Programkereső

előzetes

Világsztár érkezik Budapestre! - Az Animus elhozza olvasóinak Jo Nesbøt

Ismét Magyarországra látogat a skandináv krimik világsztárja, Jo Nesbø! Az Animus kiadó által meghívott hírességgel a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon 2020. április 24-én találkozhatnak a rajongók, a szerző legújabb regényét, a Kést is szívesen dedikálja a jelenlevőknek.

Boldog új évet kíván az írók boltja!

Óbudai Zsinagóga

Hegedűs D. Géza önálló estje, Márai Sándor írásaiból

Óbudai Zsinagóga, január 21., 19.00

A Hallgatni akartam című művet az Egy polgár vallomásai harmadik, befejező kötetének szánta Márai, 2013-ig azonban az író hagyatékában, kiadatlanul kallódott. Az író maga választotta kezdő dátuma az Anschluss, Ausztria 1938-ban történt hitleri megszállása, mely történelmi eseménnyel Márai szerint elveszett a klasszikus Európa.

A Magyar Kultúra Napja az Oszk-ban

Himnusz, íróműhely, Ady

Országos Széchenyi Könyvtár, január 22., 10-30-tól

A Himnusz eredeti kéziratával és a hozzá kapcsolódó Erkel-kottával, Ady kamarakiállítással, íróműhellyel és díszalbum bemutatóval is készül az Országos Széchényi Könyvtár a magyar kultúra napjára.
A magyar Himnusz, valamint a hozzá tartozó Erkel-kotta csak különleges alkalmakkor, így a magyar kultúra napján, január 22-én, 9-16 óráig láthatók eredetiben ismét a nagyközönség számára az Országos Széchényi Könyvtárban. Ezen a napon a nemzeti könyvtár 50%-os beiratkozási akcióval is várja látogatóit.

páros rím

Rímek párban

Akvárium Klub (VOLT Lokál), január 22., 19:00

, avagy szövegírók egymás és a sorok közt.
Szepesi Mátyás, a Konyha zenekar frontembere és szövegírója beszélgetés-sorozatot indít a hazai zenei élet legkülönbözőbb dalszövegíróival, Beck Zolitól Caramelig.A harmadik epizód vendégei: Lázár Domokos és Bodor Áron (Esti Kornél)

Radnóti a RAdnótiban

Radnóti - Bálint András estje

Radnóti Színház, január 22., 20:00

„Valahányszor költői estet készítettem (Kosztolányi, Szép Ernő, Radnóti, Babits, Márai, Arany), mindig kicsit magamról is beszéltem. Most Radnóti költészetében azt keresem, ami az ő magyarságtudatáról, zsidóságáról és katolicizmusáról szól, és szeretnék beszélni a saját családomról, a gyökereimről. Az est folyamán Radnóti versek, naplórészletek, levelek, korabeli újságcikkek, törvények szövegei hangzanak el, de elmondok néhány saját történetet is. A közönség körbeül, egy térben vagyunk, együtt gondolkodunk.”

Amerigo Tot, a szobrászat magyar James Bondja

Picasso a példaképének tekintette.

Teszt: hol egy finom olívabogyó?

Tizennégy terméket kóstoltunk végig, hátha rálelünk, de csak részsikereket értünk el.

Ne szégyenítsétek meg azokat, akik gyógyszert szednek a lelki nehézségeik miatt!

Fontos levél egy bipoláris zavarral diagnosztizált nőtől. Olvasd el te is!

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás