Programkereső

✰ hírek ✰ klipek ✰

Jegyajánló

Budapest Bár a Müpában

2018. október 22., 15:30

A Budapest Bárt nem lehet nem szeretni: el kell jönni a koncertre, hátradőlni, bulizni, élvezni a zenét és a jobbnál jobb számokat! El lehet hozni a nagyit, az unokát, a barátnőket – garantáltan mindenki jól fogja magát érezni.

Takida, Smash Into Pieces, Writing The Future

2018. december 2., 18:00

A svéd rockzene három kiválósága érkezik a Dürer Kertbe december 2-án: a Takida személyében az ország egyik legsikeresebb, majd’ két évtizede működő rockbandája mutatkozik be, előttük pedig a Smash Into Pieces zenekar elektronikával ötvözött metal dalait, és a Writing The Future nevű modern metalcore brigádot hallhatjuk.

Xmas Swing - Szűcs Gabi karácsonyi koncertje

2018. december 12., 19.00

A karácsonyi ünnep legszebb, legismertebb melódiái, swing, és jazz slágerei csendülnek fel Szűcs Gabi és 7 tagú zenekarának tolmácsolásában.

Koncz Zsuzsa

2019. március 9., 20:00

Koncz Zsuzsa a magyar pop-rock egyik legnagyobb, a mai napig folyamatosan koncertezőlegendája. Szuggesztív előadó, aki személyiségével hitelesíti páratlan életművét.

Október 20., szombat

Guillaume Perret

TRIP, 20:00

A francia szaxofonost és zeneszerzőt az a vágy hajtja, hogy hangszere számára új dimenziókat nyisson. Guillaume Perret igazi felfedező, hangkutató, aki a legkülönfélébb elektronikai eszközökkel - pedálokkal, effektekkel - felszerelkezve indul el azokon az izgalmas felfedezőutakon, melyeken természetesen a közönség is elkísérheti.

Philippe Herreweghe és az Orchestre des Champs-Elysées

Zeneakadémia, 19:30

Franz Walsegg-Stuppach gróf és az ő titokzatos „szürke küldönce”: a Mozart-legendárium ismert alakjai, a Requiem keletkezéstörténetének kulcsszereplői. Az általuk megrendelt mű, amelyet Mozart halála rögvest a végzetszerűség kultikus jegyével gazdagított, ezen az estén Philippe Herreweghe vezényletével szólal majd meg Mozart egy másik „kulcsműve”, a Jupiter-szimfónia társaságában

Urban Disco Nightclub - Zenit

Mika Tivadar Mulató, 23:00, ingyenes

Évitzedfetisizmus-mentes, parkettropogtató tánczene: modern disco és klasszik house, fenséges funk, mennyei mashupok, szénsavmentes víz, szénsavas sör.No regrets, no requests. DJs: NiederZenit Incompatible

Felabration Budapest 2018

Trafó, 20:00

A tavalyi nagy sikerű, teltházas, három órás Fela Kuti emlékest volt az első magyarországi (és egyben közép-európai) Felabration est, mely egyben az első hazai afrobeat zenekar, a Mabon Dawud Republic debütálása is volt. A második Felabration Budapest méltó folytatása lesz az elsőnek, új vendégekkel és új Fela Kuti programmal.

Október 21., vasárnap

Laurel (UK)

Dürer Kert, 19:00

Laurel erőteljes hangja teljes figyelmet követel, dalai remekül megállják a helyüket minimális hangszereléssel is, hiszen azok kiválóan közvetítik a fiatal dalszerző érzéseit. Laurel egyes kritikusok szerint Anglia válasza Lana Del Rey-re, pedig mégcsak augusztusban jelent meg debütáló Dogviolet című lemeze, melyet most nálunk is bemutat.

The King's Singers

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 19:30

A fennállása félévszázados jubileumát ünneplő énekegyüttes nemcsak reneszánsz madrigálok és virtuóz átiratok előadásával írta be magát az előadóművészet történetébe, hanem azzal is, hogy inspiratív módon vitte közelebb a hallgatósághoz korunk zenéjét. Ligeti György és Szőllősy András után most Gyöngyösi Levente ír számukra új darabot, melyet a CAFe Budapest közönsége hallhat első ízben.

Október 22., hétfő

Budapest Bár a Müpában

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 15:30

A zenekar már 10 éve játssza sajátos és merész feldolgozásait, válogat a csodálatos dalkincsből, amit a magyar zeneirodalom ránk hagyott. Sőt, ők is hozzátesznek ehhez az örökséghez: legújabb lemezeiken egyre több saját szám is szerepel. A Farkas Róbert vezette zenekar vendége Udvaros Dorottya lesz.

Mark Kozelek (Sun Kil Moon)

Müpa - Fesztivál Színház, 20:00

Először koncertezik Magyarországon az elmúlt negyedszázad egyik legfontosabb dalszerző-gitáros-énekese, a kilencvenes évek amerikai alternatív színterén a Red House Painters frontembereként feltűnt, majd az ezredfordulótól már saját neve alatt és Sun Kil Moon nevű projektjével dolgozó Mark Kozelek.

Október 23., kedd

Killing Joke

Dürer Kert, 19:00

A Killing Joke-ot 1978-ban alapította Londonban Jaz Coleman, Paul Ferguson, Geordie Walker és Youth, most pedig negyven évvel később ismét az eredeti felállással ünnepel az industrial rock egyik legismertebb, legszínesebb életművel rendelkező zenekara.

Kataklysm, Hypocrisy, The Spirit

Barba Negra Music Club, 18:00

A Death... Is Just The Beginning turné elnevezés a Nuclear Blast népszerű válogatáslemez kiadványaira utal. “Már vagy két éve beszélünk róla, de most végre a Kataklysm és a Hypocrisy-s testvéreink is össze tudták egyeztetni az időbeosztásukat, hogy újra egyesített erővel vágjunk neki az útnak! Majdnem 15 éve turnéztunk együtt legutóbb, azok pedig azóta is felejthetetlen élményként élnek. Most pedig újra itt az idő…"

Uriah Heep

Akvárium Klub, 19:00

Ismét Budapesten a Uriah Heep. Az úttörő hard rock zenekart ezúttal az Akvárium Klubban láthatjuk, ahol a Living The Dream című új album dalai mellett majd’ öt évtizedes pályafutásuk legnagyobb klasszikusai is elhangzanak majd.

Life of Agony (US)

A tavaly megjelent, A Place Where There's No More Pain című ötödik nagylemezük anyagát Budapesten is bemutatják. Ami ennél is fontosabb apropó, hogy majdnem a fővárosi koncerttel egyidőben lesz a gigantikus, megismételhetetlen mesterművük, a River Runs Red kiadásának 25 éves évfordulója, így várhatóan még a szokottnál is több tétel fog felcsendülni a kilencvenes évtized egyik legjobb lemezéről.

Október 24., szerda

Colectivo Panamera (AR, ES), Team Gusto Cubano

ELLÁTÓház, 19:00

A Colectivo Panamera újraéleszti az óceán túlpartjának imádott muzsikáit: a cumbiától a calypsón és a rumbán át a carnavalitóig, mindezt rockzenével ötvözve. A zene Nacho Taboada, Pepe Curioni and Vanja Polaceki közös szenvedélyének gyümölcse, a szövegek pedig univerzális témákat érintenek: szerelem, csalódás, barátság, belső utazások. A csapat első stúdió albumával turnézik épp, és ezt mutatja be Budapesten is, az ELLÁTÓházban.

Whores. (USA), Heads. (D)

Dürer Kert, 19:00

Először Budapesten, az Unsane és az AmRep noise rock zenekarok örökségét ápoló Whores., a világ egyik legtökösebb és leghangosabb noise rock bandája. Vendég a német Heads.

Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu

MOM Sport, 20:00

Jan Garbarek szaxofon játéka félreismerhetetlen védjegyévé vált. Jelenlegi kvartettjének tagjai technikailag rendkívül magasan képzett muzsikusok, akik garantálják az emelkedett pillanatokat és a kölcsönös zenei utazás felejthetetlen élményét.

Román jazz napok - Lucian Nagy & Balkumba Tribe (R/SRB/F/H)

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

A Lucian Nagy által 2014. februárjában alapított Balkumba Tribe igazi fúziós műfajban játszik, amelyben afro-indiai, közel-keleti és jazz ritmusok fonódnak egybe. A zenekar minden egyes tagja a maga egyedi zenei világával járul hozzá a közösen kialakított összhanghoz.

Október 25., csütörtök

INGYENES!

Seress Rezső újra a Kispipában: Szakcsi Lakatos Béla + Müller Péter Sziámi = Pianissimo! duó

Kispipa Craft Beer and More, 20:00

A tervek szerint sorozattá váló estek nyitó alkalmán Seress Rezső szellemét és dalait elsőként Szakcsi Lakatos Bélával, a zongora koronázatlan királyával éleszti újra Müller Péter Sziámi, az éneklő költő.

Tony MacAlpine, Levi Fantasy

Dürer Kert, 19:00

2017-es lemeze, a Death of Roses különleges mérföldkő volt Tony MacAlpine életében: ez volt ugyanis az első album, amit a rákkal való küzdelem után adott ki az 1960-ban született amerikai zenész. Most ősszel Budapesten is bemutatja az új dalokat, méghozzá két nagyszerű zenész kíséretében: Stu Hamm basszusgitáros és Borlai Gergő dobos közreműködésével.

Október 26., péntek

The Qualitons, The Nobody Elses

ELLÁTÓház, 19:00

A 10 éves fennállását ünneplő The Qualitons zenekar sajátos ízű funk-rock-beat zenéje igazi unikumnak számít a hazai és európai könnyűzenei platformon. Koncertjeiket a vokális, fülbemászó dalok, a groove-os lüktetés, a pszichedélia és az improvizáció különleges találkozása jellemzi.

A38 Halloween: Palotai vs Ludmilla, support by Ninjabreakz

A38 Hajó, 23:30

Egy férfi és egy női géniusz tudásösszecsapásának és hangzásösszesimulásának a nagy estje a világ legeslegjobb zenéivel a világ a legeslegjobb hangulatában.

Október 27., szombat

A Budapest Jazz Orchestra & Joe Lovano, Peter Erskine

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 20:00

Az 1998-ban alakult, Kollmann Gábor művészeti vezetésével működő Budapest Jazz Orchestra hazánk legnépszerűbb big bandjévé vált. Joe Lovano tizennégy jelölés mellett két Grammy-díj birtokosa, a Berklee College of Music díszdoktora, multiinstrumentalista zenész. Peter Erskine szintén a Berklee díszdoktora és kétszeres Grammy-díjas.

Petruska – Az első koncert zenekarral

B32 Galéria és Kultúrtér, 20:00

Eljött a pillanat, amit már nagyon sokan vártak: Petruska 8 év trubadúrság után először áll teljes zenekar kíséretében színpadra! A meglepő fordulat oka a dalszerző-énekes jövőre megjelenő, harmadik nagylemeze, amelyet már az új formációval fog bemutatni országszerte.

Worakls, N’to, Joachim Pastor, Stereoclip

Akvárium Klub, 22:30

Sokunk nagy örömére a négynegyedes állóvizet felkavaró francia kiadó ezúttal a teljes csapattal érkezik Budapestre! Október 27-én tehát Hungry Music label night: Worakls, N’to, Joachim Pastor és Stereoclip az Akvárium Klub Nagy Halljában! Vive La France!

Firkin

MOM Kulturális Központ, 20:00

“Amikor a Firkin belecsap a húrokba, kipattan a kelta bulihangulat szikrája.” Közreműködők: Karácsony János (LGT), Németh Lojzi (Bikini), Szabó Gergely “Szög” (Dalriada), Sárhidai Zsuzsanna (ex-Firkin), Marczis Attila (ex-Firkin).

+ ELŐZETES +

A lyukakat is betömi a fogkrémek új generációja

Egy nemrégiben előállított, speciális fehérje tudja a csodát.

4 nap a Balaton-felvidéken: tippek, látnivalók, program!

Természetjárás, várlátogatás és barlangtúra az északi parton.

Egy kutyát kidobni olyan, mint elhagyni a gyereked

A kutya ugyanúgy kötődik a gazdájához, mint egy 2-3 éves kisgyerek a szüleihez.

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22. 15:30, MÜPA

Jegyvásárlás