Programkereső

Ez már a 26.

26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Millenáris, április 25-28.

Az idei, 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. A Fesztivál a Millenárison, igényes környezetben, könnyen megközelíthető, központi helyen, még korszerűbb és szebb kiállítóterekkel várja a látogatóit. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hagyományosan vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit, akik közül a díszvendég - idén a norvég Karl Ove Knausgaard - veheti át Budapest főpolgármesterétől a Budapest Nagydíjat.

írók boltja

Magvető café

Digitális irodalom

Esterházy Pétertől Csukás Istvánig – Egy hétig ingyenesen, regisztráció nélkül elérhető a Müpa digitális irodalmi gyűjteménye

Különleges meglepetéssel kedveskedik irodalomkedvelő közönségének a Költészet Napja alkalmából a Müpa: április 11. és 18. között bárki számára elérhetővé válnak a népszerű Literárium-estek hang- és videófelvételei. A digitális irodalmi gyűjtemény a legnagyobb kortárs szerzők műhelyébe enged bepillantást Esterházy Pétertől Csukás Istvánig.

MÜPA 2019

Vers-estek a MŰPÁ-ban: Karinthy Frigyes

május 13., 20:00

Karinthy Frigyes életművéből a legtöbbeknek a magyar irodalom megkerülhetetlen alapműveként rögzült Így írtok ti című stílusparódia-gyűjtemény juthat eszébe elsőként. Szíjj Ferenc válogatása felhíva a figyelmet azokra az értékekre, ritkán idézett költeményekre is, melyek nélkül a Karinthy-költészet bemutatása nem lehet teljes értékű.

LITERÁRIUM EXTRA - Szűcsinger

Május 20., 19:00

Az est szervező ereje a közös mániák (Petőfi Sándor, Beatles, a magyar kabaré) felmutatása, a humor és a játékosság. Közös dalok, tinédzserkori versek, megjelenés előtt tesztelendő slágerek, háború és béke, jelenetek, új szövegű Beatles, pszichedelikus Petőfi - és az est végén a Világslágerek magyarul című blokk, amely után szem nem marad szárazon.

Így csináld tökéletesen a planket! Videó!

Csiszolj a technikádon, és csináld hatékonyabban!