Programkereső

A nép- és világzene színe-java a Budapest Folk Festen

Folk delicatess a városban 2018. május 23-27. helyszínek: Fonó, Várkert Bazár

Jegyajánló

Operától a tangóig - Erwin Schrott gálakoncert

2018. július 15., 20:00

Km.: Pasztricsák Polina (szoprán), Magyar Állami Operaház Zenekara; vez.: Francesco Ciampa

Il Divo

2018. szeptember 10., 20:00

A Timeless egy izgalmas utazás, amilyenben még nem volt részük az Il Divo rajongóknak, és ha hinni lehet a kvartett tagjainak, márpedig sosem állítottak valótlant, az időutazás mellett, felejthetetlen élményekkel is gazdagodnak.

Presser – 1507. koncert

2018. október 7., 19:00

A minden ízében különlegesnek ígérkező, önálló arénakoncertre kilenc évet kellett várnia a rajongóknak.

Star Wars in Concert

2018. október 16., 20:00

Az Arénában csendülnek fel az Oscar-díjas John Williams művei, a rajongók ráadásul egy élő szimfonikus koncerten élhetik át a Csillagok háborúja életérzést és nézhetik meg a klasszikus filmalkotást.

Május 23., szerda

John Malkovich - Report on the blind

Budapest Kongresszusi Központ, 19:30

A tavalyi nagysikerű előadás után ismét Budapestre érkezik a fantasztikus színész: John Malkovich. Az est első felében az Óbudai Danubia Zenekar önálló koncertjét hallhatjuk, műsoruk méltó felvezetése lesz John Malkovich egyfelvonásos előadásának.

Bonobo

Budapest Park, 18:00

Bonobo az évek során az elektronikus zene egyik legnagyobb alakjává nőtte ki magát. Grammy-díjra jelölt lemezével és teljes zenekaros felállással érkezik hozzánk korunk talán legnépszerűbb downtempo zsenije.

Május 24., csütörtök

Flamenco Experience 6

Aranytíz Kultúrház, 19:00

Flamenco Experience 6 egy olyan együttes, ami zenéjében ötvözi a lelkes spanyol szenvedélyt, a ragyogó balkáni és a népszerű jazz zenével, és mindezeket az afro-kubai dallamok egzotikus árnyalataival töltik meg. Boldogság, öröm, szeretet, harag, melankólia, szenvedély. Ezekről szól a flamenco.

Ethnofil - The Edge

A38 Hajó, 20:00

Világzene egy másik univerzumból: az Ethnofil atmoszférák és hangulatok eklektikus kavalkádjába szippantja hallgatóit harmadik albumának bemutató koncertjén, ahol a vendég a Korai Örömből alakult kitűnő Korai Trancemission formáció lesz.

+ ELŐZETES +

Május 25., péntek

Sergent Garcia (F)

Várkert Bazár, 19:00

Koncertjeit a napsütéses karnevál és a határtalanság szinonímájaként tartják számon, melyből a latin zenei irányzatok - salsa, son, cha-cha, rumba, cumbia -, továbbá a ragga, a ska és a reggae mellett a cigányzenék és az észak-afrikai irányzatok rajongói is kiszippanthatják a magukét. Legújabb albuma, a 2007-es Mascaras mexikói színektől pompázott.

Szeder: Élet

A38 Hajó, 20:00

Szeder 2018-as tavaszi turnéjának zárókoncertjét adja az A38 hajón új dalokkal s a régi szenvedéllyel, ahol új dalokkal is meglepi a közönséget készülő harmadik lemezéről.Második albuma, a Táncolj velem élet megjelenésével zenei világa újabb színekkel, hangulatokkal bővült, 2016-ra nyerte el mai formáját a zenekar, és alakult ki az az egyedi hangzás, ami igazán Szeder sajátja.

Május 26., szombat

Little BIG (RU) - lemezbemutató

Akvárium Klub, 19:00

A rave csapat mindent egybegyúr, amit az országról képzelünk: rengeteg vodka, faliszőnyeg, kamu Adidas melegítők, óriási és pici emberek, egyszóval olyan töményen hozzák mind dalaikban, mind videóikban az orosz életérzést, hogy az garantáltan fejbe üt és ledönt a lábadról. Persze, a giccsbe mesterien csomagolják a társadalomkritikát is, legutóbbi klipjük például Kim Jong Unról szól és egy nukleáris robbanófej iránt érzett perzselő szerelméről.

Toundra (ES) lemezbemutató

A38 Hajó, 20:00

Két év után visszatér az A38 Hajó fedélzetére Európa egyik legnagyobb post-rock zenekara, a madridi @Toundra! A fennállásának tizedik évét egy új nagylemezzel megünneplő, filmszerűen komponáló négyes legújabb konceptalbuma is sajátos hangzásban keveri a post-rock utaztató-merengő atmoszféráját a post-metal dinamikus váltásaival, és ahogy legutóbb, most is egy átütő erejű koncertre számíthatunk majd tőlük. Az estet felvezeti az instrumentális post-noise úttörő Hegy formáció.

Május 27., vasárnap

First Hate

A38 Hajó, 19:30

A First Hate szinti-pop duó masszív nemzetközi reflektorfényben tavaly végigjárta Európa, Nagy-Britannia, sőt, Kína klubjait is, most pedig a nyári A38 Hajóra hozzák el május 27-én hűvös, szinti vezérelte, csipetnyi Depeche Mode-dal meghintett dalaikat. A dán kettős ráadásul debütáló A Prayer For The Unemployed után most egy friss single-el indul újabb hódító hadjáratára.

INGYENES!

Stoned

Óbudai Fő tér, 16:00

Magyarország egyetlen Rolling Stones tribute zenekara immár 15 éve tiszteleg a Világ Legnagyobb Rock’n’Roll Zenekara, a Rolling Stones előtt.A Stoned célja a Stones-dalok magas színvonalú előadása és a ‘Rolling Stones érzés’ hű visszaadása, mind zeneileg, mind színpadi megjelenésben. A Stoned repertoárján a nagy slágerek mellett ritkaságok is szerepelnek, valamint teljes, koncepcionális show-k.

Május 28., Hétfő

Ben Caplan & The Casual Smokers

Dürer Kert, 19:00

Ben Caplan hatalmas sörényével, szakállával és a szemében izzó őrülettel már önmagában is figyelmet kíván, hát még ha kinyitja a száját! Zengő, bariton éneke a füledbe kúszik és mint valami bűbáj, megbabonáz énekével és teátrális gesztusaival. Ő a karizmatikus prondmester, aki klezmer ihletettségű zenéjével és sokszínű zenekarával járja a világot. És a jelenlévőknek a koncerje mindig felejthetetlen élmény.

Élesben - A Rendkívüli Tehetségek Képzője

Zeneakadémia, 19:30

„A tehetség kötelez” – tartotta Liszt, s bár ő arra gondolt, hogy a tehetséges művésznek kötelessége zenei adományait jóra használni, a mondást magára vonatkoztathatja a Zeneakadémia is: a tehetség kötelezi, hogy utat készítsen neki, és megmutassa a publikumnak a tehetséges művészeket. Ezen az estén a Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Képzőjébe járó fiatal művészek mutatkoznak be a 2010-ben alakult Anima Musicae Kamarazenekar közreműködésével.

Táncbetét még nem volt ilyen zavarejtő, mint ebben a klipben

Donald Glover, művésznevén Childish Gambino This Is America című videója jelenleg az egyik legnézettebb klip az interneten. Nem csoda: a klipben úgy beszél az Amerikában élő feketék helyzetéről, hogy közben kifordítja az összes képi és narratív sztereotípiát.

Alföldi Róbert Chicagót rendez az Átriumban

Az Őrült Nők Ketrece négy éve tartó sikersorozata után az előadás alkotói idén új musicalt mutatnak be az Átriumban. A szereposztásban helyet kapott Fekete Ernő, Hámori Ildikó és Hernádi Judit is.

Tompa Andrea és Bödőcs Tibor kapta a Libri irodalmi díjakat

A Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj ünnepélyes díjátadóját május 15-én este tartották a Budapest Music Centerben.

Teszt: A leggörögebb feta sajt nyomában

Minden fetasajt Görögországból jön, de melyik a legjobb? Kiderítettük!

A 11 legkülönlegesebb szállás itt, a szomszédban

Az unalmas szálláshelyek ideje lejárt. Aludj egy kolostorban, az erdőben vagy akár egy boroshordóban!

A csirkesütés 8 halálos bűne

Kívül száraz, belül szaftos. És sehol sem hideg!