Cikk kereső

Programok, amiket ne hagyj ki!

Tóth-Vásárhelyi Réka: Kokeshik üzenete Japánból

B32 Galéria és Kultúrtér (Budapest, XI., Bartók Béla út 32.) február 2-ig
A kokeshi mindamellett, hogy esztétikus dísztárgy, a japán kultúrában ennél sokkal több és mélyebb mondanivalót közvetít jelentésében és funciójában is: gyermekjátékként, szuvenírként, gyógyító erővel rendelkező talizmánként is jelentőséggel bírt. A kiállításon a japán népművészet gyökereiből táplálkozva olyan babákat is kiállítanak, amiknek az elkészítését más népek hagyományai ihlették: magyar motívumokba, vietnámi népviseletekbe öltöztetett figurák.

A gyáva

Thália Színház, 19:00
Egy fiatal fiú mesél a gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról, és arról, hogyan kezdett drogozni, s milyen kínlódások árán sikerült leszoknia. És egy apa, aki mindezt végignézi, hallgatja és éli.

Fates Warning (US), Methodica

A38 Hajó, 20:00
Részesei lehetnek a Fates Warning történetének azok, akik ellátogatnak az amerikai progresszív metal zenekar koncertjére: a csapat ugyanis ezt a fellépést rögzíti majd, hogy idén megjelenő új koncertlemezéhez használja fel a felvételeket. Az este másik fellépője egy olasz progresszív zenekar: a Methodica lesz.

Van kapcsolat az alacsony tesztoszteronszint és a klasszikus zene szeretete között?

Japán kutatók valami olyasmit kezdtek kutatni, amire álmodban sem gondolnál: kiderítették, hogy a magas tesztoszteronszinttel rendelkező férfiak kevésbé kifinomult zenei ízléssel rendelkeznek.

18+

Péniszkiállítás és éhező kutya a világ legbizarrabb kiállításai közt

Preparált emberi testek, egy falhoz kötözött kóbor kutya, és instant tésztaleves - a legfurcsább kiállítások közül válogattunk

Vízalatti balett szemlélteti, milyen depresszióval élni

A Royal Balett szólótáncosa, Francesca Hayward alámerült, hogy felhívja a figyelmet egy fontos ügyre.

Rosszul főzzük a kávét a kotyogóssal

Pedig lehet vele jó kávét csinálni, csak nem mindegy, hogyan kezdünk hozzá.

Síelnél, szánkóznál itthon? Erre indulj!

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a legjobb síelő és szánkózó helyekről Bánkúttól Visegrádig. Jegyárak, kölcsönzés, és a legjobb téli sport: a hüttézés.

Mégsem akar visszafogyni a fitneszguru

Hiába hitte, hogy szülés után az edzés lesz a legfontosabb. A gyereke lett az.