Programkereső

Október 26. csütörtök

Korrup Schőn

Jurányi Ház, 20:00
Csupa kínos kulisszatitkot a kisváros életéből: a nyilvános WC ügyét, a 280 millió forintos kerékpárút sztoriját, a régi és új polgármester üzérkedéseit, az óvoda helyett felépített kaszinó történetét. Mindeközben Kázmér kálváriáját is végigkövethetjük, aki a végére próbál járni a Dögöndön történteknek. Meg annak, hogy kitől van a gyerek. Évadnyi szappanopera, másfél órában. Vetítés, zene, tánc (tánc nem lesz): Korrup Schőn.

iJobs

Betheln Téri Színház, 19:00
Steve Jobs valódi ikon. Legenda. Példakép. De vajon mi húzódott a rendkívüli karrier mögött? Ki volt igazából ez a mindenki máson átgázoló, karizmatikus, megnyerő, ugyanakkor hidegvérű és kegyetlen mogul, aki már huszonévesen multimilliomosként uralta a számítástechnikai piacot?

Április Párizsban

Hatszín Teátrum, 19:30
"Bet és Al házasok. Szívből utálják egymást. Az állástalan férfi bizarr képeket fest, a boldogtalan nő különböző bulvár lapok nyereményjátékain indul. Egyszer csak nyernek egy romantikus hétvégét Párizsba. Muszáj lesz elmenni... Vajon hogy működik a szerelem fővárosa? Képes csodát tenni?"

Október 27. péntek

Mesh / Breathe

MU Színház, 20:00
A nemzetközileg is elismert két koreográfus, a spanyol Maria Campos és a libanoni Guy Nader munkájában öt táncos hangolódik a térben egymásba épülő rendszerekként illeszkedve és összeolvadva, mint a folytonos együttműködésben és kapcsolódásban áramló, utat kereső részecskék. A találkozások és kölcsönhatások mentén szüntelenül felépülő és széteső élő organizmussá állnak össze. A rendkívül pontos és koncentrált mozgás feszültséget és precizitást szül, megteremti a tudatosság és fennmaradás terét.

Amazonok

Rózsavölgyi Szalon, 19:30
Az Amazonok alapproblémája a magány, az egyedüllét és a kapuzárási pánik. A szereplők páncélt növesztenek, hazugságok mögé rejtőznek, újabb és újabb mentségeket találnak a hibáikra, de szép lassan lekopik a felszíni máz és kiderül az igazság, amivel ennyi idő után még nehezebb szembenézni.

Az étkezés ártalmasságáról

Jurányi Ház, 19:00
Az étkezés ártalmasságáról valóban termékbemutató előadás, a főhős, bizonyos Fibinger tragikomikus nagymonológja, élet-áriája haknikörútja egy állomásán, egy sokat látott, vidéki művelődési ház színpadán. Jóllehet, a főhős "az étkezés"-ről beszél csillapíthatatlanul, de életről, halálról, szerelemről, szól, egyszóval az életről.

Jegyajánló

Október 28. szombat

IV. Henrik I-II.

Örkény Színház, 19:00
Angliában a király, IV. Henrik, okozója és áldozata is a káosznak. Fia, az ifjú Henrik, kivonul az udvari politikából egy rég lecsúszott alak, az amorális, intelligens bohóc, Falstaff kocsmai társaságába zárkózik. Azon a napon, amikor a sebtiben gyártott jelszavak hívására újra tömegek sodródnak polgárháborúba, az apák vitájába fiaik is kénytelenek beszállni. Generációról generációra öröklődik a belharc, amelynek ki tudja, hol volt a kezdete, és hol lesz a vége.

Családi játszmák

Belvárosi Színház, 17:00
Az alaphelyzet egyszerű: családi ünnepre gyűlik össze a família, hazajön a két fiútestvér a szülőkhöz, s hozzák magukkal saját családjukat. Ahogy ez lenni szokott: frusztrációk, kényszerképzetek, rokonszenvek és ellenszenvek kerülnek felszínre, ahogy a különböző életformák és gondolkodásmódok egy asztalhoz kényszerülnek.

A félelem megeszi a lelket

Átrium, 15:00 és 19:30
A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal. A film színpadi adaptációja magyarországi ősbemutató.

Október 29. vasárnap

Egy őrült naplója

Jurányi Ház, 16:00 és 20:00
A történet főszereplőjét, a szemünk láttára a realitásérzékét folyamatosan vesztő, vagy már eleve labilis valóságérzékelésű hivatalnokot Keresztes Tamás játssza, aki nem először kap főszerepet Bodó-előadásban, rá épült a Katona József Színházbeli híres Ledarálnakeltűntem is, amely érdekes párhuzamként szintén egy kiszolgáltatott kisember kényszerű ámokfutását mutatta be.

Boeing, Boeing - Leszállás Párizsban

Thália Színház, 19:00
Bernard, a felkapott francia építész minden férfi számára irigylésre méltó életet él. Nem csak Párizs gyönyörű látképe hever a lába előtt, de a világ óriás légitársaságainak álomszép légiutas-kísérői is az ő ágyában landolnak.

Kármen

Várkert Bazár, 19:00
Georges Bizet halhatatlan operája ihlette a Bartók Táncszínház őszi bemutatóját. A mi történetünk azonban nem Sevillában játszódik a történelmi múltban, hanem Magyarországon a jelenben. Táncolják: a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház társulata.

Bemutatók Összes bemutató

 • Hajszál híján Hollywood Jegy
  Mit tehet egy Hollywoodból kikopott színészházaspár, ha utazótársulatukkal már csak világvégi kisvárosokban léphetnek fel? Mit tehet egy Hollywoodból kikopott színészházaspár, ha...
  Időpontok
 • A Jeditanács összeül
  Tragikomikus ábrándozás arról, hogy miért csináljuk, amit nem szeretnénk, és miért ne, amit de.

  "Az ember fél a saját fejétől. Retteg attól, amit ott találhat. Mint albérleti...
  Időpontok
 • Magyar mátrix Jegy
  Az előadás a fiatalok párkeresési gondjaival, a szexuális identitás kérdésével, a virtuális világ és a valóságos élet összeütközésével foglalkozik.
  Szokásos garaczilaci ? s...
  Időpontok
 • Menekülők Jegy
  1660-ban, Várad eleste után a váradi deákok Martonfalvi György professzor vezetésével Debrecenbe menekülnek ? ezzel válik a Debreceni Kollégium az "ország iskolájává", s Debrecen "egész...
  Időpontok
 • Nagyon Nagy Ő Jegy
  Sziporkázóan szellemes vígjáték arról, hogy attól még, ha kilógsz a sorból - lehetsz boldog. Van választás!

  Komédia egy dundi könyvesbolt-tulajdonos nőről , aki kiadja lakását...
  Időpontok
 • A Turbin család napjai Jegy
  Nosztalgikus történet egy birodalom bukásáról

  Sztálin kedvenc darabja, állítólag tizenötször látta. Valószínűleg boldog volt, hogy láthatta a fehér tiszti gárda...
  Időpontok
 • Élet.történetek.hu - Pira Bella Jegy
  Az Élet.történetek. hu című sorozat minden darabja egy-egy igaz történeten alapul. Lengyel Nagy Anna, a szerző, egész életében mániákusan gyűjtötte kis emberek nagy történeit....
  Időpontok
 • Vérnász
  Időpontok
 • Engedj be! Jegy
  A tizennégy éves Oskar kissé félszegebb és magának valóbb az átlagnál. Napjai többnyire azzal telnek, hogy próbálja épp bőrrel megúszni iskolatársai terrorját, majd lop egy halom...
  Időpontok
 • Holt költők társasága
  Carpe diem! ? ragadd meg a napot? az élet elröpül! Ifjú lelkeket lángra lobbantó, különc tanárember kezdi meg varázslatos működését 1959-ben a Welton Akadémia ódon falai között....
  Időpontok

Ádám almái - ahogy még biztosan nem látta!

Mindig rizikós vállalkozás népszerű filmeket színpadra adaptálni, ám Szikszai Rémusznak sikerült megtalálnia hozzá a megfelelő színházi formát. A sikerrel futó Kutyaharapás után október 21-én a dán kultfilm, az Ádám almái bemutatójára készül.

Túl magas, hogy balerina legyen?

Számos olyan esetről számoltunk már be, amikor a konvencionálistól eltérő külsejű táncosok falakat áttörve érvényesültek, bizonyítva, hogy az előadó művészi kvalitásai legalább annyit vetnek a latba, mint a fizikai adottságok. Sara Michelle Murawski története is ezt példázza.