Programkereső

Heti első

Új hétre virradtunk

Jó reggelt, szép hetet kívánunk! Kezdés előtt egy kávé és egy vers jár azért.

Rendelj könyvet!

Emma Donoghue: A rokon - A szoba sikerszerzőjének új regénye

Humoros, érzékeny, szívmelengető történet egy idős úrról és egy fiúról, akiket nemzedékek választanak el egymástól, a jövőjük mégis közös lehet.

mai napi

Hétfői négy fal közé ajánljuk

Délelőtt a gyerekek szórakozhatnak, délután a felnőttek.

Írókkaranténban

Görög Ibolya a karanténban! - Beszélgetőtársa Nyáry Krisztián

Internet, 16:00

"Sokan kérdezték tőlem az elmúlt napokban, milyen könyveket ajánlok karanténba rekedt sorstársaimnak a járvány idején. Elmondtam, és szívesen elmondom ezután is, hogy én mit olvasok, és mit ajánlok másoknak, de van egy sokkal jobb ötletem. Munkatársaimmal azon dolgozunk, hogy a jó könyvek a mai nehéz körülmények között is eljussanak az olvasóhoz."

Életem a korona idején - #írókkaranténban - Orosdy Dániel

Internet, 20:00

Az írói műhely intim tér. Amikor épp nem fordult ki a világ a négy sarkából, az olvasó nemigen lát be a függöny mögé. Most viszont, az egymás iránti felelősség miatt, nemcsak a pékek, a tanárok vagy villanyóraleolvasók, hanem az írók is vesztegzár alá kerülnek. Remélhetőleg remekművek írására használják fel ezt a kényszerű nyugalmat.  A sorozatot követhetitek az Athenaeum Kiadó Facebook oldalán.

járványnapló

Indul a Lázár-napló – Bíró Szabolcs középkorijárvány-híradója

Április 20-án jelenik meg Bíró Szabolcs legújabb, Lázár evangéliuma című középkorijárvány-regénye az Athenaeum Kiadó gondozásában. Az író ötrészes videósorozatot készített a történelmi horrorhoz, amely abból az alapötletből építkezik, hogy milyen lett volna, ha 1348-ban a pestis helyett élőholtak özönlik el Európát – és persze a Magyar Királyságot.

megjelent!

Az évszázad botránya - García Márquez válogatott cikkei először magyarul

Az évszázad botránya címmel jelent meg Gabriel García Márquez magyarul eddig sosem publikált kötete, amely a szerző 1950 és 1984 között keletkezett cikkeiből válogat. A páratlan újságírói örökségnek emléket állító kötetet Scholz László fordította.

#maradjotthon! és szavazz!

Szavazz és nyerj!

Az te véleményed is számít! Szavazz május 8-ig, és segíts eldönteni, hogy ki kapja idén a Libri irodalmi közönségdíjat! A kiadó a szavazók között a díjak átadását követően 100 darab könyvcsomagot sorsol ki, amelyek mindegyike a 10 döntős mű egy-egy példányát tartalmazza.

Megjelent!

Nádasdy Ádám: Milyen nyelv a magyar?

Megjelent, de kockáztass! Vedd meg interneten, töltsd le és olvass! E-könyv a megoldás! #maradjotthon!

Ilyen az elhagyott Budapest

Fotós kolléganőnk képes beszámolója a kihalt városról.

Lesz-e bébibumm a karantén után?

Katasztrófahelyzetek után gyakran emelkedik a születésszám. Ez most nem biztos, hogy ilyen helyzet.