Programkereső

✰ HÍREK ✰ KLIPEK ✰

Koncertek mostanában

Viva la Musica!
febr. 28. 19:00 - Városi Könyvtár (Rózsakert) - Hévíz
Redbaron
febr. 28. 20:00 - IF Cafe - Budapest
Tudósok
febr. 28. 20:00 - Pécsi Est Café - Pécs
Gery40
febr. 29. 19:00 - Hunnia Art Bisztró - Budapest
LORD
febr. 29. 20:00 - Barba Negra Music Club - Budapest
Szimpla Jam
márc. 01. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
DJ Balance
márc. 02. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Kelis
márc. 03. 19:00 - Akvárium Klub - Budapest
Jazz Kedd
márc. 03. 20:00 - Vittula Klub - Budapest
Open Mic
márc. 04. 20:30 - Mika Tivadar Mulató - Budapest
Zorán
márc. 05. 19:00 - Csili Művelődési Központ - Budapest

Jegyajánló

Február 28., péntek

Seafret

Dürer Kert, 19:30

Tavalyi nagy sikerű, teltházas koncertje után, a Seafret Most Of Us Are Strangers c. új lemezével tér vissza február 28-án a Dürer Kertbe. Az album és a turné bejelentésével egy időben pedig egy új, érzelmes klipet is megjelentettek.

Kies lemezbemutató

A38 Hajó, 20:00

A KIES iskolapéldája lehetne a "nincs megállás" attitűdnek: 2015-os alakulásuk óta már két albumot adtak ki és többször végigturnézták az országot. Továbbra sem hagyják pihenni egyre duzzadó táborukat: 2020 elején érkezik a harmadik nagylemezük, amelyet az A38 Hajó Koncerttermében mutatnak be a müncheni Blackout Problems társaságában.

A Kicsi Én - Jótékonysági koncert

Lumen kávézó, 20:00

Az akusztikus duó főleg Cseh Andris azon szerzeményeit játssza, melyeket az Újzenekarból is ismerhetünk - csak ezúttal akusztikusra áthangszerelve. A belépő ez esetben tehát adomány a Zen Dozsó meditációs ház tetőjének renoválásához!

Los Orangutanes

Fonó Budai Zeneház, 20:30

A Magyarországon unikumként életre hívott, Közép- és Kelet-Európában is egyedülálló formációnak számító latin-amerikai cumbia együttes, a Los Orangutanes már többször bebizonyította, hogy ilyen zenét nem lehet hallgatni ülve hallgatni: koncertjeiken igazi táncparty hangulat van.

Február 29., szombat

Acid Arab

Akvárium Klub, KisHall, 19:30

Nevük majdnem mindent elárul róluk: elektronikus tánczene és keleti zenék találkoznak, ráadásul így is jellemezik magukat: “ez nem fúzió, ez nem mix, ez találkozás”. Guido Minisky és Hervé Carvalho első nagylemeze 2016-ban jelent meg “Musique De France” címmel, illetve válogatásokat is raktak már össze a francia elektronikus élvonal hasonló filozófiájú számaiból.

JÜ, Band in the Pit, Contremarque, Satorinaut

Auróra, 20:00

A kétezertizenkettőre jósolt világvégét lehet, hogy az az esemény mentette meg amikor a bölcs Nagy Jü császár egy magyar kísérleti jazztrióba reinkarnálódott. Ezt nem tudhatjuk biztosan, de ha jobban meghallgatjuk őket egyre inkább összeáll a kép. Ezt egy télvégi nagyszabású pszihedelikus rock és jazz összejövetelen ünnepeljük meg.

Jurij, Made In China

Robot, 20:00

Nyíregyháza egy napra Budapestre költözik: Jurij zenekar őrület a Robotban! Vendég: Made In China A koncert után ROBOT Rock - A belváros rockdiszkója!

Ethnofil, Nunki Bay Starship

Trafó, 20:00

Dallamos, pszichedelikus, hol könnyed, hol vaskos hangzású, világzenéből indult, ma már organikus post-pop: az Ethnofil koncertjein vehemens energiák, érzékeny melódiák és émelyítő elektronika járnak törzsi táncot az őket hallgatók végtagjaival.

Március 1,. vasárnap

New Era Hungary pres.: The Game (USA)

Akvárium klub, NagyHall, 19:00

2020 tényleg a hazai rap szcéna éve lesz: A kultikus brooklyn-i rap brigád, a DAS EFX után nem sokkal ugyanis szintén hazánkba látogat a 2000-es évek és napjaink egyik ikonikus West Coast hip hop fenegyereke, a compton-i születésű Jayceon Terrell Taylor azaz: The Game.

Guilherme Roberto (ének) és Borsányi Márton (csembalo)

Müpa, Üvegterem, 18:00

A műsor a 17. és 18. század zeneszerzőinek nemegyszer ritkaságszámba menő vokális darabjaiból áll, középpontban - a nagyböjt időszakához illőn - a bűnbánat és a feloldozás gondolatával, ám olyan műveket is hallunk tőlük, amelyek témája a szerelem.

+ ELŐZETES +

Március 2., hétfő

Evenfall Winter Tour 2020

Auróra, 19:00

Az európai dark folk két ismert személye, Erik Gärdefors aka Grift Svédországból és Dan Wamsley (Winterfylleth), azaz Wolcensmen Angliából fog sötét hangulatot varázsolni mindenkinek, aki ellátogat ezen az estén az Aurórába. Az évek alatt Erik Gärdeforshöz számos metal, illetve folk kiadvány volt köthető, de ezúttal újraértelmezve, egy akusztikus gitár kíséretében fogja előadni számait.

Rost Andrea, Vigh Andrea, Kelemen Barnabás

Zeneakadémia, 19:30

A hangversenyen többségében ritkán hallott művek kerülnek előadásra különleges zenei párosításokban. Először Debussy műveket hallhatnak hegedű és hárfa átiratokban. Ezt követi Saint-Saëns szóló hárfára komponált fantáziája, majd egy újabb hegedű-hárfa duó következik. A koncertet Rost Andrea és Vigh Andrea duója zárja Händel, Fauré és Ravel művekkel.

Március 3., kedd

Kelis

Akvárium klub, NagyHall, 19:00

Márciusban Budapestre érkezik a Milkshake és a Trick me című slágereket jegyző amerikai énekesnő, Kelis, aki Kaleidoscope című albumának 20. évfordulóját ünnepli turnéjával.

Rohmann Ditta & Olga Pascsenko

Müpa, Fesztivál Színház, 19:30

Öthúros cselló, négyhúros cselló, cselló a szvit tánctételeiben, cselló a szonáta műfajában, szólócselló, cselló zongora társaságában, cselló a barokkban, cselló a bécsi klasszikában, cselló a korai romantikában - nem fogunk unatkozni ezen a koherens és mégis változatos műsorú hangversenyen.

Mireille Mathieu

Papp László Budapest Sportaréna, 19:00

A chanson koronázatlan királynője, Mireille Mathieu "Made in France" európai turnéjával Magyarországra látogat jövő év márciusban. Az utolsó budapesti koncertjén teltházzal ünnepelte az egész magyar közönség. Ezúttal a Cseh Nemzeti Filharmónia és több meglepetés vendég.

Delinquent Habits (USA)

Instant-Fogasház, 20:00

Az új Instant első teltházas nagy buliját a kaliforniai Delinquent Habits nyomta 'tizenhétben! Március 3-án visszatér a legendás hip-hop alakulat, megnézik dübörög e még a placc.

Március 4., szerda

Haydn Philharmonie

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 19:30

Huszonnyolc sikeres év után Fischertől az 1982-ben született német-francia csellista, Nicholas Altstaedt vette át az együttes vezetését: a 2015/16-os évad óta ő áll a zenekar élén, amely ezzel egyidejűleg változtatta nevét Haydn Philharmonie-ra - időközben ugyanis a korábbi osztrák-magyar tagságból nemzetközivé vált az együttest alkotó muzsikusgárda.

Papa Roach, Hollywood Undead

Papp László Budapest Sportaréna, 19:00

A Papa Roach öt év után ismét önálló koncerttel érkezik Magyarországra, ráadásul ezúttal minden eddiginél nagyobb bulival készülnek március 4-én a Papp László Budapest Sportarénába, a Hollywood Undead társaságában.

Ajtai Péter - Mingus! Mingus! Mingus!

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

Ajtai Péter régen dédelgetett álma vált valóra, amikor megalapította a Charles Mingus zenéjét feldolgozó formációját. A zenekar tagjai a hazai avantgárd zenei élet jól ismert figurái, akik nem egy az egyben játsszák Mingus zenéjét, hanem annak esszenciáját megragadva, megkísérlik azt saját arcukra formálni.

Szimpla Lemming Program: Zajnal

Szimpla Kert, 20:00, ingyenes!

"Bár népi hangszereket használunk, klasszikus rocktól a funkyn keresztül a különböző elektronikus irányzatokig hatott ránk minden. Eléggé eklektikus, városi zenét - designerfolkot - játszunk, ami úgy tud megállni egy moldvai táncház szünetében, hogy közben egy hiphop koncerten sem zuhan le a színpadról. Kipróbáltuk - és még nagyon sok mindent ki szeretnénk."

Március 5., csütörtök

Das Kapital (DE/DK/FR)

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

A nemzetközileg elismert jazz-trió, a Das Kapital a különböző remekműveket a rá jellemző, összetéveszthetetlen hang-univerzumba illeszti be, megszabadítva őket eredeti műfai jegyeiktől és hangszerelésüktől, olyan formán tálalva, mintha azok mindig is improvizáló jazz-zenészekre lettek volna írva.

The Neverlandings, The Corgiband

Mika Tivadar Mulató, 20:00

Mindkét zenekar az indie/alter/pop rock határán mozog, a The Neverlandings 2015-ös, míg a The Corgiband 2016-os alapítással.

Március 6., péntek

Barabás Lőrinc Quartet, Erik Truffaz Quartet

MOM Kulturális Központ, 20:00

Lune Rouge – új programmal, új energiákkal érkezik ismét Magyarországra kvartettje élén a svájci származású francia csodatrombitás, Erik Truffaz, aki három évtizede ontja a varázslatos, az igényesség és a közérthetőség értékeivel egyaránt felvértezett zenéit.

Anna and the Barbies trio akusztik

Csokonai Művelődési Ház, 19:00

Az eddigi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból az Anna And The Barbies a nagyszínpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja, kivétel nélkül mindig és mindenhol. Most egy igazán különleges produkció részesei lehetnek azok, akik részt vesznek, ezen a nem mindennapi koncerten.

Pilvaker - Várkert Irodalom Extra

Várkert Bazár, 19:00

Március 6-án, újdonságként a Pilvaker és a Várkert Bazár életében, egyetlen este erejéig a Pilvaker csapat érkezik a Várkert Irodalom színpadára, hogy a március 15-i Aréna-koncert előtt meséljenek az irodalomhoz, a versekhez fűződő viszonyukról, a dalok születéséről, az előadásról, és arról, mit jelent ma ez a közösség és milyen értékek mentén jött létre.

A Budapesti Fesztiválzenekar Barokk Együttese és Jordi Savall

Zeneakadémia, 19:45

Jordi Savall élő legenda, a régizene koronázatlan királya. A Fesztiválzenekar barokk együttesével közös koncertjén a vihar, a mennydörgés és a víz dicséretét juttatja főszerephez a tőle megszokott energiával és meghökkentő eszközökkel.

Március 7., szombat

Montanaro - Móser: Tangók

Café Zsivágó, 20:00

Az élet egy Tangó. Két lépes előre, egy vissza… Erős, vidám és szomorú egyszerre! Tragikus, romantikus, sötét, fényes… Tánc és séta, szerelem és félelem, régi és mai érzések, régi és mai zene. Komoly és improvizalt…

SzimplaROCKS: Mangani 808

Szimpla Kert, 20:00, ingyenes!

A Mangani 808 2017-ben alakult Busa Pistával az élen, aki eddig is híres volt újító zenekari együttműködéseiről. "Kiskorunkban ugyanannyira szerettük a Headbangers Ball-t és a YO! MTV Raps-et."

Mabon Dawud Republic - lemezbemutató koncert

Trafó, 19:30

A Mabon Dawud Republic Magyarország egyetlen afrobeat zenekara 2017-ben alakult, majd a Trafóban debütált a saját maguk szervezte első hazai Felabration Budapest esten (az afrobeat legenda, Fela Kuti előtt tisztelegve).

Magidom

Akvárium Klub, KisHall, 19:30

A magidom – komoly egyetemi tananyag. Azon támadáspontok mértani helye, amelyeken ható F erő esetén a… Ne is menjünk bele! A Magidom zenekart ennél azért könnyebb dekódolni. Színes, magyar nyelvű, lendületes (pop? alter? folk?) zene, ami ügyesen egyensúlyoz az itthon jellemző két véglet, a hurráoptimista és cipőbámuló hozzáállás között.

Március 8., vasárnap

Icon For Hire (US), Halflives (FR)

Dürer Kert, 19:00

Az Icon For Hire vagány, pop punk, alternatív metál és elektronikus elemeket is felvonultató csapat nem fél az emberek képébe vágni a véleményét, legyen szó szexizmusról, vallásról vagy éppen a zeneiparból. Nevük is egy szarkasztikus kommentár és ez a punk attitűd jellemző a koncertjeikre is.

X Ambassadors

Barba Negra Music Club, 20:00

Szilveszterkor a Time Square-en léptek fel, majd világkörüli turnéra indultak tavaly megjelent, Orion című nagylemezükkel. Az amerikai modern rock csapat, az X Ambassadors március 8-án először érkezik Magyarországra, ráadásul szinte a premierrel egy időben legújabb EP-jük dalait is eljátsszák a magyar közönségnek.

Jelölj te is!

Keressük Magyarország legjobb jövőbarát, gyerekeket fejlesztő kezdeményezéseit

Március 9-ig te is nevezheted az általad legjobbnak gondolt szervezetet.

Ica néni: Az anyaságban otthon éreztem magam

Minden úgy jó, ahogy volt – mondja megpróbáltatásokkal teli életéről. A Dívány legújabb interjúsorozatában.

„Bocsánatot kérek a 14 éves kislánytól, akinek a testét eladtam drogokért”

A függőnek elsősorban nem igazság, hanem irgalom kell.

Március 3-án újra KultúrKedd!
március 3., kedd 00:00-24:00 Március 3-án újra KultúrKedd!

Kedvezményes jegyek csak egy napig a PORT.hu-n!