Programkereső

Június 19.

A bor filozófiája

Platán Könyvtár, június 19., 18:00

Rátóti Zoltán és Huzella Péter estje Valóban szükséges-e filozófiát gyártani a jó borhoz? Hamvas Béla gondolatai a borról, az ivásról, az élet öröméről és magyar költők, többek között Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály, Vörösmarty Mihály, Márai Sándor, Zalán Tibor megzenésített bordalai hangzanak el az esten.

Június 21.

Levéltári Délutánok Nr.8 : A magyar Švejk nyomában

Magyar Nemzeti Levétár Országos Levéltára, 17:00

Lowetinszky János József (1866-1935) fél évszázadon vezetett, 40 kötetben megmaradt naplója a magyar társadalomtörténet legbecsesebb forrásai közé tartozik. Ki volt ez a naplóíró budapesti kisember? Mi jellemzi ezt a páratlan részletességű és struktúrájú naplót? Milyen módja lehetnek ezen korpusz gondozásának, illetve feldolgozásának?

Zana Ágnes: Mit mondjak, hogyan mondjam?

Örkény István Könyvesbolt, 17:00

A súlyos betegség olyan trauma a családban, amelyre nehéz jól reagálni. Ilyenkor megannyi megválaszolatlan kérdéssel találja szemben magát a beteg, a beteg családja és az őt gondozók. Ahhoz, hogy a megmásíthatatlant elfogadhassuk, és a lehető legtöbbet hozzuk ki a nehéz helyzetből, fel kell készülnünk arra, hogy mi is vár ránk, mit mondjunk, és hogyan viselkedjünk az ilyenkor gyakori nehéz szituációk során.

Babiczky Tibor: Félbehagyott költemények

Országos Idegennyelvű Könyvtár, 18:00

Babiczky Tibor Székesfehérváron született, jelenleg Budapesten élő költő, műfordító, író, szerkesztő, újságíró. Publikációi jelentek meg többek között a Holmiban, az Élet és Irodalomban, a Vigíliában, a Beszélőben és a Mozgó Világban. Legújabb verseskötetéről, a Félbehagyott költeményekről kérdez Maczák Orsolya és a közönség. Verseit a szerző olvassa fel.  

Jegyajánló

Dr. Pulay Attila: Felnőttkori ADHD

2018. június 19., 18:00

Ismeretterjesztő előadás-sorozat a Kognitív- és Sématerápiás Központ szervezésében. Hogyan élnek a lelki betegséggel küzdők?

Ellenállás Nyári Egyetem

2018. július 4-8.

Erdős Virág | Kékesi Balázs (Bëlga) | L. Stipkovits Erika | Diószegi Ádám | Bihari Viki | Vajda Mihály | Feldmár András

Így szerettek ők - irodalmi koncert színház - Nyáry Krisztián és a Kaláka

2018. szeptember 15., 20:00

Nyáry Krisztián Így szerettek ők címmel megjelent irodalmi szerelmes könyvei az elmúlt évek legnagyobb könyvsikerének számítanak, amit a szakmai elismerések mellett az olvasóközönség nem szűnő érdeklődése és szeretete is bizonyít.

LITERÁRIUM - Kortárs írók a Müpában: Witold Gombrowicz-est

2018. szeptember 24., 20:00

Az Európai hidak fesztivál idei egyik vendégországának, Lengyelországnak külföldön is legismertebb írója minden bizonnyal Witold Gombrowicz (1904-1969).

Műtárgyak Éjszakája

Nem csak a feneke árulja el a hamis Zsolnayt

A Zsolnay kerámiák hamisításának titkaiba avat be Vaja László porcelánszakértő és -restaurátor.

Könyvhét

15+1 könyv, amit meg kell szerezned a Könyvhéten

Mutatjuk, mi melyik köteteket szerezzük meg mindenképpen a június 7. és 11. között megrendezett 89. Ünnepi Könyvhéten. A regények, novellák és versek mellett arra biztatjuk olvasóinkat, hogy egy kicsit bátrabban kalandozzunk az irodalom határterületein is.

Kiderült, kik ők: Íme a kultúra 50 arca 2018-ban

A 2016-os természeti katasztrófákkal terhelt év után a párizsi múzeum visszaszerezte a címet. Százezer látogatóval többen keresték fel, mint a statisztika szerint a második helyen végzett pekingi Kínai Nemzeti Múzeumot.

A bőröd megmondja, igyál-e még vizet

A nagy melegben muszáj többet inni, mert baj lesz. Sebaj, gyorsan ellenőrizeheted, szükséged van-e egy kis plusz folyadékra.

Így lesz tökéletes a káposztasaláta

Nem hiszed el, de a legegyszerűbb a legjobb a coleslaw esetében is.

Így lehetsz a gyereked bizalmasa

Előfordult már, hogy a gyereked hozzád sem akart szólni? Mutatjuk, hogyan bírhatod szóra ilyenkor is.

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás