Programkereső

írók boltja

új regény

Kepes András: Istenek és emberek

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház, február 24., 18:00

Az ember – „e félig isten, félig állat” -  a tudomány és a technika segítségével képes teremteni és pusztítani, hiedelmekkel, erkölccsel, törvényekkel szabályozza az együttélést. De mi lett a hiedelmekkel, az erkölccsel, a törvényekkel? És mi történt az emberi kapcsolatokkal? Erről beszél Kepes András új regénye kapcsán, ami ma játszódik Svájcban, a hegyek között, egy luxusvillában.

Vera

Grecsó Krisztián: Vera

Radnóti Mikós Színház, február 28., március 1., 19:00

Vera nem én vagyok. Ő sokkal jobb ember nálam. De szerencsére közelről ismerem.  Éppen az új regényem idején tölti be a tizenegyet. Ez a kislány nagyszerű ember, felnő a feladathoz. Mindenhez, ami rászakad, pedig jön szerelem, igazság, kiderülnek családi sérelmek, elhallgatások. De neki mennie, élnie kell tovább. Ő a mi titkunk. Akik lehettünk volna. Vera a mi jobbik énünk.  Az ismert író Vera című új regényéről és még sok minden másról mesél.

Magvető café

Katona - Irodalom

ÖsszHang - Parti Nagy - Spiró - Závada - Dés L - Dés A - Barcza J.

KAtona József Színház, március 28., 19:00

Három író: Parti Nagy Lajos, Spiró György és Závada Pál olvassa fel egy - egy szabadon választott írását, három jazz muzsikus: Dés László, Dés András és Barcza Horváth József pedig zenével folytatja a felolvasásokat. És egy negyedik író, akiről úgy érezzük, köztünk van, Esterházy Péter írásai hangzanak el a fellépő művészek előadásában.Nincs meghatározva a műfaj, lehet regényrészlet, novella vagy akár vers is.

MÜPA 2019

6+1 trükk, amivel a legmakacsabb befőtteket is kinyithatod

Többet ésszel, mint erővel, szokták mondani...

10 védőoltás, amit felnőttként is érdemes beadatni

Az NNK szerint nem csak gyerekkorban kell erre gondolni.

Óriási kamu a vécén lehúzható guriga

Értelmetlen pazarlás, amivel a környezetnek is ártasz.