Programkereső

Előzetesek

Mozi lista

Kedvenc mozik szerkesztése »

Jegyajánló

Fixeur

2017. október 15., 18:00
Radu a France Presse Hírügynökség bukaresti irodájának gyakornoka, egy teljes jogú riporteri állás várományosa. Egy Franciaországból kiutasított fiatalkorú prostituált történetének feldolgozása kiugrási lehetőséget jelent számára, hiszen ezzel bizonyíthatja rátermettségét.

Az olajfa

2017. október 22., 20:30
A 20 éves Alma imádja nagyapját, aki évek óta nem beszél, és az állapota egyre csak romlik. A lány bármit megtenne, hogy örömet szerezzen neki. Ezért Németországba utazik, hogy rátaláljon arra az olajfára, amit az elszegényedett család 12 esztendővel korábban az öreg akarata ellenére eladott.

Filmes kiállítás

Állandó kiállítás
Egy filmstúdió illuzionista szentély, sok filmrajongó szeretne bepillantani a kulisszák mögé. Az érdeklődők többek közt megtekinthetik a Korda emlékkiállítást, filmes kulisszatitkokat tudhatnak meg és részt vehetnek egy stúdiótúrán.

Kritika

Hidegen hagy a hómező! - Hóember

Megvolt minden ahhoz, hogy egy remekmű szülessen, nagyszerű alapanyag, remek rendező, legendás producer, a tökéletes főszereplő és az a táj, amiben nem lehet elrontani egy történetet. És erre mi történik? Elrontják!

9 dolog, amit nem tudtál a My Little Ponyról!

Előkerül a sátánizmus, sőt, a pornóipar is a kicsi pónik kapcsán, akik először nem is voltak kicsik és cukik, eredetük pedig egészen Japánig nyúlik vissza, és most itt vannak a moziban.

A filmtörténet legmenőbb kabátjai

A Szárnyas fejvadásztól a Taxisofőrön át a Casablancáig tele a filmtörténet ikonikus kabátokkal, amik nélkül Rick Deckard, Travis Bickle és Rick Blaine sem lehetett volna annyira menő.

A 10 legjobb skandináv bűnfilm

Bár a most bemutatott Hóember aligha kerül a klasszikusok köré, akad bőven nagyszerű svéd, dán, norvég vagy akár izlandi bűnfilm.

Filmes rendezvények

Mozinet Filmnapok

Több városban, október 20-23.
A sokszínű válogatásban orosz filmdráma, római nyüzsgésbe kalauzoló olasz családi tragikomédia, sőt, egy különleges hangvételű, részben Magyarországon forgatott misztikus thriller is helyet kapott.

Országos Rajzfilmünnep

Több városban, november 3-5.
Az Animáció Világnapja után immár ötödször kerül megrendezésre a a KEDD animációs műhely által.

Budapesti Klasszikus Film Maraton

Budapest, november 2-5.
A Budapesti Klasszikus Film Maraton fókuszában a felújított hazai és nemzetközi klasszikus filmek, és a Filmarchívum története és tevékenysége áll.

Heti mozipremierek Összes premier

 • anyám!
  Az idősödő költő és fiatal felesége egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét.
  Időpontok
 • Aurora Borealis - Északi fény
  Az Aurora Borealis - Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja.
  Időpontok
 • Az igazi törődés
  Kjetil és Camilla Norvégiában élnek örökbe fogadott kolumbiai származású gyermekükkel. Camilla váratlanul életét veszti egy balesetben. A magára maradt apa nagyon nehezen birkózik meg a helyzettel.
  Időpontok
 • A kis vámpír
  Rudolph, a vámpír fiú a szülinapi bulijára készül. Nem hagyhatják el otthonukat, mivel vámpírvadászok lesik minden lépésüket. Ám Rudolph végre egy kis izgalomra vágyik, ezért meglóg otthonról.
  Időpontok
 • Négyen a bank ellen
  Négy férfi őrült tervet eszel ki, hogy visszaszerezzék pénzüket: kirabolják a bankot.
  Időpontok

várható premierek Összes premier

 • Dupla szerető
  A fiatal Chloé pszichológushoz jár, s egy idő után vonzódni kezd a kedves és megnyerő férfihoz. Miután a vonzalom kölcsönössé válik, a lány és a férfi egymásba szeret, majd néhány...
  Időpontok
 • Dzsungel
  A horror-veterán Greg McLean (Wolf Creek - A haláltúra, Rogue - A fenevad) Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütált új mozija az Ausztráliában élő izraeli kalandor és író, Yossi...
  Időpontok
 • Fűrész - Újra játékban
  Tíz év telt el a hírhedt sorozatgyilkos, John Kramer (Tobin Bell) halála óta.
  A módszeres kegyetlenségéről elhíresült Fűrész azonban újra rettegésben tartja a város lakóit: sorra...
  Időpontok
 • Suburbicon
  Ápolt gyep, udvarias szomszédok, csendes, békés kertváros - ez Suburbicon, egy amerikai középosztály számára tökéletes hely az 1950-es években. A Lodge család is boldogan él itt, nem is...
  Időpontok
 • Budapest Noir
  Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a '30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik,...
  Időpontok
 • Emlékszem rád
  Egy háromfős reykjavíki társaság egy eldugott vidéki kisvárosba érkezik, hogy felújítsanak és vendégházzá alakítsanak egy régi épületet. A háznak azonban sötét múltja van, amire...
 • Szörnyen boldog család
  A cím ellenére Wishbonék közel sem egy boldog család. Hogy a család újra összekovácsolódjon, Emma, az anyuka egy vicces esti mulatságot szervez. De a terve visszájára fordul, amikor egy...
  Időpontok
 • Thor: Ragnarök
  A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt;...
  Időpontok
 • Django
  Django Reinhardt a világ legvirtuózabb jazzgitárosa. Az életrajzi ihletettségű mozifilm a második világháború alatt mutatja meg az egyedülálló zenész életét és menekülését a náci...
  Időpontok
 • Gyilkosság az Orient expresszen
  Ezúttal Kenneth Branagh viszi filmre a híres Agatha Christie-regényt: ő lesz Hercule Poirot, Johnny Depp pedig Ratchett, akit megölnek a múlt századi Európán keresztülrobogó vonaton. A...
További premierek

Ádám almái - ahogy még biztosan nem látta!

Mindig rizikós vállalkozás népszerű filmeket színpadra adaptálni, ám Szikszai Rémusznak sikerült megtalálnia hozzá a megfelelő színházi formát. A sikerrel futó Kutyaharapás után október 21-én a dán kultfilm, az Ádám almái bemutatójára készül.

Túl magas, hogy balerina legyen?

Számos olyan esetről számoltunk már be, amikor a konvencionálistól eltérő külsejű táncosok falakat áttörve érvényesültek, bizonyítva, hogy az előadó művészi kvalitásai legalább annyit vetnek a latba, mint a fizikai adottságok. Sara Michelle Murawski története is ezt példázza.