Cikk kereső

Programok, amiket ne hagyj ki!

Tudósok - Rögtönítélő koncert!

Kuplung, január 19., péntek, 20:00

Miért van ennyi szar zene? S miért szól az mindenhonnan? Ki a felelős az előállt drámai válsághelyzetért? Michael Jackson? A Petőfi Rádió? Delhusa Gjoni? Rihanna? Ákos? John Lennon? Mága Zoltán? Ricky Martin? Korda György? Samantha Fox? Balázs Pali? Bob Dylan? A Havasi Symphonic?

Floridai álom

Toldi Mozi, január 19., péntek, 19:00

A floridai Orlando a világ minden részéről érkező turisták mekkája. Minden igényt kielégítő hotelek, pazar vidámparkok és éjszakai bárok tarkítják, ahol minden turista szívesen költi el megtakarításait. Pár lépésre a mesébe illő üdülőkomplexumoktól azonban más világ rejtőzik. Moonee és hat éves cserfes barátai a turistaparadicsom árnyékában töltik a nyári szünidejüket, amit csodákkal és lehetőségekkel teli kalandként élnek meg, míg a körülöttük lévő felnőttek a mindennapi élet nehézségeivel birkóznak.

Othello

MU Színház, január 19., péntek, 20:00

A vidéki független szféra két képviselője, a KB35 Inárcs és a győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat koprodukciójában, William Shakespeare Othellójával olyan témákat érintenek, mint a xenofóbia, manipuláció vagy a családon belüli erőszak. A két csoport története jó pár helyen keresztezte egymást, legyen szó Balassagyarmatról, Inárcsról vagy épp a MU Színházról, ahol első közös bemutatójukra készülnek.

Hiányjelek – Fábián Noémi és Ország Lili

Síp 12 Galéria és Közösségi Tér, március 25-ig

A Síp12 Galéria és Közösségi Tér 2017-ben nyílt azzal a céllal, hogy szélesebb körben ismertesse meg a kortárs zsidó művészetet és kultúrát, valamint találkozóhelyül szolgáljon az érdeklődők számára. A január 10-én megynitott kiállításon Ország Lili Jelek című műve és Fábián Noémi alkotásai között kezdődik párbeszédet.

Philip Glass zseniális zenéjével mutatták be a Jane Goodallról szóló filmet

Ha két ikon találkozik egy alkotásban, abból csak valami jó sülhet ki. Bratt Morgan dokumentumfilmjében a legendás állatvédő aktivista, Jane Goodall története az Oscar-jelölt, Golden Globe-díjas zeneszerző, Philip Glass zenéjével elevenedik meg.

Járja be az Uffizi Képtár minden szegletét - virtuálisan!

Ha épp nincs ideje elugrani Firenzébe, akkor sem kell lemondania a műélvezetről. Az Uffizi a Google térkép alkalmazáshoz hasonló megoldással bejárhatóvá tette termeit.

Fehér szereplőgárda énekli a feketék operáját, a Porgy és Besst

Január 27-től látható a Porgy és Bess az Erkel Színházban, ami azért különleges, mert az Operaház 35 év után kivívta, hogy fekete énekesek nélkül is előadhassák Gershwin zseniális operáját.

A leghülyébb ötlet működik páramentesítésre

Kíváncsiak voltunk, mivel kerülhető el a szélvédő párásodása. Onnan jött a használható megoldás, ahonnan abszolút nem számítottunk rá.

Ezért rossz ötlet mosószerkapszulát szopogatni

Ha valakinek szüksége lenne indoklásra, itt van.

Mégsem akar visszafogyni a fitneszguru

Hiába hitte, hogy szülés után az edzés lesz a legfontosabb. A gyereke lett az.