Programkereső

Jegyajánló

A félelem megeszi a lelket

2017. november 27., 19:30
A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

Október 21. péntek

Makar Csudra

Thália Színház, 19:30
Farkas Franciska önálló estje.
"A Makar Csudra gyerekkorom egyik meghatározó meséje. Édesanyám és édesapám miatt zsigeri rajongással kötődöm ehhez a történethez, az évek során azonban szélsőségesen váltakozott a véleményem a novelláról: volt, hogy beleszerettem, volt, hogy meggyűlöltem, de ami változatlan maradt, hogy a mai napig fel tud háborítani, ordítani lenne kedvem: "De miért???" (Farkas Franciska)

Second

Bethlen Téri Színház, 19:00
Az előadás alapgondolata az emberi életeket egymástól elválasztó vékony határvonal, melyre a reinkarnáció kérdésével világítunk rá. Felmerül tehát az a kényes kérdés, melyre biztosan nincs egybehangzó válaszunk, mint emberiség: mi van velünk ebben a nagy egészben, mi lesz utána, mi volt előtte?

KrizShow

Átrium, 19:00
Krizsó Szilvia talk show-ja.
Havonta egyszer az amerikai „talk show-k” világát idézi, a „talk” mellett nagy hangsúlyt kap a „show” is. Meglepetés-vendégek, filmes és színpadi jelenetek, humoros játékok, izgalmas kérdések teszik különlegessé ezeket az estéket. Október 21-én Bereczki Zoltánnal és Koltai Róberttel beszélget Krizsó Szilvia.

Október 22. vasárnap

A kalóz

Uránia Nemzeti Filmszínház, 16:45
A moszkvai Bolsoj Balett előadásának élő közvetítése.
A bazárban cimboráival kószáló Conrad kalózkapitány első látásra beleszeret a szépséges Medorába, Lanquedem kereskedő gyámleányába. Később megtudja, hogy Lanquedem el akarja adni a lányt Seyd pasának, ezért úgy dönt: elrabolja szerelmét.

I. Erzsébet

Szkéné Színház, 19:00
A darab I. Erzsébetnek, a modernkori Anglia megteremtőjének állít emléket. Neve egy egész történelmi korszakot fémjelez, átmenetet a középkorból az új, modern világba. Rendkívüli személyiségén túl, tán ez az aspektus teszi érdekessé színházi értelemben is, hiszen egy, a mai korral sok szempontból rokonítható korszakban élt, amikor a világ és benne az ember radikális változások küszöbén állt.

Abigail bulija

Katona - Kamra, 19:00
Az Abigail bulija szereplői egyazon kertvárosi utca lakói. Amíg egyikük kamaszlánya, Abigail, bulit rendez a haverjainak, a szomszédban a felnőttek is összejönnek. Ahogy fogynak az italok, úgy válik kérdésessé, meddig késleltetheti a botrányt a sikeres és boldog élet kötelező felmutatása...

Bemutatók Összes bemutató

 • Hajszál híján Hollywood Jegy
  Mit tehet egy Hollywoodból kikopott színészházaspár, ha utazótársulatukkal már csak világvégi kisvárosokban léphetnek fel? Mit tehet egy Hollywoodból kikopott színészházaspár, ha...
  Időpontok
 • A Jeditanács összeül
  Tragikomikus ábrándozás arról, hogy miért csináljuk, amit nem szeretnénk, és miért ne, amit de.

  "Az ember fél a saját fejétől. Retteg attól, amit ott találhat. Mint albérleti...
  Időpontok
 • Magyar mátrix Jegy
  Az előadás a fiatalok párkeresési gondjaival, a szexuális identitás kérdésével, a virtuális világ és a valóságos élet összeütközésével foglalkozik.
  Szokásos garaczilaci ? s...
  Időpontok
 • Menekülők Jegy
  1660-ban, Várad eleste után a váradi deákok Martonfalvi György professzor vezetésével Debrecenbe menekülnek ? ezzel válik a Debreceni Kollégium az "ország iskolájává", s Debrecen "egész...
  Időpontok
 • Nagyon Nagy Ő Jegy
  Sziporkázóan szellemes vígjáték arról, hogy attól még, ha kilógsz a sorból - lehetsz boldog. Van választás!

  Komédia egy dundi könyvesbolt-tulajdonos nőről , aki kiadja lakását...
  Időpontok
 • A Turbin család napjai Jegy
  Nosztalgikus történet egy birodalom bukásáról

  Sztálin kedvenc darabja, állítólag tizenötször látta. Valószínűleg boldog volt, hogy láthatta a fehér tiszti gárda...
  Időpontok
 • Élet.történetek.hu - Pira Bella Jegy
  Az Élet.történetek. hu című sorozat minden darabja egy-egy igaz történeten alapul. Lengyel Nagy Anna, a szerző, egész életében mániákusan gyűjtötte kis emberek nagy történeit....
  Időpontok
 • Vérnász
  Időpontok
 • Engedj be! Jegy
  A tizennégy éves Oskar kissé félszegebb és magának valóbb az átlagnál. Napjai többnyire azzal telnek, hogy próbálja épp bőrrel megúszni iskolatársai terrorját, majd lop egy halom...
  Időpontok
 • Holt költők társasága
  Carpe diem! ? ragadd meg a napot? az élet elröpül! Ifjú lelkeket lángra lobbantó, különc tanárember kezdi meg varázslatos működését 1959-ben a Welton Akadémia ódon falai között....
  Időpontok

Ádám almái - ahogy még biztosan nem látta!

Mindig rizikós vállalkozás népszerű filmeket színpadra adaptálni, ám Szikszai Rémusznak sikerült megtalálnia hozzá a megfelelő színházi formát. A sikerrel futó Kutyaharapás után október 21-én a dán kultfilm, az Ádám almái bemutatójára készül.

Túl magas, hogy balerina legyen?

Számos olyan esetről számoltunk már be, amikor a konvencionálistól eltérő külsejű táncosok falakat áttörve érvényesültek, bizonyítva, hogy az előadó művészi kvalitásai legalább annyit vetnek a latba, mint a fizikai adottságok. Sara Michelle Murawski története is ezt példázza.