Programkereső

✰ HÍREK ✰ KLIPEK ✰

Koncertek mostanában

DJ Balance
jan. 20. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Vodku fiai
jan. 21. 18:00 - Erzsébet téri Művelődési Ház - Mór
Jazz Kedd
jan. 21. 20:00 - Vittula Klub - Budapest
Open Mic
jan. 22. 20:30 - Mika Tivadar Mulató - Budapest
Wannabe
jan. 24. 23:30 - A38 Hajó - Budapest
Tudósok
jan. 25. 20:00 - Petőfi Kultúrtér - Székesfehérvár

Jegyajánló

+ ELŐZETES +

Január 19., vasárnap

Vinnie Moore - Soul Shifter Tour

Dürer Kert, Nagyterem, 20:00

A 2015-ös, nagy sikerű Aerial Visions után most új lemezzel jelentkezik Vinnie Moore: a UFO és Alice Cooper gitárosaként ismert zenész október 9-én adta ki a Soul Shifter című albumot, Mind’s Eye Music nevű saját kiadójánál.

Szemző Tibor: Csoma - lemezbemutató koncert

A38 Hajó, Kiállítótér, 20:00

Szemző Tibor: CSOMA - lemezbemutató koncert/vynil presentation concert Nemzedékének tudósai számára Csoma egy Erdélyből származó homályos alak volt, magára hagyott és hontalan a Himalája hegyei között, de csúcsaikról egy óriás árnyékát vetette Közép-Ázsiára.”

Január 20., hétfő

LUX:NM: Anamorphoses

BMC - Koncertterem, 19:30

„A 2020-as Átlátszó Hang Fesztiválon zenei munkánk teljes spektrumát szeretnénk bemutatni. Ebben a munkában társunk volt számos zeneszerzőnő, akik mind nagyon önálló zenei nyelven alkotnak." (LUX:NM)

Budapesti Fesztiválzenekar, vez.: Marek Janowski, km.: Benjamin Beilman (hegedű)

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 19:30

A hegedűversenyek fejedelme és egy gyógyulás zenei kivetülése – Beethoven és Schumann remekműveit a német zenei repertoár egyik legavatottabb karmestere, Marek Janowski vezényli a BFZ élén.

Január 21., kedd

Evija Vebere (LV)

Szimpla Kert, 20:00, ingyenes!

Riga. Ahol a számunkra legerősebb előadók élnek. A baltikum megőrzi hétköznapjaiban az avantgarde világát. Evija zenéje, világa, valami olyasmit mutat meg, amit mi csak nagyon belül érzünk, és csodálkozunk, hogy ő ilyen nyíltan elénk tárja.

Bródy János: Tudod, én ott voltam

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 19:00

Bródy János Az Illés szekerén és a Ráadás című lemezek sikere után most új zenekarával készül Budapest legjobb akusztikájú hangversenytermében egy különleges koncertre, amelyen dallamokban őrzött közös emlékeinket idézi fel.

Január 22., szerda

Sebő-együttes: Nyolc századoknak vérzivatarja közt

Eötvös10, 19:00

A Sebő-együttes koncertje és táncháza magyar népzenével, énekelt versekkel, Sebő Ferenc szerzeményeivel és feldolgozásaival.

The Great Tour feat. Sabaton, Apocalyptica, Amaranthe

Papp László Budapest Sportaréna, 19:00

The Great War címmel július 19-én jelenik meg az új Sabaton album, amelynek borítóját ezúttal is Sallai Péter készítette. A 2016-os The Last Stand lemez folytatása egy konceptalbum lesz, a csapat 20 éves jubileumára jelenik meg, a témája pedig az első világháború.

Rotten Sound (FIN)

Dürer Kert, 20:00

Immáron harmadik alkalommal jön hozzánk a finn grindcore pionír Rotten Sound. Ezúttal egyedül látogatnak el a Dürer kertbe, hogy a tavalyi "Suffer to Abuse" mellett még jó pár számot eldaráljanak mindannak, aki ellátogat ezen az estén a Dürerbe. Hazai részről a grindcore / punkban utazó Jack, és a d-beat nagyágyúi. a Mass Reaction melegíti be az estét.

Mitsoura

Marczibányi Téri Művelődési Központ, 19:00

A Mitsoura a kétezres évek legkarakteresebb magyar world-music/etno-electronic zenekara volt, melyet mindig is az egyedülálló megközelítés, különleges hangzás és művészeti komplexitásra való törekvés jellemzett.7 év szünet után, ezúttal új formációban tért vissza a zenekar az itthoni zenei életbe.

Január 23., csütörtök

Philippe Jordan és a Bécsi Szimfonikus zenekar

Zeneakadémia, 19:30

Bécsi együttes előadásában Beethoven-szimfóniákat hallani – ez mindig autentikus és egyszersmind különleges élményt ígér, a Bécsi Szimfonikus Zenekar koncertjét Budapesten ráadásul korunk egyik legkeresettebb és legizgalmasabb karmestere dirigálja.

The Carbonfools lemezbemutató

A38 Hajó, 20:00

Megjelent a The Carbonfools hetedik nagylemeze, amely a Carbonsun címet kapta. Az előző lemezükhöz hasonlóan, most is készült egy magyar nyelvű dal is, „Mindent eltakar” címmel, amihez rögtön forgattak is egy klipet. Most pedig jön a lemezbemutató!

Január 24., péntek

Micheller Myrtill – The Great American Swingbook

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 19:30

Hosszú évek után Micheller Myrtill újra a klasszikus jazz, a swingkorszak számára legkedvesebb dalaiból válogat egy csokorra valót, amelyben egy jazzkvartett kíséri majd, meglepetésvendégek közreműködésével.

Dés László: Dalok egy zongorával

Óbudai Társaskör, 19:00

"Egyedül ülök egy szobában a zongoránál, és írom a dalt. Amikor úgy érzem, megvan, akkor elkezdem felöltöztetni, mindenféle hangszereket képzelek hozzá, hogyan is szólal majd meg, amikor kilépek vele a közönség elé." Dés László

Syrius Emlékzenekar és Pataki László

Muzikum Klub, 20:30

Az Elhallgatott Zenekarok koncertsorozat első fellépője a magyar progresszív rockzene legkiemelkedőbb együttese, a legendás Syrius együttes. Zenéjüket a Syrius Emlékzenekar fúvósokkal kiegészülve szólaltatja meg, hozzájuk csatlakozik az eredeti Syrius alapító tagja, a billentyűs, zeneszerző Pataki László.

Eelke Kleijn, Miss Melera

Cinema Hall Budapest, 23:00

Eelke Kleijn hihetetlen népszerűségének köszönhetően minden bulija teltházas itthon és minden alkalommal hosszú szettekben fejti ki előttünk az elképzeléseit az elektronikus zenét illetően. Most csavartunk még egyet a történeten és meghívtuk Eelke amszterdami jó barátját, Miss Melerat. Kettejük B2B szettjeiről ódákat zengenek a népek a világon, egyszerűen pazar, amit csinálnak a DJ pult mögött.

Amerigo Tot, a szobrászat magyar James Bondja

Picasso a példaképének tekintette.

Teszt: hol egy finom olívabogyó?

Tizennégy terméket kóstoltunk végig, hátha rálelünk, de csak részsikereket értünk el.

Ne szégyenítsétek meg azokat, akik gyógyszert szednek a lelki nehézségeik miatt!

Fontos levél egy bipoláris zavarral diagnosztizált nőtől. Olvasd el te is!

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás