?>

Programkereső

MANON LESCAUT ÚJRA AZ ERKELBEN

Pénzt vagy szerelmet? – a Manon Lescaut dilemmája újra az Erkelben

Pazar látványvilággal és kiváló énekesek tolmácsolásában csaknem 8 év után tér vissza az Opera repertoárjára Puccini Manon Lescaut-ja. Szabó Máté rendező Kocsár Balázs vezényletével kettős szereposztásban viszi színre a darabot, amelynek főszerepeit Létay Kiss Gabriella és Rim Sae-Kyung, Marcello Giorandi és Boncsér Gergely, Szegedi Csaba és Molnár Levente, valamint Palerdi András és Rácz István éneklik. A május 18-i premier az Erkel Színházban egyben a zeneszerző minden operáját és fontosabb művét felvonultató PucciniFeszt nyitó előadása.

Utolsó színházjegyek

Jegy
Vénusz
máj. 22. 19:00 - Hatszín Teátrum - Budapest
Jegy
Ünnep
máj. 22. 19:00 - Miskolci Nemzeti Színház - Miskolc
Jegy
Csajka
máj. 22. 19:00 - Bethlen Téri Színház - Budapest
Jegy
Deficit
máj. 22. 19:00 - Csiky Gergely Színház - Kaposvár
Jegy
Amphitryon
máj. 22. 22:30 - Színház- és Filmművészeti Egyetem (Ódry Színpad) - Budapest
Jegy
A nagymama
máj. 23. 19:00 - Veszprémi Petőfi Színház - Veszprém
Jegy
Megáll az idő
máj. 23. 20:00 - Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Budapest
Jegy
Táncvarázs
máj. 24. 18:00 - Magyar Táncművészeti Egyetem - Budapest
Jegy
Oscar
máj. 24. 19:00 - Szegedi Nemzeti Színház - Szeged
Jegy
HIR-O
máj. 24. 19:00 - Müpa - Budapest
Jegy
Kötelezés
máj. 25. 10:00 - Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Budapest
Jegy
Dráma Gála
máj. 25. 10:00 - Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ - Budapest
Jegy
Aida
máj. 26. 18:00 - Uránia Nemzeti Filmszínház - Budapest
Jegy
A fecske
máj. 26. 19:00 - Erkel Színház - Budapest
Jegy
Karamazovok
máj. 26. 19:00 - Színház- és Filmművészeti Egyetem (Ódry Színpad) - Budapest
Jegy
A fecske
máj. 27. 19:00 - Erkel Színház - Budapest

BEMUTATÓK

Jegyajánló

MÁJUS 21., KEDD

Apád F...üle

Orfeum - 19:00

Négy jó barát: Zoli, aki karrierista felesége helyett maradt otthon a gyerekekkel; Gábor, a menő ügyvéd kemény elvekkel; Misi a négy gyereket szerény ám annál boldogabb körülmények között nevelő apuci; és a még mindig megállapodni képtelen Tomi - Zoli lakásán gyűlnek össze, hogy míg hármójuk felesége színházba megy, addig ők vigyázzanak az ott alvó gyerekseregre. Gábor tanácsára bébiszittert hívnak, hogy néhány órára ki tudjanak szabadulni. Esti kiruccanásuk tervét Tomi bejelentése akasztja meg, miszerint a főnökének lánya tőle vár gyereket.

40! avagy Véges élet

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - 19:00

A férfiak szexuális világát tárgyaló előadás után, most az öregedést veszi górcső alá Bánki Gergely, Stefanovics Angéla, Keszég László és Mészáros Béla. Az élet véges. 40-nél van vége. Vagy nem...? Rudolf Burbergstein, filmrendező: "Az élet egy könyörtelen bokszmeccs, ahol végül mindenkire rászámolják a negyvenet."Fabian Delauise-Bartez, író: "Negyven előtt a test fiatal, a lélek siheder. Negyven után a test öreg, a lélek érett."

MÁJUS 22., SZERDA

Abigél

Budapesti Operettszínház - 15:00, 19:00

Somogyi Szilárd 2004-ben színpadra állította Szabó Magda Álarcosbál című regényét, és 2008-ban nekifogott egy még nagyobb feladatnak, az Abigél musical megrendezésének. Társa lett a munkában Kocsák Tibor zeneszerző és Miklós Tibor dalszövegíró, akik már korábban, a Rock Színház idején vittek sikerre zenés műként olyan irodalmi remekeket, mint a Légy jó mindhalálig vagy az Anna Karenina.

Háború és béke

Vígszínház - 19:00

A Háború és békét Lev Tolsztoj fő művének tekintette, melyet már a korabeli közönség is rajongással fogadott. A regényt övező csodálat a mai napig töretlen. Tolsztoj a szereplőinek sorsát végigkísérve szenvedélyes szerelmeken, tragédiákon, születéseken és halálokon át mutatja fel Kelet és Nyugat, Európa és Oroszország máig változó kapcsolatát.

MÁJUS 23., CSÜTÖRTÖK

A diktátor

Vígszínház - 19:00

Charlie Chaplin legnagyobb hatású műve, A diktátor mélyen humanista alkotás. A kis borbély és a nagy diktátor kettős szerepében önmagához híven most is a hatalommal fordul szembe a zseniális alkotó. Hol kíméletlenül szatirikusan, hol a bohóctréfa eszközeivel oldja fel sok millió ember szorongását. A színész felejthetetlen bajusza, legendás cipője, keménykalapja, mozdulatai mindenki emlékezetébe beleégtek.

re:Verze

IMPRÓ Momentán Társulat - 19:00

Ha kíváncsi vagy hogyan hangzik megzenésítve kedvenc recepted vagy éppen legkedvesebb versed, netán érdekel az általad választott utazási iroda ajánlatainak vagy éppen értékelésének zenés tolmácsolása, vagy szeretnéd meghallgatni a zene nyelvén a mai nap vezető hírét, akkor ott a helyed a Re:verze interaktív improvizációs koncertjén. Minden helyben születik, a zene nyelvén, a közönség ötletei alapján. Az előadás házigazdái Pirisi László és Szőke Szandra.

Bemutatók Összes bemutató

Itt a legmegbízhatóbb háztartásigép-márkák toplistája

Kategóriánként mutatjuk, melyik gyártókkal nem lesz problémád.

A sikeres maratonfutás 7 alappillére: így fejlődj a legfontosabbakban

Hatékonyság, kitartás, állóképesség, sebesség – tisztázunk néhány alapfogalmat.

Megeheti-e a gyerek a boltban a ki nem fizetett ételt? Most kiderül!

Olvasóink szavaztak, megvan a többségi vélemény a bolti nassolásról.