Programkereső

✰ HÍREK ✰ KLIPEK ✰

Jegyajánló

A romantikus daltól a romantikus zenedrámáig

2019. január 16., 19:30, MÜPA

A romantikus daltól a romantikus zenedrámáig a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral. Vezényel: Dennis Russell Davies, km.: Christoph Prégardien (tenor)

Illuzió mesterei 2019.

2019. március 3-10.

Az előző években rendezett, nagy sikerű előadássorozatok után az Illúzió Mesterei új fellépőkkel, sosem látott műsorszámokkal térnek vissza.

Aréna Retro Party

2019. október 26., 19:00

Kiemelten a 80’-as évek legnagyobb külföldi sztárjai mellett legnevesebb hazai előadók egy egyedülálló koncertshow-val kápráztatják el a közönséget ez a party.

December 19., szerda

José Carreras gálakoncert

Papp László Budapest Sportaréna, 19:30

A katalán csodatenor tavaly elbúcsúzott a földrészeken átívelő turnéktól, de örömünkre a színpadtól nem. José Carreras többször fellépett már Budapesten, idén decemberben exclusive gálakoncerttel kedveskedik a magyar rajongóknak. Kétség kívül Ő a világ egyik leghíresebb, legkiválóbb tenorja.

Schola Academica - Magyar gregoriánum 1.

Belvárosi Főplébániatemplom, 19:30, ingyenes

A Schola Academica a Schola Hungarica első, 1979-ben megjelent albumának tételeit idézi fel karácsonyi koncertjén. A 39 évvel ezelőtti lemez meghatározó volt, hiszen addig nem lehetett itthon gregorián éneket hallgatni hanglemezen. A kórus idén ezt az ikonikus repertoárt tűzte műsorára az immár hagyományos ádvent-karácsonyi hangversenyén.

Caliban, Lionheart, Bad Omens

A38 Hajó, 20:00

11 év után visszatér az A38 Hajó fedélzetére az európai metalcore-hullám egyik legnagyobb hatású zenekara, a Caliban! Az esseni zenekar azonban nem éri be a nosztalgiával: lemezről-lemezre igyekeznek megújulni felvételeken és élőben egyaránt, miközben arra is ügyelnek, hogy turnévendégeik mindig aktuálisak lehessenek. Legfrissebb lemezük, a modern életvitel és napjaink társadalmi problémái ellen felszólaló Element a természeti elemekhez társítja a megfelelő érzelmeket.

Sztárok a tehetségekért - a Rost Andrea Művészeti Alapítvány jótékonysági hangversenye

Pesti Vigadó, 19:00

Rost Andrea, a Kossuth-díjas művésznő, a Pető Intézet jószolgálati nagykövete, jótékonysági hangversenyén az intézet zeneszobájának létrehozását kívánja elősegíteni a Tehetség Évének záró eseményével.

December 20., csütörtök

MAO - legendás albumok: Nancy Wilson, Cannonball Adderley

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

„Tekintettel a lemez dalaira és kiemelkedő előadóira, bármilyen komolyabb jazzgyűjtemény, amelyből ez a klasszikus album hiányozna, számomra értelmezhetetlennek tűnne” (Dave Nathan - Allmusic)

Csaknekedkislány & Platon Karataev: A38 Krákenkarácsony

A38 Hajó, 20:00

A Kráken ismét karácsonykor ostromolja meg a hajót, amikor senki sem számít rá! Díszítsétek fel a lelkifenyőt és rázzátok meg az öreg bejglizsákokat, mert a Platon Karataev és a Csaknekedkislány gyönyörű zenéje megmelegíti az elfagyott szíveket.

+ ELŐZETES +

December 21., péntek

Bombino

Müpa - Fesztivál Színház, 20:00

A Magyarországon már többször is fellépett sivatagi blues együttesek, a Tinariwen és a Tamikrest után végre a stílus legsikeresebb szóló előadója, a Rolling Stones- és Black Keys-tagokkal dolgozó, albumaival világzenei listákat vezető nigeri gitáros-énekes, Bombino is eljön hozzánk.

Kistehén

A38 Hajó, 19:00

Vidámság, állatság, melankólia és szerelem Kollár Laciék és szívtipró dalaik jóvoltából egy remek, felemelő estén.A 2017-es évben egy különleges „Best of Kistehén” koncertsorozattal ünnepelte meg 15 éves fennállását, és elkötelezett közönségét. 2018-ban is tartogat meglepetéseket a zenekar a Kistehén rajongók számára.

Tímár Sára: Református hálaének népzenével

Zeneakadémia, Solti György Kamaraterem, 19:00

Korunk embere azonban az egyházi énekeket nem használja a templom falain kívül. „Számomra e dallamok egyenértékűek a magyar népdalkinccsel! Minden vágyam, hogy ezek ismét részesei legyenek mindennapi életünknek. Remélem, hogy ez a néphagyományból merített új hangzás meghozza a kedvet minden hívő számára a szívből jövő énekes imádsághoz.

Honvéd Férfikar

MTA Díszterem, 19:00

A Honvéd Férfikar az úgynevezett crossover műfaj magyarországi honosítójának számít, szinte elsőként mutatta meg a hazai közönségnek ezt a különleges stílust. Ezért is esett a választásuk Bach: Magnificat című kompozíciójára. A hangverseny első részében Bach művét autentikus előadásban hallhatja a közönség, a második részben pedig kiváló házi zeneszerzőjük, Nagy László Adrián jazz átiratát.

December 22., szombat

Amoeba & Mörk

Akvárium Klub, 19:30

A 2018-ban 5 tagúra bővült Amoeba megint egy nagy dobásra készül, új lemezük végső munkálatain dolgoznak, amiből néhány dalt meg is mutatnak Decemberben az Akváriumban. A Mörk soul és funk alapokra épülő szabad szellemű zenét képvisel, amely elgondolkodtató társadalmi, pszichológiai és hétköznapi témában íródott dalszövegekkel, improvizációval és más stílus elemekkel vegyülve egy szokatlan urbánus zenei világgá alakul.

Jónás Vera, Tom Artway (CZ)

TRIP hajó, 2:00

A Jónás Vera Experiment Budapesten zárja ezt a sűrű évet. Eklektikus tigris pop. Menjetekk táncolni, vonyítani, elmerülni, együtt búcsúztatni 2018-at! Vendégük Thom Artway és zenekara Csehországból.

Egy fess pesti este – Kamarás Iván vacsoraszínházi estje

Orfeum, 20:00

Képzeletbeli utazás a magyar filmtörténet legismertebb slágerein keresztül a színház és a zene különleges elegyet alkotó eszközeivel. Az est közreműködője a Valami Swing formáció, akik igazi zenei csemegét kínálva, gypsy swing ritmusban rántják le a sok évtizedes pókhálót mindannyiunk kedvenc dalairól.

Wannabe

A38 Hajó, 23:30

Merengtél már azon, hogy hova lett a 90-es évek lüktető ritmusa? Hogy merre foszlott szét az az utánozhatatlanul szexi, rózsaszínbe forgatott hangulat? Eljött a feltámadás ideje: elhozzuk Neked az éjszakát, amikor meglódul a múlt, amikor felpendül a ritmus, amikor elalélsz a dallamgyönyörtől. Pop, csillám és szabadság. Egy új fülbemarkoló románc a régi szerelem emlékére.

December 23., vasárnap

Titok – Snétberger Trió & Snétberger Ferenc és a Zenei Tehetség Központ diákjai

Várkert Bazár, Rendezvényterem, 19:00

A koncert első részében a Snétberger Ferenc által alapított Zenei Tehetség Központ diákjai mutatkoznak be mesterükkel. A koncert második felében a 2017-ben megjelent, a Snétberger Trió TITOK című lemezének anyaga szólal meg, amelyben a brit Phil Donkin bőgőzik és Snétberger fia, Toni Snétberger dobol.

Farkas Gábriel: Karácsony

Orfeum, 17:00, 21:00

Az Orfeum 8 éve alatt hagyománnyá vált, hogy Gábriel és triója szenteste előtt a könnyűzenei irodalom legkellemesebb dalaival teremti meg a bensőséges, meghitt, ünnepi hangulatot.

Afro-Latin Karácsony

TRIP hajó, 21:00

Duna-parti rakparty, a Karácsonyba öltözött Budapesten, koktéllal-szivarral a kézben, simogató muzsikákkal a fülben! IGEN! Afro-Latin összművészeti party, 3 stílusban, rakparti panorámával, a gyönyörűen kivilágított Országház pompájában, a TRIP állóhajón! Csak tánc, semmi úszkálás!

DJ Nafta

Szimpla Kert:21:00, ingyenes

DJ Naftát már kb. 5 éves korától érdekli a komponálás. 1996-ban találkozott először a szemplerrel, '97-ben megvette az első PC-t, amellyel Vono Box néven sikerült kisebb sikereket elérni. A Vono Box 2003 közepe tájékán kiegészült Párizzsal és azóta duóként üzemel.

Letennéd az úszógumit? Így szabadulj meg a zsírtól!

Mutatjuk a legjobb karcsúsító gyakorlatokat.

5 módon is lehetsz alkoholista. Magadra ismersz?

Az alkoholizmus nem csak azt jelenti, hogy valaki túl sokat iszik.

7 finomság, ami úgy pörget reggelente, mint a kávé

Unod, hogy sárgul a fogad? Van mire lecserélni a kávét!

Színházi előadások az ünnepekre Budapesten
Színházi előadások az ünnepekre Budapesten

2018. december 25 -31. közötti időszakból válogattunk.

Jegyvásárlás