Programkereső

Bartók

Viva Bartók!

Radnóti Színház, szeptember 26. kedd, 19:00
Fülei Balázs zongoraművész és Bálint András színművész közös estje Bartók két hangját szólaltatja meg. Az egyik alátámasztja a másikat: a felcsendülő zongoradarabok Bartók zenébe szublimált lelki énjének, a felhangzó levél-részletek pedig Bartók magánjellegű megnyilatkozásainak, emberi kapcsolatainak, szeretetének, szarkazmusának, figyelmességének fragmentjei.

Szeptember 21. csütörtök

A pincér

B32 Galéria és Kultúrtér, szeptember 21. csütörtök, 19:00
Egy név nélküli színésznő és egy név nélküli pincér találkoznak egy szállodai szobában. Egy éjszakára négy fal közé szorul két élet megannyi mélysége: szerelem, rajongás, magány. Egy ilyen találkozás sok mindent kihoz az emberből, de a meglepően őszinte vagy épp hazug szándékok kuszaságát csak egy tragikus végkifejlet oldhatja fel. Mai kifejezéssel élve, A pincér egy pszichothriller...

Nyolc nő

Játékszín, szeptember 21. csütörtök, 19:00
Robert Thomas "női darabja" egy igazi klasszikus krimi: a "gyilkos köztünk van". A hó elzárta a külvilágtól a hegyvidéki házat, ahol a karácsonyi készülődés közben holtan találják Marcelt. A házban lévő nyolc nő az áldozat anyja, felesége, húga, sógornője, két lánya és két háztartási alkalmazottja. Ki lehet a gyilkos?

Pusztuló

Betheln Téri Színház, szeptember 21. csütörtök, 19:00
Mivé lett a posztmodern kommunikáció? Miért és mennyire üresedett ki az emberek közötti intellektuális kapcsolat? Mióta hazudik az arcunkba a média? Lehet-e még egyáltalán érdemben beszélni a mindenkit feszítő problémákról, vagy réges-régen elnyelt mindent a politikai csatározás és a felszínes showműsorok fertője?

Jegyajánló

Tengertánc

2017. szeptember 21-22., 19:00
Albee ritkàn látott játéka a halandóságról, az álmokba menekülésről. Akarunk-e értelmet találni az életben, ha elvégeztük "kötelező" feladatainkat. A Spirit Színház arculatába illő darabban mutatkozik be Varju Kálmán.

L1danceFest 2017

2017. szeptember 21-27.
16. alkalommal szervezi az L1 Egyesületaz L1danceFest nemzetközi kortárs tánc-színházi előadások fesztiválját Budapesten, amely az utóbbi években kiemelkedő szakmai eseménnyé vált.

Szeptember 22. péntek

Helló, náci!

Kolibri Pince, szeptember 22. péntek, 19:00
Egy mindennapos bunyóhoz ketten kellenek, elkövető és áldozat, ezek ketten pedig leginkább egy cella mélyén ismerhetik ki egymást, hála a rendőrség szolgálatkész közreműködésének. Ez ilyen egyszerű. Persze ha az elkövető neonáci, az áldozat meg feketemunkás, akkor kissé bonyolultabbá válik a helyzet, a frontvonalak összekavarodnak, csak a rendőrség marad az, ami, a rendőrség mindig rendőrség marad.

Bernarda Alba

Müpa, szeptember 22. péntek, 19:00
Michael John LaChiusa írta a zenéjét, szövegkönyvét és dalszövegeit a Bernarda Alba című musicalnek, Lorca színműve alapján, ám annak tömörítésével, hangsúlyainak részleges áthelyezésével. A frissen megözvegyült, zsarnoki asszony és lázadó lányai történetét New Yorkban, a Lincoln Center Mitzi E. Newhouse Színházában mutatták be 2006 márciusában.

A Notre Dame-i toronyőr

Budapesti Operettszínház, szeptember 22. péntek, 19:00
Victor Hugo nagyregényéből született A Notre Dame-i toronyőr című musical, melyből egyszerre kapunk képet Quasimodo, Esmeralda, Frollo és Phoebus kapitány érzelmeiről és Párizs varázslatos hangulatából. Fülbemászó Disney-dallamok és egy igazán szenvedélyes történet.

Szeptember 23. szombat

A Kellékes

Pesti Színház, szeptember 23. szombat, 19:00
A kortárs német rendező, író és zeneszerző darabja, Parti Nagy Lajos bravúros átiratával, tulajdonképpen egyetlen hosszú monológ: egy színházi kellékes másfél órás "one man show"-ja. Parti Nagy Lajos magyar szövegének nagy erénye fantasztikus ritmusa, frappáns dramaturgiája: a hatásra kiélezett poénokat sokszor fájdalmasabb, szomorúbb emberi történetek kísérik. Az előadás során cserélődnek a hol elementáris, hol borongós anekdoták, színész-karikatúrák, megelevenedik a színház vonzó ellentmondásos világa.

Amazonok

Rózsavölgyi Szalon, szeptember 23. szombat, 19:00
Az Amazonok alapproblémája a magány, az egyedüllét és a kapuzárási pánik. A szereplők páncélt növesztenek, hazugságok mögé rejtőznek, újabb és újabb mentségeket találnak a hibáikra, de szép lassan lekopik a felszíni máz és kiderül az igazság, amivel ennyi idő után még nehezebb szembenézni.

A borbély

Katona József Színház - Kossuth Lajos u. 18., szeptember 23. szombat, 19:30
Nem dauer, nem bodor, nem frufru, nem melír, nem főn, nem tupír, nem hajvas, nem stuc, nem sasson. Csak borotválás. Egy régi szakma kihalófélben lévő képviselője. Egy illegális üzlet, egy kifordított, ellentétes, negatív biznisz, ahol nem a vevő fizet a szolgáltatásért, hanem a szolgáltató. Mert kiszolgáltatott.

Szeptember 24. vasárnap

A kétely

Belvárosi Színház, szeptember 24. vasárnap, 20:00
1964-et írunk. A bronxi St. Nicholas Egyházi Iskola igazgatónője, Aloysius nővér kemény kézzel és alapvető gyanakvással kezeli a gondjaira bízott gyerekeket. Az iskola azonban új tanítót kap Flynn atya személyében, aki modern gondolkodást és személyes odafigyelést hoz a szigorú intézménybe. Hamarosan összetűzésre kerül sor kettejük között, és amikor egy fiatal nővér elárulja, hogy a férfi különös figyelemmel viseltet az egyik diák iránt, az események váratlan fordulatot vesznek.

A mi osztályunk

Katona - Kamra, szeptember 24. vasárnap, 19:00
A mi osztályunk megrázó elbeszélés az egyéni és közös bűnről, a felelősségről, igazságról, melyre úgy tűnik, hogy senkinek nincs szüksége. Az autentikus események részleteit felhasználó darab nem csupán a 20. századi komplikált lengyel-zsidó-német-orosz kapcsolatok elé tart tükröt, hanem egyetemes üzenetet hordoz az emberek közötti megértés - és megértés szándékának - hiányáról.

A varázsfuvola - ROH

Puskin Mozi, szeptember 24. vasárnap, 14:00
Élő közvetítés a londoni Royal Opera House-ból. Julia Jones vezényli David McVicar lenyűgöző rendezésében Mozart A varázsfuvoláját. A parádés szereposztásra garancia Roderick Williams Papagenója.

Bemutatók Összes bemutató

 • Bánk bán Jegy
  Vidnyánszky Attila a Bánk bánt kamaraszínházi produkcióként állítja színpadra. Ez a forma mindenekelőtt arra adhat alkalmat, hogy közelebb hozza a közönséghez a drámai...
  Időpontok
 • János vitéz
  Próbatétel több képben.

  Bábok: Tóth Zsuzsa
  Drámainstruktor: Szegedi Tamás
  Időpontok
 • Tenyészdúc
  "?és akkor elválasztottam a hímet a tojótól. A tojó egyedül marad a tojással, amit a hímmel közösen költenek. Aztán a tojót elröptetik. És mikor kiengedik, az azonnal visszarepül a...
  Időpontok
 • Arany 200
  Kosztolányi szerint Arany János "hű maradt ahhoz a parasztsághoz, melyből lelkezett. Az, hogy a rendiség virágzásakor nagy költeményének, a Toldinak hősévé egy parasztfiút tett,...
  Időpontok
 • Csongor és Tünde Jegy
  A HVT produkció előadása

  Időpontok
 • Jancsi és Juliska
  Reggel reggelizni, délben ebédelni, fára mászni, rőszét szedni, egy kicsit civakodni, az erdőben kóborolni - vidáman telik egyik nap a másik után a kerek erdő közepén... Vagy mégsem...
  Időpontok
 • Aranyozás - Költők Arany Jánosról
  Arany János szellemi öröksége évfordulóktól függetlenül is eleven hagyaték: költészete és alakja minden pályatársának, utódának mérték, ösztönző példa, vagy épp vitára...
  Időpontok
 • Jóka ördöge
  "Zsémbes asszony Júdit. Csak az isten látja.
  Mennyit szenved tőle szegény Jóka bátya.
  Nincs inyére semmi, szüntelen veszekszik.
  Átkozódva kél és szitkozódva fekszik."
  Arany...
  Időpontok
 • Viva Bartók! Jegy
  Fülei Balázs zongoraművész és Bálint András színművész közös estje Bartók két hangját szólaltatja meg. Az egyik alátámasztja a másikat: a felcsendülő zongoradarabok Bartók...
  Időpontok
 • Hat Tánc Jegy
  Reflexió Bartók Béla Román népi táncok művére, az 1915-ben írt zongorára íródott művének dob, bőgő, zongora adaptációja. Népi életképek. Az előadás a mindennapjainkról szól....
  Időpontok

Hordhatatlan cipőművészet

Bőrből, régi szőnyegből, nyúlszőrből, medúzából vagy kőből készült cipő és 3 D-vel nyomtatott koncepciócipő is látható a hágai Virtuális Cipő Múzeum kiállításán. A viselhetőség határain innen és túl mutat be cipőket a világ minden tájáról a Műcsarnok Cipőmágia - Experimentális cipődizájn című kiállítása.