Programkereső

EZ+AZ

Pilinszky János: Beszélgetések Sheryl Suttonnal

június 2., kedd, 16:00

Bende Józseffel Szegő János beszélget a kultikus könyvről. Pilinszky János 1977-ben megjelent Beszélgetések Sheryl Suttonnal című esszéregénye egy fiktív párbeszéd, alapja azonban egy valóságos találkozás. A Beszélgetések a Pilinszky-életmű egyik legkülönlegesebb, kultikus darabja. Az új kiadásban szövegváltozatok, naplójegyzetek, levelek egészítik ki az esszéregényt, valamint a legendás borítókép mellett eddig nem publikált fényképek és fakszimilék teszik még közvetlenebbé ezt a rendkívüli találkozást.

Beke László előadása a 80-as évek performansz művészetéről

június 2., kedd, 17:00

Beke László a 80-as évek performansz művészetéről szóló online előadásával nyílik újra a MissionArt Galéria. Az előadás a galéria facebook oldalán látható, részben a járvány okozta „helyszűke”, részben az amúgy is igen nagy érdeklődés miatt. 

Együtt a Művészetért Díjátadó Online Gála

június 2., kedd, 19:00

Idén egy rendhagyó online gála keretében adja át a Kecskeméti Nemzeti Színház a 2019/2020-as évad legjobbjainak az elismeréseket.

BUDAPESTI TÁVMOZI

GYEREK

Csíki Játékszín: Rózsa és Ibolya

június 2., kedd, 11:00

Volt egyszer egy király és volt annak egy nagyon szép lánya, Ibolya, meg egy második felesége, aki az ördöggel cimborált. Amikor Ibolya eladósorba került, a mostohája rávette a királyt, hogy csak olyan kérőhöz adják feleségül, aki kiállja a három próbát. Hulltak a fejek, majd a kérők sorába a szomszéd birodalom hercege, Rózsa is beállt. Ő kedvesebb volt Ibolyának, mint bárki, akivel azelőtt találkozott, de a próbákat Rózsának is teljesítenie kellett ahhoz, hogy elnyerje Ibolya kezét.

Zenedoboz - 10. rész ROMANTIKA - Online közvetítés!

június 2., kedd, 14:00

Hollerung Gábor ismeretterjesztő zenetanodája epizódonként egy-egy zenei témát taglal, felölelve a zenetörténet teljes spektrumát. A tizenkét perces részekből álló előadás-sorozat negyven epizódon keresztül, akár tízéves kortól élvezhető, színes, változatos módon avatja be nézőit a zene teljességébe. A sorozatról további információkat itt talál:bdz.hu/zenedoboz/

SZÍNHÁZ

NTSz On - Artus - Goda Gábor Társulata: Don Quijote mauzóleum

június 2., kedd, 19:00

A Don Quijote mauzóleum rockkoncert, múzeumi kiállítás, tánc- és prózaszínházi előadás, performance, laza buli és színházi nyelvkurzus egyben. A négyszögletes, vörös színpadot képzőművészeti alkotások veszik körül. E színházi kiállítótérben az élő mobil-installációk mind egy-egy Don Quijote-analógia. Az installációkon minden szereplő Don Quijote, akár férfi, akár nő. A falra veített “mű-nézők”, mint Dulcineák lelkesen követik az eseményeket, így a siker is garantált. Sancho a teremőr.

Szómágia - Ősi tudás kódjai a magyar költészetben - online önnáló est

június 2., kedd, 19:00

Csórics Balázs önálló estje. Minden nyelv, létező, élő és élettelen hordozza a maga varázsát, de a magyar nyelv, mintha a Világegyetem kulcsait hordozná minden szavában, betűjében. Ezt a nyelvet forgatta minden költőnk. József Attila, Babits, Petőfi, Arany, Vörösmarty. És minden szavuk varázsige. Mely a nyelv erejét használva idéz meg időt, teret, hatalmat, végtelent. Mikor mit kell. Nézzük meg, milyen ősi tudás van kódolva minden egyes versünkben.

ZENE

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

június 2., kedd, 20:00

A 2017. szeptember 28-i koncert felvételén Liszt és Szkrjabin műveit Ránki Dezső játsza, vezényel Kovács János. Szkrjabin fogalmazott, hogy „gondolat formájában az eksztázis - a legmagasabb szintézis; érzés formájában az eksztázis - a legnagyobb gyönyör”.

Móser Ádám erkélykoncert

június 2., kedd, 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

Telekom Electronic Beats: SzpottoljOtthon Round 5.

Az ironikus popzene kereteit feszegető Antilope Kid veszi be magát az Analogue Zone hangszerüzletbe, hogy rájöjjön, hogyan kell hangokat kipasszírozni a moduláris szintetizátor nevű gyönyörű szörnyből.

VIRTUÁLIS KIÁLLÍTÁSOK