TOP10 BRAND
1
BLIKK 1 079 364 RU
2
24 980 084 RU
3
INDEX 908 140 RU
4
IDOKEP 898 076 RU
5
ORIGO 827 968 RU
6
PORTFOLIO 594 388 RU
7
TELEX 559 708 RU
8
BORSONLINE 496 944 RU
9
NLC 464 032 RU
10
FEMINA 453 968 RU
1
BLIKK 1 079 364 RU
2
24 980 084 RU
3
INDEX 908 140 RU
4
IDOKEP 898 076 RU
5
ORIGO 827 968 RU
6
PORTFOLIO 594 388 RU
7
TELEX 559 708 RU
8
BORSONLINE 496 944 RU
9
NLC 464 032 RU
10
FEMINA 453 968 RU

Programkereső

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ HÍREK ✰ ✰ ✰ KLIPEK ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

Pályázz!

Nemzetközi zenei alkotótábort rendeznek Budapesten

Ismét megrendezik Magyarország legnagyobb múltú nemzetközi könnyűzenei alkotótáborát, a Songbook Songwriting Camp-et. Október 11. és 15. között Budapesten találkoznak és komponálnak közösen külföldi és hazai zeneszerzők, szövegírók, producerek. Az esemény célja a résztvevők kapcsolatépítése is.

Turné

Roger Waters fantasztikus búcsú turnéja Budapestet is érinti

Roger Waters This Is Not A Drill turnéja 2023 tavaszán és nyarán Európában lesz látható. A 40 állomásos koncertkörút március 17-én Lisszabonban indul és 14 országot érint, köztük Magyarországot is, Roger Waters 2023. április 23-án a budapesti MVM Dome-ban lép fel.

Zenész színészek Zenészek, akik kitűnő színészek is

Nem ritka jelenség, hogy egy-egy pop-, rock-, country vagy épp hiphop sztár filmes vagy tévés karrierbe kezd. Összegyűjtöttünk néhány ilyen esetet, a teljesség igénye nélkül.

Retro Playback retro - Hazai előadók, akik más hangjára tátogtak

Nem szeretjük a nagy szavakat, de a karácsonyt nem vártunk annyira ötévesen, mint a Milli Vanilli-filmet. Ha lehet hinni a mozis portáloknak, idén végre tényleg napvilágot lát Brett Ratner rendezésében, akitől nem áll távol a téma, hiszen 2002-ben már forgatott filmet két különösen bizarr karakterről. Jelentős különbség volt köztük azonban, hogy Hannibal Lecter és a Fogtündér egyaránt saját hangján szólalt meg A vörös sárkány eredeti verziójában, és egyikük sem viselt biciklis nadrágot.

Jegyek hamarosan!

Robbie Williams bejelentette új európai turnéját

Szólókarrierje 25 éves évfordulóját ünnepelve, Robbie 2023 március 14.én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában

10 dolog

10 dolog, amit talán nem tudtál az 50 éves Liam Gallagherről

1972. szeptember 21-én született az egykori Oasis frontembere. Íme néhány érdekesség a botrányos brit énekesről!

Ally McBeal

10 énekes, aki szerepelt az idén 25 éves Ally McBealben

1997. szeptember 8-án kezdték vetíteni a bájos ügyvédnő és barátai kalandjait bemutató TV-sorozatot, amelyben a zene is rendkívül fontos szerepet játszott. Íme azok a zenészek, akik egy cameo szerep erejéig feltűntek a széria 1-1 epizódjában.

Queen Elizabeth II

Dalok, amiket II. Erzsébet királynő inspirált

A 96 évesen elhunyt uralkodó számos könnyűzenei előadót ihletett meg az elmúlt évtizedek során, azonban nem minden esetben pozitív kicsengéssel. Íme néhány fontosabb darab, a teljesség igénye nélkül.

✰ ✰ ✰ ✰ szerda ✰ ✰ ✰ ✰

Sofi Tukker

Budapest Park, szeptember 28., 18:00

Szeptember 28-án első önálló hazai koncertjére érkezik a SOFI TUKKER, a Wet Tennis névre hallgató turnéjukkal - a kora őszi dátum ellenére egészen biztosan izzasztó estére számíthatunk!Sophie Hawley-Weld és Tucker Halpern duója üstökösként robbant be vidám elektronikus dallamaival. Az elmúlt időszakban ontották magukból a remixeket, amiket olyan előadóknak készítettek, mint Lady Gaga, az Icona Pop, MARINA, Carl Cox vagy Nina Simone. Eközben saját számaikon is dolgoztak, amiből legutóbb az instant dallamtapadást okozó Original Sin látott napvilágot. Dalaikkal rengeteg helyen találkozhattunk már az iPhone X reklámjától kezdve a FIFA-n át Az új pápa című sorozat főcíméig.

Orgonapárbaj Sweelinck emlékére

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), szeptember 28., 19:30

Km.: Sietze de Vries és Fassang LászlóMűsorvezstő: Fazekas Gergely és Dobszay Péter A neves muzsikusok közötti nyilvános vetélkedések jelentős történeti múlttal rendelkeznek - és immár a Müpa Orgonapárbajai is sok éves hagyományra tekintenek vissza. E legújabb kori mérkőzéseken azonban - ellentétben a barokk, a klasszika és a romantika zenei duellumaival - nem a győzelem a cél, inkább a tudás minél sokoldalúbb bemutatása, no és persze az, hogy a közönség remekül szórakozzon. A kiváló holland orgonaművész, Sietze de Vries és magyar pályatársa, Fassang László ezen az estén a 16-17. század fordulóján Amszterdamban működő Jan Pieterszoon Sweelinck improvizációs művészetébe is betekintést nyújt. Mikor II. Frigyes porosz király óhajának engedelmeskedve a tudására büszke, ám azzal sohasem kérkedő Bach vállalkozott arra, hogy csembalón megmérkőzzék Louis Marchand-nal, a francia virtuóz, meghallva az ajtókon átszűrődő zenéből, hogyan készül fel a nagy Johann Sebastian, búcsú nélkül elinalt a verseny színhelyéről. Mozart azonban megmérkőzött Clementivel, Beethoven Daniel Steibelttel, Liszt Sigismond Thalberggel. Ezt teszi most a nemzetközi hírű koncertező művész és egyházzenész, a groningeni Martinikerk orgonistája, Sietze de Vries és kollégája-barátja, Fassang László, a kísérletező, nyitott szellemű muzsikus, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a párizsi Conservatoire tanára. Vetélkedésük fő eleme a sokszínűség: a próbatételek, melyekre vállalkoznak, rendkívül változatosak. A Sweelinck korára jellemző improvizációs formákból kiindulva mutatják be az orgona hangszíneinek és a kreatív zenei alkotófolyamatnak széles spektrumát. Arról pedig, hogy a közönség mindent pontosan értsen, két kiváló műsorvezető, egy zenetörténész és egy orgonaművész-karmester: Fazekas Gergely és Dobszay Péter gondoskodik. Aki valaha volt már a Müpában Orgonapárbajon, emlékezhet: nagyszerű mulatság és tartalmasan szórakoztató este vár a közönségre.  

Los Orangutanes

Kobuci Kert, szeptember 28., 20:00

A Los Orangutanes zenekar 2017 óta táncoltatja a magyar cumbia rajongókat. Annak ellenére, hogy Dél-Amerika legnépszerűbb stílusa a cumbia, ez a műfaj méltatlanul kis figyelmet kapott eddig idehaza. Ezen szeretne változtatni a Los Orangutanes, melyet kipróbált, veterán zenészek hívtak életre. Az Irie Maffia, Zuboly, Paso, Besh o droM, Anselmo Crew tagjaiból verbuválódott csapat rövid idő alatt a táncolni vágyó magyarok kedvencévé vált, teltházas Müpa, Akvárium Nagyhall és Kobuci kertes koncertek, valamint számtalan hazai fesztivál is a hátuk mögött van már. 2021-ben jött el az idő az élő koncetek mellett a stúdió lemezek kiadására is.A Lo Mejor De La Cumbia tisztelgés a műfaj legnagyobb úttörői előtt. Összesen 12 klasszikus cumbia dalból ősszegyúrt egyveleg, amely betekintést nyújt a cumbia széles spektrumába. Latin ütősök és sok fúvós hangszer mellett a műfaj legjellegzetesebb hangszere, a tangóharmonia is főszerepet kap. A dalok pedig Ivan Tabeira és Árkosi Szabi előadásától válnak igazán egyedivé.A Lo Mejor De La Cumbia egy audiovizuális album, majd minden dalhoz készül egy animációs kisfilm is, amely betekintést mutat mind a zenekar, mind a cumbia kissé meseszerű, pszihedelikus világába. Aki járt már Los Orangutanes koncerten, az tudja, hogy nem lehet ülve végignézni a csapatot, az ember lába automatikusan táncra perdül.

Tom Odell - The Monsters Tour 2022

BArba Negra, szeptember 28., 20:00

Tom Odell – az Ivor Novello-díjas zseniális dalszerző, a billentyűk koraérett mestere – játszmája csúcsán van. Nem mintha a chichesteri születésű csodagyereknek díjak tucatjai és a több mint 2 milliós lemezeladás mellett bármit is bizonyítania kellene még.Debütáló albuma, a 2013-as Long Way Down meg sem állt a slágerlisták éléig az Egyesült Királyságban, második lemeze, a Wrong Crowd pedig nagyrészt megismételte elődje sikerét. Még mindig csak 27 éves volt, amikor visszatért a harmadik, Jubilee Road című anyagával – egy karriert meghatározó lemezzel, amelyen a sokrétű fiatal művész teljes mértékben átvette az irányítást: dalszerzőként, énekesként és producerként is összerakta élettel teli stílusát. Negyedik albuma, a monsters 2021-ben jelent meg, és rögtön a negyedik helyen kezdett az Egyesült Királyság albumlistáján, így Odell negyedik Top 10-es lemeze lett zsinórban.Anglia egyik vezető fiatal művészét Lily Allen fedezte fel, akit lenyűgözött színpadi jelenléte. Tom Odell elképesztő élő fellépéseiről ismert, ahogyan az elejétől a végéig magával ragadja közönségét, és a koncertjei egészen új dimenzióban mutatják be népszerű, szenvedélyes, érzelmes dalait. Tom Odell vadonatúj, Monsters Tour 2022 elnevezésű turnéjának részeként szeptember 28-án Budapesten lép fel a Barba Negrában. Jegyek január 28-án, pénteken 10 órától kaphatók.

j(A)zz! | Tomáš Liška Invisible World (AT/CZ/TR/SR)

BMC - Opus Jazz Club, szeptember 28., 20:00

Km.: Efe Turumtay (hegedű), Tomáš Liška (nagybőgő), Nikola Zarić (harmonika), Kamil Slezák (dob)Az Invisible World, Tomáš Liška zenekara frissítően egyedi színt képvisel a kortárs közép-európai zenében. A kompozíciók a jazz és a kamarazene elemeit ötvözik az európai kontinens mediterrán és délkeleti régióinak zenei benyomásaival. A zenészek megközelítésének alapja, hogy a zenét kristálytiszta médiumnak tekintik, amely érzelmek árnyalatainak széles skáláját képes visszatükrözni. A markáns dallamok köré áttört, látszólag könnyed improvizációk szövődnek. Petr Dorůžka világzenei újságíró így fogalmazott a projektről: „Kifinomult keveréke az Újvilág és az öreg kontinens hatásainak, van benne török hegedű, balkáni harmonika és egy csipet tango nuevo. Az eredmény épp annyi szabad teret hagy a hallgatónak, mint a zenészeknek. Akik zenei kalandra vágynak, semmiképpen ne hagyják ki.” A Bécsben működő zenekar Európában, Afrikában, Japánban, Skóciában és az Egyesült Királyságban is fellépett már különféle világzenei és jazzfesztiválokon. 2017-ben elnyerte az ostravai Music Crossroads nemzetközi konferencia közönségdíját, és meghívást kapott a Budapest Ritmo fesztiválra is. Egy évvel később jazz és blues kategóriában jelölést kapott a cseh Grammy-díjként is emlegetett Ceny Anděl díjra. A hegedűs, Efe Turumtay isztambuli születésű, Nikola Zarić harmonikás Szerbiából, Kamil Slezák dobos pedig Morvaországból származik. A zenekarvezető nagybőgős, Tomáš Liška zenei utazásai során ismerkedett meg velük a nagyvilágban; fáradhatatlanul keresi különböző hangszerek és kultúrák lenyűgöző interakcióit, amelyek őt és a közönséget is képesek lenyűgözni.  

Koncertek mostanában

HØT SPØT
szept. 28. 17:00 - A38 Hajó - Budapest
Jegy
Gypsy Soloist
szept. 29. 21:00 - Karaván Színház és Művészeti Alapítvány - Budapest
Fuga Trió
okt. 01. 17:00 - BMC - Könyvtár - Budapest

✰ ✰ ✰ ✰ csütörtök ✰ ✰ ✰ ✰

Sting | Debrecen 2022

Debrecen, Főnix Aréna, szeptember 29., 20:00

Sting My Songs koncertje egy dinamikus show, amely a tizenhétszeres Grammy-díjas előadó pályafutása során írt legnépszerűbb dalait tartalmazza, legyen az akár Police, vagy szóló sláger. Az elejétől a végéig „mesteri produkciónak” titulált koncert „zenei utazásra viszi a rajongókat az időben”, olyan nótákkal, mint a Fields of Gold, Shape Of My Heart, Roxanne vagy a Demolition Man “felejthetetlen előadása.” A rajongók emellett még hallhatják az Englishman In New York, az Every Breath You Take és a Message In A Bottle számokat is, sok más mellett.A turnén az énekest egy elképesztő csapat kíséri: Dominic Miller gitáros, Josh Freese dobos, Rufus Miller gitáros, Kevon Webster billentyűs, Shane Sager harmonikás, valamint Melissa Musique és Gene Noble vokalisták. Az estét Joe Sumner előadása indítja majd.

BLAHALOUISIANA - vendég: Turn Signals

Kobuci Kert, szeptember 29., 19:00

"Az idén tíz éves és friss Fonogramm díjas zenekar, utolsó saját budapesti koncertje 2022-ben."vendég: Turn Signals A Blahalouisiana 2012 nyarán alakult. A zenekar első single-je, a 'The Wanderer' három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján, de a csapat életében az áttörést „Ahol összeér” című számuk – és az ahhoz készült merész klip – hozta meg 2015 tavaszán, mely klip ma milliós megtekintésnél jár. Az elmúlt 5 évben meghódították az összes kis- és nagy hazai klubot, többek között a Kobuci Kert, az A38 Hajó és az Akvárium Klub visszatérő fellépői. Részesei voltak a jubileumi 10. Fishing on Orfű fesztiválnak, harmadik alkalommal álltak a nagyszínpadon, de a Sziget, Campus, VOLT, EFOTT, Fezen és Strand fesztiválok fellépőinek sorában is kiemelt helyük van. A zenekar nem csak határon innen, külföldön is szerencsét próbált: koncerteztek már Erdélyben, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, de a Tallin Music Week-en és Hágában is bemutatkoztak.2017 októberében megjelent a Blahalouisiana 10 számos korongja „Alagutak, fények, nagymamád jegenyéi” címmel, amelyen helyet kapott a Petőfi Rádió TOP 40-es slágerlistáját hetekig uraló „Túl távol, elég közel” és a „Ha élni felejtek” is. A november 3-i teltházas A38-as lemezbemutató után a következő mérföldkő a 2018. január 16-i, szintén teltházas Müpa-s koncert volt, ahol a zenekar slágerei szimfonikus hangszerelésben szólaltak meg. 2018 elején az „Alagutak, fények” turnéval járták be az országot.2019 nyarának végén jelent meg „Minden rendben” című nagylemezük, a rajta szereplő „Pont ilyen házra” dalukhoz pedig egy izgalmas, vertical klip is forgott. 2020-ban a Blahalouisiana is részt vett a Road Movie projektben. Legújabb dalukban egy szimfonikus zenekar kísérete mellett kalauzolnak el bennünket a zenekar otthonába, a hozzá készült grandiózus videoklipen keresztül pedig jobban megismerhetjük Székesfehérvár egyes részeit.

20 éves a Balkan Fanatik - Jubileumi nagykoncert

A38 Hajó, szeptember 29., 20:00

Folk, világzene, szupergroup.. szeptember 29-én az A38 Hajón egy legendás zenekar két évtizede elevenedik meg, egyetlen este alatt. A Balkanban a dekádok alatt megfordult zenészeket reggelig sorolhatnánk, így most csak azokat emeljük ki, akik színpadra lépésükkel ezt a szülinapi banzájt is megdobják: a jelenlegi együttessel az állóhajó deszkáin többek között Pásztor Anna, Ferenczi György, Fibula, Geszti Péter, valamint a Kuna Testvérek segítik ezt a cseppet sem egyhangú időutazást.. Hihetetlen, de kereken két évtized telt el a kezdetek, vagyis azóta, hogy 2001-ben Yorgos – civil nevén Georgios Tzortzoglou festőművész, a Gépfolklór és a Barbaro zenekarok egykori énekese szülőföldjén, a Görög szigeteken tanulmányozta az ősi hellén galambdúc kultúrát az Onassis alapítvány jóvoltából. Eközben, ugyanezen a kora tavaszon, a farsangi felvonulások idején a görög tévében felfedezett egy a meghökkentő és különleges tirnavosi ünnepet és telefonon hazaszólt kedves barátjának, Lepének (Lepés Gábor, zenész, producer, hangmérnök, többek között Ákos, Pierrot, és Ganxsta Zolee munkatársa), hogy egy 1 millió dolláros projekt ötlete pattant ki a fejéből, van-e kedve beszállni? Ő pedig azt mondta, természetesen, hiszen semmi jónak nem elrontója, azonnal igent mondott, amúgy hobbiból és miért ne alapon, így nem sokkal később, electro-népzenei kísérletezéseik folyományaként 2002-ben hivatalosan is megalapították a Balkan Fanatik együttest.. És a többi innentől már történelem, ahogy szokták mondani, húsz eszméletlen évvel, ami alatt rengeteg stílus és forma között, megszámlálhatatlan taggal bővülve és búcsút is intve néhányuknak, történt az ország egyik legkülönlegesebb, legsokoldalúbb zenekarának utánozhatatlan metamorfózisa. A Balkan Fanatik egyfolytában kereste önmagát, miközben pont ez lett a lényege: egyedülálló túra a világzene és társműfajok ihletésének örök forgatagában. A jubileumi koncerten éppen emiatt minden korszak – így a jelen - slágerei is elhangzanak, és minden korszakból a színpadra lép majd múltat eleveníteni egy pár fontos név, úgy, mint Pásztor Anna, Ferenczi György, Fibula, vagy éppen Geszti Péter, és a Kuna Testvérek..

Dívák A-Z-ig – Veres Mónika Nika koncertje

Orfeum, szeptember 29., 20:00

Magyarország kivételes tehetségű előadóművésze, a lehengerlő, csodálatos hanggal megáldott díva, Veres Mónika Nika a pop zenetörténet legfantasztikusabb énekesnőitől válogat hónapról-hónapra.A kiváló zenészekből álló Orfeum Zenekar lesz segítségére, hogy élőben a lehető legjobb hangzásban szólaljanak meg a dalok. Csak néhány név a sztárok közül: Adele, Amy Winehouse, Aretha Franklin, Barbra Streisand, Beyoncé, Celine Dion, Lady Gaga, Madonna, Tina Turner, Whitney HoustonKi ne szeretne egy olyan koncerten részt venni, ahol élőben hallhatja a legcsodálatosabb dívák világszerte kedvelt számait, mintha csak egy különleges válogatásalbumot hallgatna? A zenei élmény mellé frissen készült ételekből és gazdag bárkínálatból választhatnak.Jegyárak választható fogyasztással:■ 2 fős Deluxe asztalhoz – 14.900 Ft■ 4 vagy 6 fős Deluxe asztalhoz – 13.400 Ft■ Prémium asztalhoz – 11.900 Ft■ Standard asztalhoz – 10.900 Ft

Dresch Mihály: Zene árnyékban

Müpa (Fesztivál Színház), szeptember 29., 20:00

Km.: Dresch Quartet, Dresch Vonós Quartet, vendég: Tóth Viktor (altszaxofon) 2022 Dresch Mihály éve: Kossuth-díjat kapott, tavaly megjelent Árnyékban című lemeze pedig Fonogram-díjat nyert. Pedig ő csak zenélt, ugyanúgy, ahogy szokott, ahogy szeret, immár fiatal ritmusszekciójával, Gyányi Marcell bőgőssel és Csízi László dobossal - és természetesen Lukács Miklós cimbalmossal, aki 2004 óta társa a Dresch Quartetben. Jazzesebb énje mellett népzenész lényét előtérbe segítő partnereivel, a Dresch Vonós Quartettel is szüntelenül alkot. Ezen az esten Tóth Viktor lesz az útitársuk. Rég járt már Dresch Mihály a Müpában főszereplőként, bár számos produkció vendégeként hallhattuk az elmúlt években. Itt volt az ideje, hogy végre rivaldafénybe álljon, és saját zenéjét játssza nekünk. Azt a zenét, amely akkor születik meg benne, ha inkább árnyékban lehet, elmélyülten szemlélődve, az igazán figyelemre méltó dolgok és lények által körülvéve. Mindig is így dolgozott, ezért is válhatott ő az egyik legnagyobb hatású magyar zeneművésszé, hiszen állandóan kerülte a hiteltelenség és a megalkuvás felé kanyarodó utakat. Egy ideje nem csak zenéje mélyrétegeiben fut két szálon a lelkében áradó hangzó történet: külön formációkkal szólaltatja meg a magyar népzenével átitatott jazzt és a jazzes gondolkodásmódot tükröző magyar népzenét. E két út egylényegűségét mutatja, hogy 2021-ben egy időben jelentette meg új felállású kvartettjével az Árnyékban című, csupa saját szerzeményt tartalmazó albumot, és az Ongakut, amelyen a Dresch Vonós Quartet játszik magyar népzenei ihletésű darabokat. Tóth Viktor személyében rokon lélek és szellem találkozik Dresch Mihállyal, aki hozzá hasonlóan fontosnak érzi, hogy zenéjében összecsengjen a közös kincset jelentő tradíció és a saját, egyedi hang.

✰ ✰ ✰ ✰ péntek ✰ ✰ ✰ ✰

Three Days Grace

Budapest Park, szeptember 30., 18:00

A Three Days Grace nagysikerű, 2019-es első magyarországi koncertjük után újra fellépnek a Park színpadán! A csapat 2003 óta a hard rock szcéna egyik kiemelkedő formációja: folyamatosan rekordokat döntögetnek, miközben sorra foglalják el helyüket a slágerlistákon. Nemrég jelentették be új stúdióanyagukat is: az Explosions május 16-án jelenik meg. A lassan két évtizede töretlen sikernek örvendő zenekar tehát megannyi no1. rock slágerrel és újdonságokkal tér vissza 2022. szeptember 30-án a Budapest Parkba.

ZÓRA ◠◡ Mámor

A38 Hajó (Koncertterem), szeptember 30., 19:00

ZÓRA Koncert az A38 hajón ZÓRA amilyen váratlanul került a szemünk elé, olyan gyorsan be is lopta magát sokunk szívébe! Az “Iszom a Bort” Kollár Klemencz László dal egyedi feldolgozásával, majd a lelket megremegtető Mámor című saját szerzeményével hamar az érdeklődés középpontjába került. ZÓRA hosszú idő óta az egyik legjobb dolog, ami a magyar zeneiparral történik – írták róla. Mély tónusú hangjával, szenvedélyes előadásával és frissítő természetességével először a Magyar Zene Háza teltházas előadótermében találkozhatott a hazai közönség idén tavasszal. ZÓRA egy szál zongora kíséretével is fenn tudja tartani a figyelmet; a dalok közti spontán közvetlenség, játékosság igazán személyre szabott élményben részesíti a nézőt. Idén Ő kapta az év felfedezettjének járó Fonogram díjat, és jelölést kapott az év női előadója Petőfi díjra is. A magyar amerikai énekes-dalszerző zenéje kapcsán nehéz eldönteni, hogy alternatív vagy mainstream akar lenni, ugyanis mindkettőnek kiváló.2022. szeptember 30-án az A38 hajón ad koncertet, ahol a már ismert magyar és angol nyelvű saját dalok mellett a hamarosan megjelenő új szerzeményekből is ízelítőt kap, aki ellátogat a hajóra! Kétlaki életéből adódóan minden alkalom különleges számára, amikor itthon is színpadra állhat.Ne hagyjátok ki ezt a személyes zenei élményt Zórával.

Keller András (hegedű), Perényi Miklós (cselló), Berecz Mihály (zongora)

Zeneakadémia (Nagyterem), szeptember 30., 19:30

Saint-Saëns: 1. (F-dúr) zongoratrió, op. 18Brahms: 3. (c-moll) zongoratrió, op. 101Beethoven: 7. (B-dúr) zongoratrió, op. 97 („Főherceg”) Ludwig van Beethoven tizenegy zongoratriója ugyanolyan figyelemre méltó darabok csoportját alkotja, mint tizenhat vonósnégyese. Nagyobb részük 1800 előtt, tehát a zeneszerző 30. életéve előtt keletkezett, és világosan megmutatják a szerző alkotói szárnyalását, küzdelmeit, kompozíciós elveinek kialakulását és csúcspontjának elérését. Ennek a folyamatnak a kezdeti korszakába enged bepillantást az első három, 1-es opus számot viselő darab, melyeket 1795-ben mutattak be Lichnowsky herceg otthonában. A három triót három neves magyar művész tolmácsolásában hallhatjuk, Keller András, Perényi Miklós és Berecz Mihány neve garancia a minőségi koncertélményre.

Honeybeast - A legnagyobb hős

Kobuci Kert, szeptember 30., 20:00

A legnagyobb hős idén ünnepli 8. születésnapját, ezért a zenekar úgy döntött, hogy ikonikus lemezét, egy ünnepi kiállítású bakeliten újra megjelenteti. A töretlen népszerűségű hordozó, ennyit elárulhatunk, ezúttal nem csillogó fekete lemez lesz, hanem gyönyörű ragyogású hófehér.  Az ország legcsaládiasabb hangulatú szabadtéri klubjában és egyben a zenekar egyik legkedvesebb szabadtéri helyszínén a lemez már kedvezményesen előrendelhető lesz, így a leglelkesebb rajongók a kiadás évfordulóján, már személyesen vehetik kézbe és tehetik is nyomban föl a még friss, meleg lemezt.A koncerten természetesen nemcsak a Legnagyobb hős dalait hallgathatja majd a közönség, hanem, ahogyan a Kobuciban már megszokhatták, valamennyi nagy sláger felcsendül majd a helyszínhez méltó csodálatos látvánnyal.

Cseh Ősz | Limbo (CZ/SK/UA)

BMC - Opus Jazz Club, szeptember 30., 20:00

Km.: Pavel Hrubý (szopránszaxofon, basszusklarinét), Petr Kalfus (tenorszaxofon, szopránszaxofon), Taras Voloshchuk (nagybőgő), Dušan Černák (dob)A Limbo már több mint 15 éve a cseh kortárs jazzszcéna egyik vezető zenekara. Zenéjük számos műfajt kapcsol egybe anélkül, hogy bármelyikbe be lehetne sorolni. A rendkívül foglalkoztatott quartet jazzes alapokon nyugvó egyetemes zenei kollázsokat alkot. A jazztörténet legendás alakjai közül fő ihletforrásuk az Art Ensemble of Chicago. Improvizáció, kompozíció és több népi idióma találkozik a zenekar munkásságában, ami korlátok nélküli kifejezésmódot eredményez. A tagokat nem érdekli semmiféle divat: határozott véleménnyel járják a maguk útját. Második lemezüket, a Kalimbót (Amplion Records 2007) a cseh Populáris Zenei Akadémia 2008-ban az év albumának jelölte jazz és blues kategóriában. 2014-ben a Limbo fennállásának 10. évfordulója alkalmából dokumentumfilm készült az együttesről. A zenekarvezető szaxofonos, Pavel Hrubý 2015-ös, Between the Lines című szólólemezét (Amplion Records 2014) a Populáris Zenei Akadémia 2015-ös Anděl-díjára jelölték. A nagybőgős, Taras Vološčuk gyakran játszik Suzanne Vega amerikai énekes-dalszerzővel, amikor az Közép-Európában koncertezik.

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ MÉG TÖBB HÍR ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

Reakció

Robbie Williams durván beszólt Damon Albarnnak

Az énekes a kollégája egyik korábbi, Taylor Swiftre tett kijelentésére reagált keresetlen szavakkal.

Lewis Capaldi fürdőgatyában utánozza George Michaelt

A 2019-es év legnagyobb felfedezettje három év után tért vissza, legújabb dalához pedig egy frenetikus Wham-paródiaklipet is készített.

Ezek a legjobb dalok a 35 éves Dirty Dancingből

A ’80-as évek egyik legikonikusabb táncos filmje a zenék tekintetében is igazi klasszikusnak számít, hiszen a betétdalait tartalmazó albumból több mint 32 millió példány talált gazdára szerte a világon. Összegyűjtöttük a legfontosabb számokat az 1987. augusztus 21-én bemutatott moziból.

Kabala

Johnny Depp az MTV kabalájaként lepett meg mindenkit a VMA-díjátadón

A gála nagy nyertesei Jack Harlow és Lil Nas X, Harry Styles, valamint Taylor Swift lettek, utóbbi bejelentette, hogy októberben új nagylemezzel jelentkezik.

50 CENT

50 Cent koncert lesz Budapesten

2022. október 25-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet a világ egyik legsikeresebb rappere

Emmy

Adele, a The Beatles és a hip hop legnagyobb sztárjai is Emmy-t kaptak

Az énekesnő, a legendás zenekar két élő tagja és Eminem is már csak egy Tony-díjra van az EGOT státusztól.

Dance

Íme minden idők 10 legnagyszerűbb dance slágere

Legalábbis a Rolling Stone magazin szubjektív listája szerint. Szerintetek melyik dal maradt le róla, aminek mindenképp ott lenne a helye?