?>

Programkereső

FRISS HÍREK

maiak

A nyár első keddje

Szép nyarat! Napsütést! De még egy kiscsit #szórakozzotthon! Segítünk.

heti online vetítések

NTSz On - Artus - Goda Gábor Társulata: Don Quijote mauzóleum

Június 2., 19h

Kísérlet arra, hogy kiszabadítsuk a Bolondság Lovagjának sírját a Ráció nemeseinek hatalmából.Nálunk már a bolondságot sem értik!Emberek! Csatlakozzatok hozzánk, s induljunk együtt az ismeretlenbe, a sír felszabadítására!Színház, tánc, képzőművészet, zene, film és installáció A Don Quijote mauzóleum rockkoncert, múzeumi kiállítás, tánc- és prózaszínházi előadás, performance, laza buli és színházi nyelvkurzus egyben.

Első Magyar Karantén-Színház: Cifra palota

Június 3., 19h

Az írók előszava:"Azért nem lehet mindent a koronavírusra fogni. A falubeliek által csak Cifra palotának hívott, hajdan szebb napokat látott ház a vírustól függetlenül is fogva tartja a lakóit. Se ki, se be.” Szereplők:PAPA: Újvári Zoltán, ÁGI, meny: Bakonyi Csilla, MÓNI, szkájphang: Danis Lídia. Rendező: Kolos István. Játszódik: 2020 márciusában, a koronavírus idején. Kohut András bácsi, azaz a Papa és Ági közös otthonában.

Madách Színház: Örökké fogd a kezem - bemutató

Június 4., 5., 6. 20h

A darab internetes ősbemutatójának szereplői Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, rendezője Szirtes Tamás.A fennálló rendkívüli körülmények mellett is a színházi élmény teljességére törekszenek. Az előadás helyszíne Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter lakása, ahonnan élőben sugározzák a bemutatót. Carol Rocamora a New York-i művészeti egyetem tanára, Csehov több írását ültette át angol nyelvre. Csehov és felesége levelezésének nyomán írt művének ősbemutatója 2001-ben volt a londoni Almeida Theatre-ben, azóta számos nyelven aratott sikert.

Pannon Várszínház: Toldi

Június 4., 17h-tól június 5., 17h-ig

A gazdag zenei világú musical költemény hűen követi Arany János remekművének cselekményét, kiemeli drámai pontjait. Előadásunkban a költő, az ifjú Arany János kelti életre a történetet, sajátjaként éli meg hősei sorsát, egyre inkább részese lesz a történéseknek. Toldi Miklós, a jobbágysorba kényszerített ifjú nemes alakja bonyolult személyiség, méltatlan emberi helyzete és különleges testi ereje közé szorult érzelmei végletesek, sorsa bűnnel, gyötrődéssel és dicsőséggel teli. Felemelkedésének izgalmas útját az Anya alakja kíséri, óvja, az iránta érzett szeretet és bizonyítási vágy hősünk tetteinek fő motivációja.

Pannon Várszínház: Toldi

Június 4., 17h-tól június 5., 17h-ig

A gazdag zenei világú musical költemény hűen követi Arany János remekművének cselekményét, kiemeli drámai pontjait. Előadásukban a költő, az ifjú Arany János kelti életre a történetet, sajátjaként éli meg hősei sorsát, egyre inkább részese lesz a történéseknek. Toldi Miklós, a jobbágysorba kényszerített ifjú nemes alakja bonyolult személyiség, méltatlan emberi helyzete és különleges testi ereje közé szorult érzelmei végletesek, sorsa bűnnel, gyötrődéssel és dicsőséggel teli.

Szolnoki Szigligeti Színház: Feketeszárú cseresznye

június 4., 19h

Az 1930 novemberében bemutatott Feketeszárú cseresznye hozta meg Hunyady Sándor számára az igazi sikert, tette elismert és ünnepelt drámaíróvá. Hunyady a Trianon-problematikát, a történelem eseményeit nagyformátumú módon hangolja egybe hősei egyéni sorsával. A szereplők konfliktusaiban árnyaltan mutatja be a körülmények deformálta emberi magatartásokat.

Karanténszínház Extra - Tóth Krisztina: Csütörtök van

Június 7., 20h

“A Csütörtök van áprilisban született. Azokban a napokban folyamatosan emelkedett a betegek száma, nem tudtuk, mi vár ránk. Én egy kis faluba költöztem, naponta egyszer néztem a híreket, különben meg bámultam az elhagyatott utcát. Itt, a tóparton könnyebb volt átvészelni ezeket a szorongató napokat, és az, hogy ezen a drámán dolgoztam, csak tovább oldotta bennem a feszültséget. Valószínűtlennek és abszurdnak tűnt minden, ami körülöttünk történik." (Tóth Krisztina)

Jegyajánló

Stand-up a Budapest Parkban!

Stand-up a Budapest Parkban!

A korlátozások enyhültek ugyan, de zárt térben még mindig nem lehet rendezvényeket tartani, ezért (is) úgy döntöttek, hogy a június 1-5. közötti, a budapesti Corvin Dumaszínházba meghirdetett előadásaikat a Budapest Parkban rendezik meg.

gyerek online vetítések

Csíki Játékszín: Rózsa és Ibolya

Június 2., 11h

Volt egyszer egy király és volt annak egy nagyon szép lánya, Ibolya, meg egy második felesége, aki az ördöggel cimborált. Amikor Ibolya eladósorba került, a mostohája rávette a királyt, hogy csak olyan kérőhöz adják feleségül, aki kiállja a három próbát. Hulltak a fejek, majd a kérők sorába a szomszéd birodalom hercege, Rózsa is beállt. Ő kedvesebb volt Ibolyának, mint bárki, akivel azelőtt találkozott, de a próbákat Rózsának is teljesítenie kellett ahhoz, hogy elnyerje Ibolya kezét.

Akutyafája - A mi kis falunk

Június 6., 17h

Újra játszik a Báb-stream-ház, immár negyedik alkalommal! Ezúttal vendégművészek lépnek fel, a közönség pedig egy sosem látott, ám mégis szívmelengetően ismerős falunapi közvetítés online világpremierjének lehet részese. A végtelen nézőtér továbbra is nyitva tart: az alkotók azt kérik, hogy küldjetek fotókat magatokról, amit kitehetnek a nézőtérre, így ha rátok néznek, olyan mintha tényleg ott lennétek az előadás alatt. 

interjú

Spiró György: Semmi nem úgy volt, ahogy hazudni szoktak róla

Malaccal teljes éveink című legújabb kötetéről beszélgettünk a Kossuth-díjas íróval.

Így született a világ legszebb szerelmes levele

A Virginia Woolfban tomboló érzelmek túlnőttek a szerelmes levél és a vers műfaján.

Felnőttkorban is létkérdés, hogy legyen kötődő kapcsolatunk

Dr. Török Szabolcs család- és párterapeutával beszélgettünk.