Programkereső

✰ HÍREK ✰ KLIPEK ✰

Május 21., kedd

Árnyjátékok: Szenvedélyek - Zenés prózaest Csáth Géza szövegeire - Énekeshalott

A38 Hajó, Tetőterasz, 20:00

PIM az A38 Hajón "Amire számíthatunk: a létezés csodáját és monoton nyomorúságát képpé, hanggá, ritmussá olvasztó szövegek Csáth mesés-mitologikus gyerekkorának eddig ismeretlen fotói előtt."

Babel Sound Kedd: ¡Nosnach

Szimpla Kert, 20:00, ingyenes

¡nosnach: minimál tangónak nevezik magukat, de ha figyelmesen hallgatjuk, rájövünk, hogy ez az egyik legelmélyültebb zene amit motanában hallani lehet.

Koncertek mostanában

Tzomet
máj. 23. 18:00 - Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Nagytétényi Könyvtára - Budapest
DJ Balance
máj. 23. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
30Y
máj. 24. 18:30 - Szabadság tér - Budapest
Apey
máj. 24. 19:00 - Örvényeshegy - Zalacsány - Zalacsány
Ákos
máj. 25. 20:00 - Zalaegerszeg Városi Sportcsarnok - Zalaegerszeg
Film-Zene
máj. 26. 00:00 - Kodály Zoltán Általános Iskola - Nyíregyháza
Tibes
máj. 26. 15:15 - Erzsébet tér - Budapest
Szimpla Jam
máj. 26. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
DJ Balance
máj. 27. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest

Jegyajánló

Május 22., szerda

Voodoo Papa Duo

Kobuci Kert, 20:00

A Voodoo Papa varázslat a zenei sokszínűség mellett a dalszövegek erejében rejlik – a költői, mégis egyszerű gondolatiság a mai ember világlátását, mindennapi problémáit, érzelmeit tükrözik - embereknek szólnak emberekről, élethelyzetekről.

Görög Sisters zongora négykezes

Lumen Kávézó, 20:00

A Görög zongorakettős megalakulása nem köthető dátumhoz, ugyanis a testvérpár – Noémi és Enikő – amióta csak zongorával foglalkozik, azóta együtt is játszik. A lányok duója spontán módon alakult ki, a zene és az egymás iránt érzett szeretetük eredményeként.

Nick Garrie

Dürer Kert, Kerthelyiség, 20:00, ingyenes

Május 22-én Garrie Budapestre érkezik, ahol egy, a hangzásához és lelkületéhez talán leginkább illő helyszínen, a Dürer Kert kertszínpadán fog ingyenes koncertet adni a rajongók, valamint az érdeklődők számára.

Áthallások – átváltozások - Metrum Ensemble

Wesselényi17, 19:00

Az együttes egyik védjegyének számító Sáry László életmű univerzális világának, illetve nagy elődeinek összecsengése, áthallásai, átváltozási lehetőségei mutatkoznak meg a programban, és persze az előadásban, a szerzőkhöz méltó kreatív dinamikussággal.

+ ELŐZETES +

Május 23., csütörtök

Concerto Budapest – Premier II. Jeney Zoltán művei

Zeneakadémia, 22:00

„Első gondolatként okvetlenül ez a szó jut róla eszembe: mester.” 2013-ban ezzel a mondattal indította az akkor 70 esztendős Jeney Zoltán köszöntését Kocsis Zoltán, és az eltelt fél évtized csak tovább öregbítette a kiváló zeneszerző mesteri kisugárzását. A műveit megszólaltató koncert most egyszerre állítja elénk a jelen és az 1970-es évek elejének Jeney Zoltánját.

Tangled Thoughts of Leaving (AU), Labirinto (BR)

A38 Hajó, Tetőterasz, 20:00

Instrumentális post-metal este a műfaj igazi ínyenceinek: Tangled Thoughts of Leaving és Labirinto az A38 Hajó Tetőteraszán! Ritka az olyan alkalom, hogy két ilyen különleges zenekart láthatunk egyszerre Magyarországon.

Aranyakkord

ELLÁTÓház, 19:00

Az Aranyakkord Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) projektje. A két jóbarát és kolléga tulajdonképpen már 10 éve ír közösen dalokat filmzenéhez, egyéb projektekhez, Vasti több Quimby lemez felett bábáskodott producerként is, de csak mostanra értek össze teljesen a szálak a próbaterem kanapéján.

Goran Bojčevski Quartet (SLO) & Refugees for Refugees (BE)

Hagyományok Háza, 20:30

„Amikor klasszikus zenét játszom, fantasztikusan érzem magam, de nem tudom elképzelni az életemet improvizáció nélkül.” (Goran Bojčevski) A Refugees for Refugees (Menekültek a Menekültekért) olyan neves szíriai, tibeti, pakisztáni, iraki, afganisztáni és belga zenészeket tömörítő együttes, akiket az egymás zenéje közötti kapcsolatok létrehozása iránti vágy fog össze.

Május 24., péntek

Omar Souleyman (SY)

A38 Hajó, 20:00

Omar Souleyman szíriai lakodalmakban kezdte karrierjét, ma már többek között a Glastonbury és a Roskilde fesztiválok színpadjain láthatjuk, de játszott a Nobel Peace Prize koncertjén és dolgozott együtt Björkkel is. Most pedig ismét Budapesten, ezúttal az A38 Hajón von bűvkörébe. Táncra fel!

Novus String Quartet

BMC - Koncertterem, 19:00

A zenekar tagjai a Koreai Nemzeti Művészeti Egyetemen végezték zeneművészeti tanulmányaikat, majd később olyan mesterektől tanultak kamarazenét, mint pl.: Christoph Poppen és Hariolf Schlichtig.

Premier Club presents: Tiga

Premier Club, 23:00

"Május 24-én a Premier Club szezonzáró eseményén egy igazán különleges előadót látunk vendégül. Tiga az elektronikus zenei spektrum széles mesgyéjén mozogva egy műfajilag nehezen behatárolható, eklektikus művész, akinek fellépései igazán egyedi élményt nyújtanak.

Vad Fruttik

Szabadság tér, 20:30, ingyenes

A 13. Belvárosi Fesztiválon a hazai könnyű- és világzene legjobbjai adnak ingyenes koncerteket. Ezen a napon a Vad Fruttik mellet a Supernem, a Cimbaliband, a 30Y lép fel.

Május 25., szombat

Careneval - A segítő aukció

AnKERT, 14:00-23:00

Az a történet nem új, hogy a szarvasok csodákra képesek. Az őzeknek most azonban csodákra sincs szükségük ahhoz, hogy valami nagy dolgot vigyenek véghez.Az őzek párosával egy-egy olyan alapítványért dolgoznak, amik remélhetőleg sokak életét teszik majd könnyebbé.

Lukács Miklós: A Cimbiózis világa

Müpa, Fesztivál Színház, 20:00

„Úgy komponáltam erre a trióra, hogy kamarazeneszerűen szólaljunk meg, ahol minden zenész egyforma súllyal van jelen. Ezért is választottam névnek a Lukács Miklós Trió - Cimbiózist, mert a köztünk lévő szimbiózis kulcsfontosságú.” Lukács Miklós

Fatboy Slim

Akvárium Klub, NagyHall, 22:00

A világ fesztiváljainak egyik legnagyobb headlinere magyarországi klubban még soha nem lépett fel – az Akváriumban debütál május 25-én, mely nap mostantól hivatalosan is az egyik legjobban várt tavaszi dátum!

DakhaBrakha

Akvárium Klub, KisHall, 20:00

A DakhaBrakha fellépése minden alkalommal magával ragad, az őrület garantált, és mivel a kortárs világzenében talán ők az egyik legjobb koncertzenekar jelenleg, így nem kérdés, hogy erre bizony jönni kell!

MÁjus 26., vasárnap

Budapest Bár - Mazel Tov Budapest

MOM Kulturális Központ, 19:00

A Budapest Bár koncertekben az a jó, hogy mindig más élményt nyújtanak. A 2019-es Zsidó Művészeti Napokon ezúttal a zenekar elsősorban zsidó származású zeneszerzők, szövegírók budapesti témájú dalaiból válogat

Kodachrome - Simon & Garfunkel Cover

Barabás Villa, 19:00, ingyenes

A Kodachrome egy olyan akusztikus duó, ahol a jól ismert dalok, mint a Sound of silence, a Mrs. Robinson vagy a Scarborough fair Jobbágy Bence és Méhes Adrián előadásában szólalnak meg, közelebb hozva az örök érvényű Paul Simon-dalokat a ma emberéhez.

Itt a legmegbízhatóbb háztartásigép-márkák toplistája

Kategóriánként mutatjuk, melyik gyártókkal nem lesz problémád.

A sikeres maratonfutás 7 alappillére: így fejlődj a legfontosabbakban

Hatékonyság, kitartás, állóképesség, sebesség – tisztázunk néhány alapfogalmat.

Megeheti-e a gyerek a boltban a ki nem fizetett ételt? Most kiderül!

Olvasóink szavaztak, megvan a többségi vélemény a bolti nassolásról.