Programkereső

✰ HÍREK ✰ KLIPEK ✰

Április 22., vasárnap

Mono (JAP), Årabrot (N)

Dürer Kert, Nagyterem, 19:30

A lassan építkező, már-már filmzeneszerű elemekkel fűszerezett dalok lehetőséget kínálnak a hallgatónak az eddig nem ismert értékek felfedezésére, és ezáltal rávilágítanak az életben rejlő számtalan lehetőségre, amellyel hamarosan újra találkozhat a hazai közönség.

Mörk

A38 Hajó, 20:00

A Mörk 2015-ben tűnt fel eszetlen szobakoncertjeivel, ma már sokan a nagy befutóesélyesek közé sorolják a kvartettet. Extrém Pop vagy Stand Up Jazz, de többnyire soul-funk alapokra épülő szabad szellemű zene. Ez jellemzi a Mörk zenekart.

Koncertek mostanában

Táncház
ápr. 24. 18:00 - Szlovák Intézet - Budapest - Budapest
Open Mic
ápr. 24. 20:00 - Mika Tivadar Mulató - Budapest
Kronauer Divisió
ápr. 25. 19:00 - Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ - KÖSZI - Budapest
DJ Balance
ápr. 25. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Syncor
ápr. 26. 18:00 - Rockmúzeum - Budapest
Jegy
Frenk
ápr. 26. 21:00 - Dunaparti Művelődési Ház - Szentendre
Cloud 9+
ápr. 27. 18:00 - Nefelejcs köz - Szabadtéri színpad - Győr
Retro klub
ápr. 27. 18:00 - Angyalföldi József Attila Művelődési Központ - Budapest
Jegy
Mydros
ápr. 27. 19:00 - Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház (KMO) - Budapest
Bëlga
ápr. 27. 21:30 - Nefelejcs köz - Szabadtéri színpad - Győr
Szimpla Jam
ápr. 28. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest

Jegyajánló

Április 22., hétfő

Defeater (US), Dead Swans (UK), Swain (NL)

Dürer Kert, Kisterem, 19:00

2019 tavaszán megjelenő új nagylemezét mutatja be Budapesten a bostoni Defeater! Vendégek a brit Dead Swans és a holland, korábban This Routine Is Hell néven Budapestet megjárt Swain!

Firkin: 10. születésnapi koncert

Várkert Bazár, 17:00, ingyenes

Bulizzon együtt az egész család!Ingyenes szabadtéri show a Firkinnel Buda húsvéti forgatagában!

Április 23., kedd

Pál Utcai Fiúk

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 20:00

A Pál Utcai Fiúk zenekar erre az estére ismét valami újat álmodott. Állandó vendégzenészei mellett Albert Zoli (fúvósok) és a Color Quartet is részt vesz a hangzás átvarázsolásában. Vendégük lesz Bródy János. Az elhangzó dalok a PUF több mint harmincöt éves múltját foglalják össze, értelmezik újra és ünneplik, de a zenekar a készülő új PUF-lemezről is eljátszik néhány dalt.

J(A)ZZ! | Sketchbook Quartet (AT)

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

„Ez az, amikor az eklektikus, posztmodern kamara-jazz találkozik a rockzenével. Részletgazdagság és bájos kompozíciós kidolgozottság jellemzi; hallgatójaként sóvárogjuk a váratlant, a meglepetésszerűt.” Andreas Felber, OE1 / WDR 3 Jazznacht

Talayapa

Szimpla Kert, 20:00, ingyenes

Orosz Csaba és Rupaszov Tamás duoja, mely a valóságtól tár el, és érkezik vissza.

Brand New Sister Act - Tóth Vera és Tóth Gabi koncertje

Orfeum, 21:00

Páréves alkotói elvonulás után újra összeáll a testvérpár és folytatódik a sikert sikerre halmozó Sister Act koncertsorozat. A lányok kifinomultságukkal “nyúlnak hozzá” a már ismert slágerekhez, így a műsorban saját dalaik mellett nagy kedvenceik is elhangzanak majd.

+ ELŐZETES +

Április 24., szerda

Ünnepi koncert Szőnyi Erzsébet 95. születésnapja alkalmából

Pesti Vigadó, 19:00

Szőnyi Erzsébet alkotói stílusa nem sorolható a 20. századi magyar zene egyik irányzatához sem, egyszerre jellemzi a konzervativizmus és a nyitottság. Már tizenhárom évesen komponált, először zongoradarabokkal, később vokális művekkel kísérletezett. Páratlan az a tanári kar, mely kincseivel elhalmozta.

Fugato Orchestra: Hibrid dalok - verses koncert Lackfi Jánossal

Barabás Villa, 19:00

Kibékíthetetlennek tűnő ellentétek egységgé formálása, stílusok és kultúrák találkoztatása éppúgy jellemzi Lackfi János költészetét, mint a Fugato Orchestra hangzásvilágát. A zene és a szöveg egyesül, ugyanis a Hibrid dalok műsora Lackfi János a zenekar számára írt új szövegeire és korábbi verseire épül. A zeneszámokat összefűző szövegeket a verses koncerten a szerző adja elő.

Arrotzak (ESP), Demoscene +TBA

Auróra, 20:00

ASpanyol-Baszk ARROTZAK pörgős poszt pank, kórusokkal, kóruspedálokkal, kis spiritualitással és egy adag latinos melankóliával megpakolva, nem vidám zene szerencsére, idegesen, lefele nézésekből tekintgesz ki a sötét, képzeletbeli táncodból majd.

Makám

Szimpla Kert, 20:00, ingyenes

Legenda-zenekar, melynek annyian köszönhetik, hogy a népzene nemcsak az muzikális ízlés, hanem az értékrend, a gondolkodás, döntések alapja is.

Április 25., csütörtök

Fővárosi Rapcirkusz

Budapest Park, 18:00

Nyitónap!! A Fővárosi Rapcirkusszal veszi kezdetét a Budapest Park nyolcadik évada!Egy egészen egyedülálló, korszakokon és stílusokon átívelő, grandiózus all star koncert, ahol a hiphop szcéna krémje mutatja meg magát nagyzenekaros kísérettel.

Blue Heart - Pély Barna lemezbemutató koncert

Orfeum, 21:00

A sikeres popdalszerző, gitáros, énekes, tanár, tehetségkutatós zsűritag most még egy újabb arcát mutatja meg: pályafutása során első alkalommal egy kizárólag új dalokat tartalmazó, saját aktuális elképzeléseit tükröző, színes, izgalmas szólólemezt jelentetett meg 2019 elején Blue Heart címmel.

Tripsitter (AT), Tragic, Hiraeth

Dürer Kert, Kisterem, 19:30

Nagy albummal tér vissza a fővárosba egyik kedvenc melodic - post hardcore zenekarunk, az osztrák Tripsitter! Borongós elszállós témák mellett feltűnnek a súlyos riffek is, ami nagyon jó balanszot hoz a dalaikba. Egyedi színpadképüket nem felejti el az, aki már volt a koncertjükön, ami sokkal inkább egy performansz mint egy sima hardcore buli.

Queens Party

Budapest Park, 22:00

A város egyik legnagyobb és egyben legkedveltebb hiphop bulisorozata. Kedvenc szabadtéri partysorozatunkon ezúttal az oldschool hiphop rajongóinak kedvezünk, segítségünkre pedig DJ Nara, Gerysson és Endy lesz!

Április 26., péntek

HVOB Concert Tour „Rocco“

Akvárium Klub, NagyHall, 19:30

A világkörüli lemezbemutató turné keretében április 26-án érkezik egyik kedvenc elektronikus zenei csapatunk Budapestre, az Akvárium Klubba. A “ROCCO” elnevezésű album 2019 márciusában jelenik meg a legendás belga indie kiadó, az 1981 óta működő [PIAS – Play It Again, Sam!] gondozásában, s mely album immáron az HVOB harmadik koncertalbuma a “Trialog” és a “Silk” után.

Pannon Filharmonikusok - A cselló lelke

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 19:30

Ahogyan a műsor összeállítóit, talán Dvořákot is az a gondolat vezethette, hogy előtérbe helyezze ezt a sokak által háttérben hagyott hangszert, s mintegy pótolja a zeneirodalom hiányzó részét. Ezt nem is csak a gordonkaverseny megírásával tette meg, hanem szimfóniáiban és kamaraműveiben is, melyekben újra és újra szólistaszerephez jut a cselló.

Volkova Sisters - 360°, ooo & MA'AM

A38 Hajó, 20:00

A zseniális Volkova Sisters újabb lidérc-élvezetek magasságaiba emel ezen az estén, melyhez utazós noise-ambient alapot ad a felvezető duó, az ooo & MA'AM.

Nyitóhétvége - Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák

Kobuci Kert, 20:00

A Rackák nem könnyen kategorizálható, elsőrangú világzenéje a KOBUCI kert emblematikus alaphangjai közé tartozik. Anyanyelvük a rockandroll, szenvedélyük a népzene, és e kettő ötvözetéből teremtik meg saját, megismételhetetlen stílusukat.

Április 27., szombat

SUN RA ARKESTRA (US) under the direction of Marshall Allen

Trafó, 20:00

Sun Ra Földre érkezésének 105. évfordulója és a hatvan éve megszakítás nélkül működő legendás zenekar vezetőjének, a szaxofonos Marshall Allennek 95. születésnapja alkalmából egy felejthetetlen európai turnéra indul a fáradhatatlan űrbéli big band, a Sun Ra Arkestra, és fényéveket bejáró útjuk során űrhajójukkal a Trafót is útba ejtik.

Ewert and the Two Dragons (EE) - exkluzív lemezbemutató

A38 Hajó, Kiállítótér, 20:30

Két hatalmas sikerű fellépés után visszatér az A38 Hajóra az Ewert And The Two Dragons hogy bemutassa világsikert aratott Hands Around the Moon című nagylemezét.

Nick Warren (UK) by Prime FM & DHBP

Cinema Hall Budapest, 22:00

Nick Warren az az ember, akiből árad a muzikalitás. Tökéletesre csiszolódott stílusát a hangsúlyos ütősök és dobok, a magával ragadó dallamok, a szárnyaló zenei hangzás finom egyvelege jellemzi. A közönsége hiába áll két lábbal a talajon, azt kell tapasztalnia Nick szettjei alatt, hogy az bizony hullámzik, s hol a magasban, hol a mélyben találja magát - ettől olyan különleges az ő zenéje.

Supernova pr. Dark Rave: Lukas Freudenberger (D) Charles Fenckler (F)

A38 Hajó, 23:30

Supernova Techno pres. DARK RAVE Dark Rave. No warmup. Raw Techno allnight long. Starring LUKAS FREUDENBERGER CHARLES FENCKLER

Április 28., vasárnap

Rájátszás

A38 Hajó, 20:00

Itt a nagy visszatérés! Sok időt kihagyott a Rájátszás, mert az élet az ilyen, de nagy örömmel tér vissza az A38-ra! A Rájátszás játék verssel és zenével, körülbelül tíz ember közös magánügye. Az utóbbi évek legizgalmasabb irodalmi és zenei produkciója, amelyben a létrehozás és az előadás nem arról szól, hogyan lesz valaki személyesen nagy sztár, hanem arról: hogyan lesz egy dal nagyon jó.

Midnight Music - Budapesti Fesztiválzenekar, vez.: Fischer Iván

Várkert Bazár, 23:30

„Hallgasd a nagy zeneszerzők nagy műveit a zenekar közepén, babzsákon ülve-fekve, előtte-alatta pedig elmondjuk, mire érdemes figyelned igazán!” Bujtor Balázs hegedűművész

Trónok harca: Itt a legfrissebb előrejelzés arról, ki kerül a Vastrónra!

A Havas Jon feltámasztását is megjósló algoritmus újra számolt.

Így válassz tejet a kávéba, ha tökéletes ízre vágysz

Milyen fajta illik hozzá? Mennyire számít a tej minősége? És mi a tökéletes tejhab titka?

Lehetséges 130 órát dolgozni egy héten, csak ügyesen kell tervezni

Régen azért dolgoztak, hogy megszerezzenek dolgokat. Ma már a munka a minden.