Programkereső

✰ HÍREK ✰ KLIPEK ✰

Koncertek mostanában

DJ Balance
jan. 21. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Egressy Jam Session
jan. 22. 17:00 - Egressy Béni Református Művészeti Középiskola - Budapest
Open Mic
jan. 23. 20:00 - Mika Tivadar Mulató - Budapest
Wannabe
jan. 25. 23:30 - A38 Hajó - Budapest
Pótszilveszter
jan. 26. 19:00 - DMK - Csapókerti Közösségi Ház - Debrecen
DJ Balance
jan. 27. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest

Jegyajánló

Budapest Park nyári programok

2019. nyara

Európa legnagyobb, egész nyáron át nyitva tartó szabadtéri szórakozóhelyeként profi hang- és fénytechnikával, a legnépszerűbb hazai és külföldi szuperprodukciókkal.

L'art pour l'art Társulat

2019. január, február

Alkalmi válogatás műsor és Mintha elvágták vol előadások több helyszínen Budapesten.

Cziffra György Fesztivál 2019

2019. február 17- 25.

“A művészet az emberben és a természetben megnyilvánuló rejtelmesnek, isteninek érzéki visszaadása”. Az idézet Liszt Ferenctől származik, akinek Cziffra György volt bizonyos értelemben a leghitelesebb tolmácsolója.

Budapest Tavaszi Fesztivál

2019. április 5-22.

A fesztivál változatos összművészeti műsorral vár. A színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok tűnnek fel az eseménysorozatban.

Január 21., hétfő

Perényi Miklós és a MÁV Szimfonikus Zenekar

Zeneakadémia, 19:00

Takács-Nagy Gábor erre az estére kiválasztott darabokkal valamiféle áttekintést ad a magyar szimfonikus zene történetéről. Perényi Miklós szívesen vállalkozik ismeretlen művek felfedezésére és közkinccsé tételére - ennek leszünk tanúi ezen a hangversenyen is.

ME iLL, Hear Me Out

Robot, 20:00, ingyenes!

Mostantól, 2019 első hétfőin a Pakolj be a ROBOTba 17 kiválasztott zenekara veszi birtokba a színpadot!

+ ELŐZETES +

Január 22., kedd

Young Forever [100% Neil]

ELLÁTÓház, 18:30

A budapesti Young Forever [100% Neil] küldetése, hogy a legendás dalszerző, énekes, gitáros, környezetvédő, családapa és hippi, Neil Young különleges életművét és szellemiségét megismertesse a magyar közönséggel. Műsorunk a mester elektromos, akusztikus, populáris és kevésbé ismert dalaiból egyaránt válogat.

Paul McCreesh és a Gabrieli Consort

Zeneakadémia, 19:30

A reneszánsz és a barokk zene historikus előadásának világszerte ünnepelt specialistája a saját együttese, az 1982-ben megalapított Gabrieli Consort & Players élén érkezik a Budapestre. McCreesh és a Gabrieli időről időre elhagyja szigorúan vett korszakait, és ilyenkor rendre kiderül: Berlioz vagy éppen Britten műveinek is nagyszerű megszólaltatói.

Január 23., szerda

Ennio Morricone - 90. jubileumi exkluzív koncert

Papp László Budapest Sportaréna, 20:00

Újabb nagyszabású koncertet ad Budapesten az idén 90. születésnapját ünneplő Ennio Morricone. A világ talán legnagyobb hatású filmzene szerzője tavaly még úgy gondolta, a jövőben a turnék helyett zeneszerzői munkásságára kíván fókuszálni.

J(A)ZZ!|Radio.String.Quartet (A)

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

"Végtelen nyugalom a kezdet kezdetén s határtalan csend, miután minden véget ért – s mi történik e kettő között? Az In Between Silence az emberi lét ciklusainak zenei megfeleltetéseként is hallgatható, vagy ahogy a radio.string.quartet fogalmaz: „Az élet dalát játsszuk, telis-tele káosszal, energiával és szépséggel.”

Január 24., csütötök

Ars Lachrimarum - Szászvárosi Sándor (viola da gamba), Nagy Csaba (lant)

FSZEK Zenei Gyűjteménye, 18:00, ingyenes

"Ó, boldog pillanatok, mikor versek és zenék, képek és terek úgy szólítanak meg bennünket, s mesélnek Istenről, halálról, szerelemről, hogy e hatalmas valóságok előtt elcsendesülő lelkünk kimondhatatlan boldogságban ölti magára a boldogtalanság sötét színekből font palástját..."

Amberjack, Vicodin, Ask the Dust

Dürer Kert, 19:30

"Január 24-én jelenik meg az Amberjack következő nagylemezének első dala, az 'On Your Knees', amelyet nagyszabású koncert keretében ünneplünk meg a Dürer Kertben. A koncert során a dal klipjét is levetítjük nagy vásznon. Vendégek: Vicodin, Ask the Dust."

Január 25. péntek

Amorphis & Soilwork Co-Headline Tour 2019

Barba Negra Music Club, 17:30

A finn melankólikus/folk/progresszív metal csapat májusban adta ki hatalmas sikerű legutóbbi, “Queen Of Time” című albumát, amelyen újra játszik a tavaly visszatért alapító basszusgitáros, Olli-Pekka Laine is. Az albumot élőben a Soilwork társaságában mutatják be. A headlinerekhez csatlakozik az ukrán Jinjer és a német Nailed To Obscurity is.

One Night with The California Creatures Club

Dürer Kert, Kisterem, 19:30

Pszichedelikus magyar alter skate punk este a Dürerben három eszméletlen király zenekarral! A The California Nightmares zenéje főleg a surf/garage/skate punk stílusra hajaz, ami a srácok attitűdjén is meglátszik. A The Swamp Creatures a pszichedelikus mocsár rock követei. A Grand Club a magyaralter/beat/grunge tengelyen mozog banda, lírai hangvételű magyar szövegekkel.

Mire jó az a kis lyuk a lakat alján?

Eddig talán észre sem vetted, pedig foglalkoznod kellene vele.

Az úszógumi és a hordóhas – a célunktól függ, melyiket támadjuk

Másra reagál a bőr alatti zsírszövet, megint másra a zsigeri zsír.

Nincs 3000 forint a tökéletes szendvicssütő

De mi van, ha grillezni is szeretnél vele, vagy gofrit sütnél?