Bookline és az A38 Hajó zenei-irodalmi sorozata A Bookline B-oldal célja, hogy közelebb hozza a közönséghez egyrészt a zenészeket, akiket velünk együtt olvasó, közös élményeket megélő barátként láthatunk, másrészt a könyveket, amelyeket intenzív élményeken keresztül mutatnak be kedvenc fellépőink.

FUGA

Fehérvári Zoltán–Prakfalvi Endre: Rimanóczy Gyula

FUGA, június 20., 17:00

Rimanóczy Gyula (1903–1958) műegyetemi tanulmányait a trianoni békediktátum évében kezdte meg. A húszas évek második felében indult pályája, amikor a századelő premodern tendenciái elakadtak, és a neostílusok dominanciája jellemezte építészetünket. Modernista fordulatát az 1930-as Négy evangélista-templom tervével hajtotta végre, s egy évre rá már tervezte a két világháború közötti szakrális építészetünk egyik fő művét Pasaréten, a Páduai Szent Antal ferences templomot.

on the road

Novics János: Hózentróger

Veszprém, Utas és Holdvilág Antikvárium, június 20., 18:00

Mi történik egy szenvedélyes és zavarodott kamasszal, ha elhúzza a csíkot otthonról és egyedül nekivág a nagyvilágnak? Hogyan éli túl a kalandot, míg külföldön, egy idegen országban, élelem és pénz nélkül csavarog és a szabad ég alatt tölti az éjszakákat? 1990-ben járunk, a rendszerváltás nyarán. Kisváros, valahol az északnyugati határnál. Egy tizenhat éves gimnazista fiú pár nappal a tanév vége előtt elszökik a szomszédos Ausztriába. Autóstoppal indul útnak, a táskájában néhány váltás ruha, könyv, konzervek és cigaretta.

Várkert

Szent Iván éjszakája a római lánnyal, Nemes Nagy Ágnessel

Várkert BAzár, június 21., 20:00

"Szent Iván éjszakájához kapcsolódóan – egy egyszeri, különleges, szabadtéri előadáson – Itália szerelmesét, a boldog Nemes Nagy Ágnest idézzük meg felolvasószínházzal és koncerttel. Verseit neves színművészek adják elő, miközben Tóth Evelin (ének) és Kézdy Luca (hegedűművész) zenével varázsol minket az olasz fővárosba."

Az 5G káros hatásai elől senki sem menekülhet?

Akkora elektroszmogban fogunk élni, hogy súlyos testi-lelki tüneteink lehetnek tőle.

Grillsajtok tesztje: a cipőtalp nem nyikorog ennyire!

Görcsbe rándultak a rágóizmaink, mire a sok gumiszerű vacak között valami ehetőt is talátunk.

Így erősítsd a mélyizmaidat egyensúlypárnával otthon

Érdemes beszerezni otthonra is, mutatunk pár hasznos gyakorlatot.