?>

Programkereső

FRISS HÍREK

online programok

A csütörtök se telik programok nélkül

Mássz fel a netre, és streameld a következő gyerekprogramokat, koncerteket, színházi előadásokat, beszélgetéseket!

heti online vetítések

Jászai Mari Színház: Az üvegcipő

Május 29., 19h, május 30, 17h

A Hamupipőke című Grimm mese alapján írta Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátékát. Itt a mese nem egy messzi-messzi országban, hanem Budapesten, a nyolcadik kerületben játszódik egy panzióban, 1924-ben. A Királyfi nem az ország várományosa, hanem egy 50 év körüli édes-mérges asztalos, Sipos Lajos, aki már nem igazán akarna változtatni az életén, de Szabó Irma a panzió fiatal cselédlánya beleszeret, és teljesen felforgatja a "Királyfi" életét. A vágynak és valóságnak ritka találkozása az a három felvonás, amely ennek az üvegcipős kis cselédnek a szívéről szól. Megvan benne az álmok komédiája, az álmok tragédiája, s az álmok megváltó szépsége – írta Földi Mihály a Nyugat című folyóiratban az első bemutatót követően.

NTSz On: Bozsik Yvette Társulat: Kabaré - elvágyódás két részben

Május 28. 19h

Az előadás a német 20-as, 30-as évek kabarévilágát idézi fel. Némafilmszerű koreográfiára, erős színészi karakterekre és fanyar érzésvilágra épülve mutat be egy század eleji, és egyszerre századvégi groteszk, furcsa világot.

Csokonai Színház: Három nővér

Május 29., 19h

Újabb előadás, a Három nővér  videofelvételét teszi közzé Facebook-oldalán május 29-én 19 órakor a Csokonai Színház.

Pannon Várszínház: Mária evangéliuma

Május 31., 19h-tól, június 1., 19h-ig

A nagyszabású produkcióban a bibliai alaptörténeten túl lehetőség mutatkozik az anyaság szerepének értelmezésére, sokrétű kibontására. A gazdag zenei világ, a kiváló szövegek a hatalom és a hatalom mögötti erők játékait, a tömeghangulat fordulékonyságát is felmutatják, hol a szakralitás, hol az abszurd eszközeivel. Igazi összművészeti produkcióra törekszünk: a magas szintű énektudás, a színészi játék, a kortárs táncszínházi jelenetek egységére. Koprodukciós partner a Varidance együttes.

Pannon Várszínház: Meseautó

Május 29., 19h

Mindennek egy csodás autó az oka, pedig egyáltalán nem tehet semmiről. Csak száguld, de közben összekavar szerelmi szálakat, gazdagot és szegényt, soványat és kövéret, néha a főhőst önmagával is. A bohózati fordulatok után minden zsák megtalálja a foltját, a nőcsábász bankigazgató a kis irodista lányt, a dús titkárnő a spórolós irattár vezetőt, az autó az igazi gazdát és megállíthatatlanul száguldanak a beteljesülés felé. „Fenn az égen az angyalok vigyáznak ránk És a sors fogja tán a volánt. Csupa boldogság vár ezután rád és rám, A mesék meseszép kocsiján.”

Jegyajánló

gyerek online vetítések

Pörögj velünk! - Országos Bábszínházi Gyereknap

Május 31., 8.30-21h-ig

A Ciróka Bábszínház kezdeményezésére, a GYERMEKNAP alkalmából az ország 13 bábszínháza összefogott, és egy közös, egész napos programot talált ki. Május 31-én reggel 8.30-tól este 21 óráig pörög az online esemény, amit a 13 bábszínház egyszerre közvetít.  Egyszeri és megismételhetetlen alkalom, izgalmas és különleges „vendégelőadásokkal”.

Kecskeméti Katona József Színház: A manóvizsga

Május 31., 10h

Gyereknapra, május 31-én 10 órakor, a színház a meseopera-sorozat legnépszerűbb darabját, A manóvizsga című zenés előadást adja ajándékba kisebb színházbarátainak.Egy titkokkal teli erdő, sok apró, zöld ruhás manó és Donizetti gyönyörű muzsikája teremt majd varázslatos hangulatot A manóvizsga előadásán.

Jászai Mari Színház: A padlás

Május 31., 10h és 17h

...Szuperintelligens számítógép, körözött betörő, időzített bomba, rádiójelek fényév távolságra, és persze holdfény, pókháló... Egy ócska padlás, csak olyan, mint százezer másik, iszonyú piszok van... És mégis: ez az a hely, ahol kelet és nyugat összeér, ahol a fény a sötéttel összefér, ahol minden szellem látható, és minden szólam hallható, ahol nem fáznak a csillagok, s ahol emlékünk majd élni fog. A hely, ahová tartozunk, s ahol néha másról álmodunk.

Első Magyar Karantén-Színház: Alíz csodaországban

Május 31., 11h

Lewis Caroll: Alice Csodaországban. Fordította: Kosztolányi Dezső. Fordítást az eredetivel egybevetve átdolgozta: Szobotka Tibor. Színpadra alkalmazta: Gyurkó László. Összes szerepben: Závory Andrea. Rendezte: Novák János. Zeneszerző: Novák János.Zenész: Kecskeméti Gábor. Jelmez: Rátkai Erzsébet.

Pannon Várszínház: Valahol Európában

Május 31., 17h

A világhírű film alapján készült színpadi játék hűen követi az eredeti mű cselekményét, a II. világháború után utcára került, árván maradt gyerekek kálváriáját. A kivetettekkel, a hátrányos helyzetűekkel, az etnikailag másokkal, a megváltozott világban önmagukat keresőkkel szolidaritást vállaló, a humánum alapértékeit felmutató, a művészet, a zene megváltó erejében hívő, az együttérző és befogadó szeretet erejét sugárzó alapmű messze túlmutat a konkrét alaphelyzeten, és a magyar módra vállalható európaiság nagy erejű megfogalmazását adja.

Pannon Várszínház: Csudabogarak

Május 31., 11h

Egy rendezett és jól szervezett hangyaboly élete csupa munka és fegyelem. Gyűjtögetés, védekezés, katonai menetelés. De mi történik, ha egyszer csak az égből a „fejükre esik” egy olyan találmány, mely örökre megváltoztatja az életüket? Egy bátor hangyaközlegény története ez, aki útra kel az égi ajándékkal, és csuda, ámde fura barátaival felfedezi a világot! Fogd a nagyítód, gyere el hozzánk, és nézd meg velünk ezt a bogaras bandát!

ONLINE KÖZVETÍTÉSEK A VILÁGBÓL

Élő közvetítések a világból - május

Májusi programkínálatunk! Ebben a cikkben időrendbe szedve igyekszünk összeszedni azokat az elérhetőségeket, melyeken keresztül továbbra is követni lehet a nagyvilág kulturális eseményeit. Cikkünket folyamatosan frissítjük!

interjú

Boldizsár Ildikó: a mese mindig megmutatja az utat

A meseterapeutával az interaktív mesélésről, a gyerekek és felnőttek terheiről és a belső utak fontosságáról is beszélgettünk.

Minek a rövidítése az Áfor, a Mahasz vagy a Közért?

Mit, hol, miért? Megmondja most a Piért! Eddig oké, de mi is volt az a Piért?

Juhász Gyula Annája mégsem volt örök

Mert ugye ott volt még az Ilona, az Irma, a Julis meg a Vajdáné.