Programkereső

Október 18., szerda

Austra (CA), Ela Minus (CO)

Dürer Kert, 19:00
A torontói zenekar már több ízben bizonyította Budapesten, hogy az egyedi, áriázó ének és táncos elektropop tökéletes összetevői egy jó koncertnek, ezúttal pedig Future Politics című új lemezével tér vissza a Dürer Kertbe. Az Austra előtt a kolumbiai Ela Minus játszik.

Landscapes - Somló / Porteleki & Speers

Lumen kávézó, 20:00
"A koncertet moduláris szintetizátor szólóval fogom nyitni. Az utóbbi években a kompozíciós érdeklődésem középpontjába a teljes testet igénylő figyelem és annak spirituális vonatkozásai kerültek. Ennek gyakorlásához az eszközöm a természethez és a városi hangokhoz egyaránt kapcsolódó lecsupaszított drónzene és a hangot legkisebb elemeiből és változásaiból felépítő moduláris szintetizátor lett."

Carl Craig presents Versus Synthesizer Ensemble

Akvárium Klub, 20:00
Craig legutóbb a zongoristacsodával, Francesco Tristanóval, a párizsi Les Siecles zenekarral és François-Xavier Roth karmesterrel egyesítette erőit, hogy Versus című munkáját szimfonikus zenekari környezetbe ültesse át. Ennek az egyedülálló crossovernek lehetünk most fültanúi az Akváriumban.

Jegyajánló

OMEGA 55

2017. december 28., 20:00
Az Omega velünk élő történelem. 55 éve bizonyítják újra és újra, hogy különleges helyet foglalnak el zenei életünkben. Minden jelzőt elmondtak már az Omegáról, mégsem tudjuk pontosan, mi a titok, van-e egyáltalán?

A Hallgatás Napja 2017

2017. október 21., 19:30
Megismerés, rácsodálkozás, új találkozás és elmélyülés, felfedezések és újrafelfedezések sora: ezt ígéri a közönség és éppúgy az előadók számára a Hallgatás Napja, amelyet 2017-ben immár harmadik alkalommal rendeznek meg.

Október 19., csütörtök

Ensemble Impronta - Human Machine

BMC - Koncertterem, 19:30
A Mannheimban alapított együttes, az Ensemble Impronta "human machine" projektje arra vállalkozik, hogy a gépiesség az emberi önkifejezés egyik lehetősége maradjon. Egy fordított előjelű műveletről van tehát szó: az emberi dolgok mechanikussá tétele helyett itt éppen a gépinek született dolgok humanizálásán van a hangsúly.

Lola Marsh, Jónás Vera Experiment

A38 Hajó, 20:00
Izrael legnépszerűbb indie-folk együttese, a két éve már Budapesten is bemutatkozó Lola Marsh végre úgy térhet vissza Budapestre, hogy a gitáros-dalszerző Gil Landau és az izraeli Voice elragadó döntőse, Yael Shoshana Cohen énekesnő már megjelentette bemutatkozó nagylemezét. A dalok gyermekkori félelmek terápiájáról, a barátság ezer árnyalatáról, a nosztalgiáról szólnak.

Stu Larsen (AUS), Tim Hart (AUS)

Dürer Kert, 19:00
Stu Larsen, világvándor ausztrál zenész hamarosan Budapestre érkezik Resolute című új albumával. Ki tudja, talán első budapesti látogatásán is felizzik benne egy új ötlet... addig is töltődjetek fel léleksimogató dalaival és találkozzunk a Dürer Kertben, ahol honfitársa, Tim Hart nyitja majd az estét.

Almira Emiri zongorakoncertje

Óbudai Társaskör, 19:00
Almira Emiri 1982-ben született Tiranában. Tanára javaslatára Magyarországon folytatta tanulmányait: először Székesfehérvárott, majd a Bartók Béla Konzervatóriumban Budapesten, végül a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott. Világszerte koncertezik. A Budapesti Albán Nagykövetség kultúrattaséja.

Október 20., péntek

Laurent Blondiau & Gadó Gábor

Lumen kávézó, 20:00
"A szépség egy labirintus. Sokan megindulnak benne, de a legtöbben feleúton elfáradnak, megállnak. Csak néhányan jutnak be a labirintus közepébe. Ott Isten várja, fölzabálja és kiokádja öket. Akkor kijönnek a labirintusbôl, megállnak a labirintus ajtajában, és az arra jövöket szelíden befelé tessékelik." (Simone Weil)

Code: Pandorum (DE)

Dürer Kert, 22:00
A Black Trap október 20-án bemutatja az eddigi legdurvább darkstep/deathstep bulit Budapesten! Line up: Wondawulf, Cholna, DJ Nara, Drez, TDS, NoService

Magyar színésznőket is ért szexuális zaklatás a szakmában

A hazai színészek közül elsőként Sárosdi Lilla osztotta meg történetét a közösségi oldalon. A színésznőt támogatva írta meg tapasztalatait férje, Schilling Árpád rendező, az ő példájukat követve pedig a színészként végzett író, újságíró, Sándor Erzsi is beszámolt egy esetről.