Programkereső

✰ HÍREK ✰ KLIPEK ✰

Január 28., kedd

Equilibrium Renegades Tour 2020

Dürer Kert, Nagyterem, 19:00

Renegades címmel érkezik augusztusban a friss Equilibrium lemez a Nuclear Blast kiadó gondozásában. A német epikus pagan/ folk metal zenekar hatodik lemeze az első, melyen már az új énekes, Skar és az új billentyűs, Skadi Rosehurst is bemutatkozik.

„Revival adatközlők” - Hungarian FolkEmbassy

Fonó Budai Zeneház, 21:00

A táncházmozgalom hagyományőrző mesterei - adatközlői - sorra költöznek az égi táncházakba. Beszélgetés olyan mesterekkel a táncházmozgalom virágkoráról, akik első kézből szívták magukba annak a paraszti környezetnek a világát, amelyben táncaink, dalaink születtek.

Koncertek mostanában

Jazz Kedd
jan. 28. 20:00 - Vittula Klub - Budapest
Open Mic
jan. 29. 20:30 - Mika Tivadar Mulató - Budapest
DJ Balance
jan. 30. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Jegy
KFT
febr. 01. 19:00 - Trafo Club Gödöllő Palotakert - Gödöllő
Nigun
febr. 01. 20:00 - IF Cafe - Budapest
Jegy
Ilyen a jazz
febr. 02. 16:00 - Püspöki Magtár Látogatóközpont - Pécs
Szimpla Jam
febr. 02. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
DJ Balance
febr. 03. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest

Jegyajánló

Január 29., szerda

Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara, vez.: José Cura

Zeneakadémia, 19:30

Zenei végzettségét tekintve karvezető, karmester és zeneszerző. Az elmúlt évtizedekben mégis énekesként ismertük meg: José Cura énekművészi diploma nélkül lett világhírű.

Wednesday Open Jam: Gyárfás István Trio

Budapest Jazz Club, 22:00

A legtöbbször fiatal zenészekböl álló triókhoz ezentúl szerdánként is bárki csatlakozhat, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét.

+ ELŐZETES +

Január 30., csütörtök

j(A)zz! - FAZIOLI Nights - David Helbock playing John Williams

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

David Helbock legfrissebb programjában az olyan nagysikerű filmek zenéi, mint az Indiana Jones, a Harry Potter, a Cápa, vagy a Schindler listája, a lényegükre redukálódnak és a zongorista egyéni, kreatív szóló-hangszerelései révén egészen új fényben ragyognak fel.

Pest fölött az ég

TRIP, 20:00

Kamondy Ágnes világa külön világ, ami a kupléktól, a sanzonoktól és a szongoktól az alterrockig, a magyar népzenétől a világzenéig vagy éppen a kortárszenéig, sőt, akár az operáig ível. Több évtizedes pályafutása alatt volt kísérleti színház, népzenekar és underground rockegyüttes tagja vagy vezetője, de ettől még lehetne persze életműve lólépések sorozata.

Ed Is On

B32 Galéria és Kultúrtér, 20:00

„Ők a mainstream undergroundja vagy az underground mainstreamje. Évek óta ott tanyáznak a két kategória igen vékony határán, és teszik mindezt szemtelenül ügyesen.”

Maneuver Maneuver / Polldarier

Toldi Mozi, 22:30

A Maneuver Maneuver egy budapesti dark szinti-pop duó.

Január 31., péntek

Eric Martin – The Voice of Mr.Big

Analog Music Hall, 20:00

Akusztikus duójával, azaz David Cotterill gitáros társaságában indul turnéra Eric Martin, akit elsősorban a Mr. Big egykori énekeseként ismerünk, de szintén nagy sikereket ért el a Tobias Sammet által életre hívott opera metal supergroup, az Avantasia tagjaként is. A duó koncertjein elhangzanak a Mr. Big legnagyobb slágerei, és Eric szólóalbumainak legjobb dalai is.

Firkin - Hold My Beer Tour 2020

A38 Hajó, 20:00

Három vendégzenészt hívott meg erre az estére a Firkin, akik közül Göttinger Pál, a színházi rendezővé vált Junior Prima Primissima-díjas régi Firkin-énekes is tiszteletét teszi. Különleges élmény lesz együtt játszani látni az ír energiabombákat a balkáni fenegyerekekkel, Barcza Gergővel és Pettik Ádámmal a Besh o droM zenekarból, akiknek zenei tudását és virtuozitását nem kell bemutatnunk.

Új Látásmód Fúzió

Gólya, 20:00

Őrizzük meg az ünnep örömét az ünnepek elmúltával is. Január 31-én az új Gólya vendége lesz az Új Látásmód Fúzió - kimért modorú szinti-pank, aki zenekarával a végítélet előtti utolsó pillanatok presszó-rockját játssza. A koncert után táncmulatság hajnalig!

◉ Obroni ◉ Fourmï Rouz

Toldi Mozi, 22:00

Lelkes dupla húsz indító, napsütötte Mauritiusról biztosított törzsfőnökkel, okleveles hazai szuporttal. Lineup: FOURMÏ ROUZ [Goulash Disko], Obroni live ft. Daniel PerezKristof Kelemen [Pure Lust, Heimlich, santsat]Yambo [Obroni], Giorgos [Obroni]

Február 1., szombat

Alice Sara Ott (zongora)

Zeneakadémia, 19:30

A 2018/19-es évad fontos helyet foglalt el a német és japán gyökerekkel rendel- kező, világhírű Alice Sara Ott pályáján: új albuma Nightfall (Alkony) címen jelent meg, Satie-, Debussy- és Ravel-művekkel. Ott a CD kiadásával ünnepelte pontosan tízéves együttműködését a Deutsche Grammophonnal, amelynek exkluzív művésze.

Csík János és a Mezzo, vendég: Szabó Balázs

Fonó Budai Zeneház, 20:00

Sajátos, jó hangulatú zenei élményt ígér Csík János és a Mezzo zenekar. Friss, lendületes előadásukban a magyar népzenével együtt szólalnak meg a szórakoztató, jó hangulatú dallamok, olyan zenészek tolmácsolásában, akik közül ki a népzenéhez, ki a könnyűzenéhez, ki pedig a jazzhez áll közelebb. A dalokat népzenei köntösbe bújtatta, szerethetően megidézve a régi időket, újragondolva azokat.

Mindörökké ABBA!

Akvárium Klub, KisHall, 19:30

Az ABBA láz sosem ér véget! Az egyedülálló, élő zenekaros ABBA Tribute Show világslágerekkel és csillogó kosztümökkel eleveníti meg a diszkókorszak legnagyobbjait február 1-jén az Akvárium Klubban.

Szabadtéri 4akkordos Performansz

Három Holló Kávéház, 20:00

Szabadtéri 4akkordos Performansz turnéindító klubbuli a Három hollóban a THe pUnch társaságában és meglepetésvendéggel. Meghitt gumipankoskodás és elászállós ütemek, ott a helyetek!

Február 2., vasárnap

Beethoven-maraton

Müpa, 10:30-21:00

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa 2008 óta minden évben megrendezett maratonjai egy-egy zeneszerző munkásságának legjavát mutatták be egymást követő hangversenyek sorával, délelőttől kezdődően egészen késő estig a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban.

Trio Squelini 2020.0202

FÉM Arts & Café, 20:00

Egy különleges hangszerelésű trio valahol a világzene és a kortárs zene határmezsgyéiről. A Trio Squelini zenészei különböző felállásban (Tin Tin Q, Ektar Szőke Quartet, Quintet stb) évek óta együtt muzsikálnak. Számtalan közös lemezen szerepeltek.

Amerigo Tot, a szobrászat magyar James Bondja

Picasso a példaképének tekintette.

Teszt: hol egy finom olívabogyó?

Tizennégy terméket kóstoltunk végig, hátha rálelünk, de csak részsikereket értünk el.

Ne szégyenítsétek meg azokat, akik gyógyszert szednek a lelki nehézségeik miatt!

Fontos levél egy bipoláris zavarral diagnosztizált nőtől. Olvasd el te is!

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás