?>

Programkereső

FRISS HÍREK

ONLINE PROGRAMOK

Hétfői négy fal közé ajánljuk

Délelőtt a gyerekek szórakozhatnak, délután a felnőttek.

HETI ONLINE KÖZVETíTÉSEK

Első Magyar Karantén-színház: Jelenetek egy háztartásból III.

Április 7., 19h

A szereplők Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című drámája nyomán rögtönzött jeleneteket adnak elő, melyeket egy kamera rögzít. Pillanatképek Johan és Marianne mindennapjairól. Küzdelem egymással, önmagukkal, a magánnyal és a bezártsággal. Mit kezd két ember egymással a világjárvány idejèn összezárva. A sorozat olyan kérdésekre is választ keres: Vajon sikerül e újra meglátnunk, és megszeretnünk egymást a nehéz időkben?

Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: Ájlávjú -

Április 9., 19h

A jókedvű musical valójában sziporkázó revü: az egymást váltó jelenetek variációk a párkapcsolati témára ? kezdve az első randevútól, a bukdácsoló keresgélésen át, a mézesheteken kicsit megpihenve, tovább a házasélet és a gyereknevelés útvesztőjébe, egész a temetőig? De talán még ott, az őszi napsütésben bandukolva is mellénk szegődhet a szerelem!A mulatságos jeleneteket néha lírai dalok, néha már-már parodisztikus zenei betétek színezik.

Első Magyar Karantén-színház - Tasnádi István: Húzzál újat

Április 8., 19h

A mű a Literával közösen meghirdetett Karanténdráma-verseny első felolvasószínházi bemutatója.

Miskolci Nemzeti Színház: Hello,Dolly!

Április 9., 19h

Dolly, a korán megözvegyült asszony a legtehetségesebb házasságszerző; mindenkinek társat talál. Ő maga viszont magányosan él. Most viszont elhatározza, hogy legújabb ügyfelét, Horace Vandergeldert megszerzi magának.

TAKE A SEAT! - Freak Fusion Cabaret

Április 11., 15h

A múlt századi vándorcirkuszok misztikus világa némi sötét humorral fűszerezve, varieté hangulatban. Látványos zsonglőr-, akrobata-, légtornász- és burleszktánc jelenetek a hazai (underground) cirkuszi élet k- rémjeivel!

Müpa Home - Örkény Színház: Nyugat 2008-1908 - online közvetítés

Április 11., 19h

A színház - jelesül az Örkény Színház - nem méltatni akar és nem elemezni, de még csak nem is irodalmi estet rendezni a Nyugatban közölt remekművekből.

Jegyajánló

GYEREK heti ONLINE SZÍNHÁZ

Puck Bábszínház: Kolozsvári mesék

Április 6., 12h, 16h

Kolozsvári mesék régen és még régebben: egy száz évvel ezelőtt élt iskolás fiúról, egy ötszáz évvel ezelőtt élt méhészről és egy ezer évvel ezelőtt élt honfoglaló kislányról. Mindhárom történet a bátorságról szól: le kell győzniük az ellenséget, meg kell győzzék a barátaikat és meg kell küzdjenek önmagukkal.

Kecskeméti Katona József Színház: Péter és a farkas

Április 7., 19h

Péter, aki az erdő szélén a nagypapájával él, nem lel a maga számára szórakozást hosszú ideje. Társa a házi kacsa és a fülemüle, mely rendszeresen berepül az udvarra énekelni. Nagypapája szigorúan megtiltotta, hogy az erdőbe kimerészkedjen, félti a farkastól és más veszélyektől. Péter mégis kimerészkedik a fü-lemüle után, nem törődve a tiltással. Ám éppen erre ólálkodik a farkas…

Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: Sajtkirály

Április 7., 19h

A Sajtkirály című mesejáték főszereplője Bandúr pótkirály, aki egy cselvetéssel megszerzi a trónt Karcsi királytól, Sajtország legjobb sajtkészítőjétől. Bandúr először a bajuszt tiltatja be, mert ez is Karcsi királyra emlékezteti, később a sajtot, amelyet roppant mód utál, végül még az ország nevét is átkereszteli. Mégsem boldog, mert legnagyobb vágya nem teljesül: nem tudja kibányászni a fényt a hegyekből.

Puck Bábszínház: Hamupipőke

Április 8., 12h, 16h

Az előadást a burleszk jeleneteket idéző intermezzók, a színészek és a marionettbábuk összehangolt játéka teszi dinamikussá. Az igényesen kivitelezett jelmezek és bábuk, az ötletes díszlet, a jó színészi alakítások, a meglepetésszerűen bekövetkező drámai fordulatok, az élő tánczene maradandó élményt ígér gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

ONLINE KÖZVETÍTÉSEK A VILÁGBÓL

Élő közvetítések a világból - április

Április programkínálatunk! Ebben a cikkben időrendbe szedve igyekszünk összeszedni azokat az elérhetőségeket, melyeken keresztül továbbra is követni lehet a nagyvilág kulturális eseményeit. Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Bemutatók Összes bemutató

Ilyen az elhagyott Budapest

Fotós kolléganőnk képes beszámolója a kihalt városról.

Lesz-e bébibumm a karantén után?

Katasztrófahelyzetek után gyakran emelkedik a születésszám. Ez most nem biztos, hogy ilyen helyzet.