Programkereső

✰ HÍREK ✰ KLIPEK ✰

Február 17., hétfő

The Legendary Pink Dots

Robot, 20:00

"Amikor összeomlás fenyeget, ők készek bátran szembeszállni a zord jövővel, készek leigázni beteg, fuldokló bolygónk összes rossz szellemét... mert a Pöttyök mindig is érezték e szörnyetegek jelenlétét. Akár sárkánynak, terroristának, vagy vég nélkül csörgő telefonfülkének álcázva; ezek a szörnyek léteznek. (...)"

Gerhild Romberger, Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 19:45

Fischer Iván, a magyar Mahler Társaság alapítója azóta is nagy súlyt fektet a mester műveinek rendszeres bemutatására. Ezúttal a haláltól vezet minket a szerelemig és az élni akarásig.

Koncertek mostanában

DJ Balance
febr. 17. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Zorán
febr. 18. 19:00 - A Vértes Agorája - Tatabánya
Jazz Kedd
febr. 18. 20:00 - Vittula Klub - Budapest
Open Mic
febr. 19. 20:30 - Mika Tivadar Mulató - Budapest
BJC Cafe Jam
febr. 20. 22:00 - Budapest Jazz Club - Budapest
Aurevoir.
febr. 21. 20:00 - Barlang, Dunaparti Művelődési Ház - Szentendre
Sunlight
febr. 22. 18:00 - RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ - Budapest
USNK
febr. 22. 19:30 - Akvárium Klub - Budapest
DJ Balance
febr. 23. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Szimpla Jam
febr. 23. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest

Jegyajánló

Február 18., kedd

Jazzaj / Seijiro Murayama & Jean-Luc Guionnet/ Bio

Három Holló Kávéház, 20:30

A Párizsban élő Jean-Luc Guionnet (szaxofon) és Seijiro Murayama (dob) 2006-ban kezdte meg a közös munkát. Első találkozásuk Catherine Diverrès koreográfiájához köthető, ahol a táncosokhoz hasonlóan különböző játékszabályokat találtak ki az improvizációkhoz.

Paganini+ - Lendvay József, Balázs János, Oláh Kálmán

Zeneakadémia, 19:30

Amit Liszt megtehetett kétszáz éve, miért ne tehetné meg ma is egy zongorista? A kérdés annyira nem költői, hogy a koncerten Paganini eredeti műveit rögtön két tükörben is megnézhetjük

Február 19., szerda

Aiming for Enrike (NO), Ficture

Dürer Kert, Kisterem, 19:30

Amikor már azt hittük, nem lehet több bőrt lehúzni a dob-gitár felállású zenekarokról, felbukkant az Aiming For Enrike. A norvég duó 2012-es bemutatkozó albumával bebizonyította, hogy képesek újat mutatni és dobhártyákat nem kímélő energiákat felszabadítani zenéjükkel.

Hommage a Kurtág Márta

BMC - Koncertterem, 19:30

Kurtág Márta zongoraművész, zenetanár, Kurtág György zeneszerző felesége és alkotótársa tavaly októberben, néhány héttel kilencvenkettedik születésnapja után távozott közülünk. Pályatársai, tanítványai, tisztelői körében emlékezünk rá. A koncert teljes bevételét Kurtág Márta síremlékének elkészítésére ajánljuk fel.

Mandaan

Szimpla Kert, 20:00, ingyenes!

A zenei mozgalmat a duó egy sziú indián eredetű szóval ruházta fel és indította útjára ‘MANDAAN’ néven 2016-ban Budapesten, és egyből egy nagylemezzel debütáltak, ‘Ambar’ címmel, ami digitális formában és CD-n jelent meg a Magyar Zeneműkiadó és az Akkult Acoustic kiadó közreműködésével.

Unearth, Prong, Dust Bolt

A38 Hajó, 19:30

Újra az A38 Hajón az Unearth! Márciusi koncertjükön a Darkest Hourrel mutatták meg, mire képes a true metalcore; ezúttal hasonlóan súlyos zenében utazó barátok, a több mint 30 éve alakult Prong társaságában érkeznek a Hajóra. Az estét a crossover trash Dust Bolt nyitja, akik év elején adták ki negyedik stúdióalbumukat.

+ ELŐZETES +

Február 20., csütörtök

Five Finger Death Punch, Bad Wolves, Megadeth

Papp László Budapest Sportaréna, 19:00

A Five Finger Death Punch bejelentette eddigi legnagyobb európai turnéját, amelyre 2020 januárjában és februárjában kerül sor, ráadásul a multi-platina eladásokkal rendelkező legenda, a Megadeth, valamint 2018 legnagyobb rock-szenzációja, a Bad Wolves is csatlakozik hozzájuk előzenekarként.

KCL (Krantz Carlock Lefebvre)

Müpa, Fesztivál Színház, 20:00

Egy évtized után újra összeállt a trió, hogy megfeleljen a legendás hírnevük következtében kialakult elvárásoknak és kielégítse azok kíváncsiságát is, akik eddig csak lemezről vagy videóról csodálkozhattak rá erre a páratlan zenei együttrezgésre.

Duckshell Karnevál, vendégek: Giliszta, HuskyJoe

Dürer Kert, ROOM 041, 20:00

Már nem kell sokat kibírni! Mindjárt itt a tavasz! Farsangi karnevál lesz a Dürerben, ahol elbúcsúztatjuk végre a telet és méltó módunk köszöntjük a TAVASZT!

Folkbeat

Lumen kávézó, 20:30

A Folkbeat zenekar új színfolt a könnyű- és világzenei palettán. A Góbé zenekar frontembere, Csasznyi Imre hívta életre. Repertoárjukban kedvenc népdalfeldogozásaik jelennek meg, könnyed hangvételben. A dalok alapja a népzene de ötvözik egyéb műfaji elemekkel is

Február 21., péntek

Psychedelic Beatles Songs by The Blackbirds

A38 Hajó, 20:00

A The Blackbirds pszichedelikus Beatles műsorában nem csak a sokszor hallott slágerek, hanem rengeteg dögösebb és érdekesebb szám is helyet kapott.

Váróterem - CsehTamás-est

Budapest Kongresszusi Központ, 20:30

A Váróterem című előadás megálmodói a Cseh Tamás-Bereményi Géza-Másik János életmű legfontosabb dalait szeretnék visszahozni a közönségnek egy újragondolt, színházi környezetbe helyezett nagyszabású műsorral.

Rutkai Bori és a Specko Jedno

Három Holló Kávéház, 20:30

Boriék visszatérnek az éjszakába. A koncert után marasztaló disco, DJ ONE-AB-val.Szerető Dániel – basszusgitárMizsei Zoltán – billentyűkNemes Janó – szaxofon, fuvolaNémeth Csaba – dobRutkai Bori –ének

Esti Kornél

Akvárium klub, NagyHall, 19:00

2020 első nagy az Esti Kornél koncertjén visszatér az Akvárium NagyHallba, hogy egy hatalmas, két órás zúzással indítsa el a tavaszi szezont.  Vendég az Einstand.

Monuments, Heart Of A Coward

Akvárium Klub, KisHall, 20:00

A progresszív metál csapat, a Monuments eddigi leginnovatívabb lemezével és vadiúj énekesével, Andy Cizekkel érkezik az Akvárium Klubba. A Monuments társa a brit Heart Of A Coward lesz, akik új, The Disconnect című albumukkal csatlakoznak a turnéhoz.

DLI Pres: Black Nail Cabaret, Fïx8:Sëd8, Amnistia

Dürer Kert, ROOM 041, 18:00

A Black Nail Cabaret idei első bulija a Dürer Kertben kerül megrendezésre, nem is akárhogy, a FÏX8:SËD8 és az Amnistia társaságában! Az édes hármas turnéprodukciója már több külföldi helyszínen is jeleskedett, így itt az ideje hogy Magyarországon is lássuk ezt a felállást!

Vámos Miklós: A külvilág nem tud olyan rossz lenni, hogy az élet ne lehessen valamennyire szép

A hetvenéves Vámos Miklóssal beszélgettünk új limerickkötetéről, az elmúlt évekről és a terveiről.

Igazi példakép és hős, aki külföldön lett világhírű: Cziffra György

Balázs János, a Cziffra-fesztivál alapítója mesél a nagy elődről.

Eredetileg a cigányoknak akartunk zenélni, csak végül nem úgy lett

A Parno Graszt vezetőjével és az együttes menedzserével beszélgettünk.