?>

Programkereső

FRISS HÍREK

heti online vetítések

Kecskeméti Katona József Színház: Buborékok

Május 26., 19h

A kifizetetlen számláknak van egy közös tulajdonságuk, tudniillik nem tűnnek el maguktól, nyomtalanul. Az pedig egyértelmű és vitathatatlan, hogy a család feje, a férj, öt gyermek boldog édesapja fogja kifizetni őket. Igen ám, de már nincs miből. Solmay csendesen szemléli felesége, Szidónia féktelen költekezését, aki természetesen mindent a gyermekei boldogságáért tesz. A lányokat férjhez kell adni, mert ez biztosíthatja a család jövőbeni jólétét. Közben persze kell tartani egy estélyt, és fel kell dúlni egy házasságot: a legidősebb lány, Szerafin már megtalálta a megfelelő férfit, férjjé tette, és - anyjához hasonlóan - költekezésével igyekszik romlásba is taszítani. Bizony, a buborékok szétpukkannak, a csillogó hazugságok lelepleződnek, és a családi panoptikum szétesni látszik. Persze azért ne aggódjunk túlságosan! A passzívnak tűnő családfő kézbe veszi az ügyet, és rendet teremt; mert a családot meg kell menteni, a szerelmeseket össze kell hozni, és egyáltalán: a Buborékok vérbeli vígjáték, ennek megfelelően a gordiuszi csomókat el kell vágni.

NTSz On - Pécsi Balett: Száll a kakukk fészkére

Május 26. 19h

A történetben az elmegyógyintézet Főnénije, Ratched nővér a hatalom megtestesítője, aki igen eredményesen szorítja be az általa megszabott keretekbe osztályának ápoltjait.

Bartók Kamaraszínház: Virtuális Színház - Aranypendely

Május 26., 19h

Tízéves fennállását az Aranypendely című jubileumi előadással ünnepli a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház.

Első Magyar Karantén-Színház - Sumonyi Zoltán: Noé a karanténban

Május 27., 19h

ÍRÓI ELŐSZÓ A KARANTÉNDRÁMÁHOZ (Noé a karanténban) "Önkéntes karanténom első napjaiban arra gondoltam, hogy megnézem, hogyan csinálták ezt az elődök? S ha már megnézem, és időm is van bőven, írok róla egy hosszabb poémát. Mondjuk olyat – csekélység! – mint a Jónás könyve. És mert az egyik első karanténos, akiről írott emlékünk is van, a vízözönös Noé, így rá esett a választásom. De Mózes elég szűkszavúan ír erről a hozzá képest is korai történetről, hát kiegészítem, gondoltam, a mi 20.– 21. századi tapasztalatainkkal..."(Sumonyi Zoltán)

NTSz On: Bozsik Yvette Társulat: Kabaré - elvágyódás két részben

Május 28. 19h

Az előadás a német 20-as, 30-as évek kabarévilágát idézi fel. Némafilmszerű koreográfiára, erős színészi karakterekre és fanyar érzésvilágra épülve mutat be egy század eleji, és egyszerre századvégi groteszk, furcsa világot. Mindezt olyan zenei háttérrel, mint Kurt Weill, a Palast Orchester, énekel Max Raabe, valamint Marlene Dietrich.A darabban megmutatkozik egy hanyatló világ dekadenciája, a korabeli kabarék stílusjegyeivel, társadalomkritikájával és humorával. Ahogy múlik az idő, és a tavaszból nyár, az őszből tél lesz, úgy változik át a koreográfia groteszk stílusa melankolikus, szomorkás hangulatúvá.

Jegyajánló

gyerek online vetítések

Pörögj velünk! - Országos Bábszínházi Gyereknap

Május 31., 8.30-21h-ig

A Ciróka Bábszínház kezdeményezésére, a GYERMEKNAP alkalmából az ország 13 bábszínháza összefogott, és egy közös, egész napos programot talált ki. Május 31-én reggel 8.30-tól este 21 óráig pörög az online esemény, amit a 13 bábszínház egyszerre közvetít.  Egyszeri és megismételhetetlen alkalom, izgalmas és különleges „vendégelőadásokkal”.

Kecskeméti Katona József Színház: A manóvizsga

Május 31., 10h

Gyereknapra, május 31-én 10 órakor, a színház a meseopera-sorozat legnépszerűbb darabját, A manóvizsga című zenés előadást adja ajándékba kisebb színházbarátainak.Egy titkokkal teli erdő, sok apró, zöld ruhás manó és Donizetti gyönyörű muzsikája teremt majd varázslatos hangulatot A manóvizsga előadásán.

ONLINE KÖZVETÍTÉSEK A VILÁGBÓL

Élő közvetítések a világból - május

Májusi programkínálatunk! Ebben a cikkben időrendbe szedve igyekszünk összeszedni azokat az elérhetőségeket, melyeken keresztül továbbra is követni lehet a nagyvilág kulturális eseményeit. Cikkünket folyamatosan frissítjük!

interjú

Boldizsár Ildikó: a mese mindig megmutatja az utat

A meseterapeutával az interaktív mesélésről, a gyerekek és felnőttek terheiről és a belső utak fontosságáról is beszélgettünk.

Minek a rövidítése az Áfor, a Mahasz vagy a Közért?

Mit, hol, miért? Megmondja most a Piért! Eddig oké, de mi is volt az a Piért?

Juhász Gyula Annája mégsem volt örök

Mert ugye ott volt még az Ilona, az Irma, a Julis meg a Vajdáné.