Programkereső

✰ HÍREK ✰ KLIPEK ✰

Koncertek mostanában

Sunlight
febr. 22. 18:00 - RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ - Budapest
USNK
febr. 22. 19:30 - Akvárium Klub - Budapest
LEGAL - Botanik
febr. 22. 20:00 - E78 - Zsolnay Kulturális Negyed - Pécs
DJ Balance
febr. 23. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Szimpla Jam
febr. 23. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Jazz Kedd
febr. 25. 20:00 - Vittula Klub - Budapest
Open Mic
febr. 26. 20:30 - Mika Tivadar Mulató - Budapest
Budapest Bár
febr. 27. 18:00 - Aba-Novák Kulturális Központ - Szolnok
Viva la Musica!
febr. 28. 19:00 - Városi Könyvtár (Rózsakert) - Hévíz
Redbaron
febr. 28. 20:00 - IF Cafe - Budapest
Tudósok
febr. 28. 20:00 - Pécsi Est Café - Pécs

Jegyajánló

Február 22., szombat

Tíz éves a Karosi Júlia Quartet

Nyitott Műhely, 19:00

A Karosi Júlia Quartet 2010 februárjában tartotta első koncertjét a budapesti Nyitott Műhelyben. Ahogy a zenekart vezető énekesnő említi: „Emlékszem, mennyire izgatott voltam, mert az első saját kompozícióimat is eljátszottuk." Az azóta eltelt tíz esztendő alatt Karosi Júlia nagy utat tett meg, a magyar jazz meghatározó alakja lett.

A Ligeti Ensemble hangversenye Sáry László 80. születésnapján

BMC - Koncertterem, 19:30

Az Új Zenei Stúdió társalapítója, a "Sáry-módszer" kidolgozója, a Katona rég legendás zenei vezetője, vagyis a 80 esztendős Sáry László maga is részt vesz majd a koncerten, a szó szoros értelmében fütyülve magas korára.

Eva Fernandez Trio (CAT)

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

Eva Fernandez - szaxofon, énekJosep Munar - gitárEnric Fuster - dobA katalán szaxofonos és énekes, Eva Fernández, fiatal kora dacára már komoly zenei múlttal rendelkezik és előkelő helyet foglal el a fiatal énekesnők nemzetközi mezőnyében. Friss, kortárs, elegáns jazzt játszó trióját Josep Munar gitárossal és Enric Fuster dobossal alakította meg.

Crossfaith (JP), Ocean Grove (AU), Black Futures (UK)

Dürer Kert, 19:00

A japán Crossfaith Synchronicity 2020 c. turnéjával tér vissza a kontinensre, hogy az EX_Machina turnéja után valami teljesen újjal lepje meg magyar rajongóit február 22-én, a Dürer Kertben.

Farsangi Szesztilalom Party

Mika Tivadar, 23:00

Elő a swingszoknyákat és a cigaretta-szipkákat (a forgótáras gépisztolyt most hagyjátok otthon), mert időutazás lesz a '20-as évekbe! Bulizzatok egész este a legjobb electro-swing dalokra, amit LóriPop fog nektek pörgetni a lábatok alá.

Truesounds Music pres. Hunter/Game (Afterlife)

A38 Hajó, 23:30

Folytatódik a minőségi zeneszolgáltatás és egy újabb melodic bomba robban egy picit megint a sötét oldal erejét piszkálva.

Február 23., vasárnap

Alcest (FR), Birds In Row (FR), Kaelan Mikla (IS)

A38 Hajó, 19:00

Hatalmas nemzetközi metál-est kiváló francia és izlandi formációkkal, amelyek fénnyé varázsolják a sötétséget.

Budafoki Dohnányi Zenekar, Vadim Repim és Balázs János

Zeneakadémia, 19:30

Az idei Cziffra György Fesztivál zárókoncertjének sztárvendége egy olyan hegedűs, aki tizennégy éves kora óta a legnagyobb koncerttermek ünnepelt fellépője, és máig a legfiatalabb győztese a legjelentősebbek között számon tartott brüsszeli Erzsébet Királynő Versenynek.

+ ELŐZETES +

Február 24., hétfő

Tycho (US), Poolside (US)

Akvárium klub, NagyHall, 20:00

Emlékeztek még a 2017-es budapesti Tycho koncertre? Ez a varázslat 2020 februárjában megismétlődik. A nemzetközi downtempo szcéna egyik legnagyobb neve újra városunkban, az Akvárium Klub Officialban játszik, az A38 Hajó szervezésében!

Korszerű Kalandzene, Wahorn András, Balázs Ádám

Wahorn András (szaxofon), Balázs Ádám (szimfonikus billentyűk)

Február 25., kedd

Oded Tzur Quartet (IL/US)

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

A New York-i székhelyű szaxofonos, zeneszerző és zenekarvezető, Oded Tzur az ősi és a modern zenei hagyományok közötti kapcsolatokat a történetmesélés művészetétől ihletetten keresi.

Sokkal Másabb + Vajdovich Árpád

Szimpla Kert, 20:00, ingyenes!

A Szimpla Lemming Programon tűnt fel ez a nem mindennapi duo, akik maximális fegyelemmel és letisztultsággal hömpölyögtetik a ritmusokat és a tárogató életre kelését.

Február 26., szerda

Bowie And Friends Vol. 3

A38 Hajó, 20:00

A most következő estén, 2020 februárjában John Lennon felvételeiből válogatnak a zenészek. A Beatles egykori tagja bevallottan nagy hatással volt Bowie-ra. A koncert, csakúgy, mint az eddigi alkalmak, egyedi és megismételhetetlen lesz; a szett nagy része megújul évről évre.

Chansonok és Balladák - Nemzeti Énekkar, vez.: Kocsis-Holper Zoltán, Somos Csaba

Olasz Kultúrintézet, 19:30

Chanson – erről a francia szóról legelébb talán egy füstös kávéház jut eszünkbe. Harmonikaszó, rekedtes hangú énekes. Párizs, Édith Piaf. De Debussyre is gondolhatunk. Dalait chansonnak nevezte – a szó ugyanis pontosan ezt jelenti a szótár szerint. Dal, vagyis ének, többnyire zongorakísérettel.

Február 27., csütörtök

Neonhullám: Carbon Killer, Sierra

Robot, 20:00

Közel egy éve hogy tiszteletét tette Budapesten a Carbon Killer. Végre eljött az idő, hogy visszatérjen a francia formáció, ráadásul ezúttal magukkal hozzák a Sierrαt is, aki végtelenül nehéz és sötét, már-már ipari technoba hajló ebm-darksynth szettjével fogja támogatni az estét.

SuperunknowNs and Friends

Muzikum Klub, 20:30

Európa egyetlen Soundgarden tribute zenekarát, a SuperunknowNs 2007-ben alapította Knolmayer Gábor (gitár) és Szabó Kristóf (dob) azzal a céllal, hogy a ‘90 évek egyik meghatározó grunge zenekarának a dalait hűen interpretálják a rajongóknak. A csapat igyekszik az eredeti zenekar munkásságából a lehető legszélesebb és legváltozatosabb skálát bemutatn.

Február 28., péntek

Seafret

Dürer Kert, 19:30

Tavalyi nagy sikerű, teltházas koncertje után, a Seafret Most Of Us Are Strangers c. új lemezével tér vissza február 28-án a Dürer Kertbe. Az album és a turné bejelentésével egy időben pedig egy új, érzelmes klipet is megjelentettek.

Kies lemezbemutató

A38 Hajó, 20:00

A KIES iskolapéldája lehetne a "nincs megállás" attitűdnek: 2015-os alakulásuk óta már két albumot adtak ki és többször végigturnézták az országot. Továbbra sem hagyják pihenni egyre duzzadó táborukat: 2020 elején érkezik a harmadik nagylemezük, amelyet az A38 Hajó Koncerttermében mutatnak be a müncheni Blackout Problems társaságában.

A Kicsi Én - Jótékonysági koncert

Lumen kávézó, 20:00

Az akusztikus duó főleg Cseh Andris azon szerzeményeit játssza, melyeket az Újzenekarból is ismerhetünk - csak ezúttal akusztikusra áthangszerelve. A belépő ez esetben tehát adomány a Zen Dozsó meditációs ház tetőjének renoválásához!

Los Orangutanes

Fonó Budai Zeneház, 20:30

A Magyarországon unikumként életre hívott, Közép- és Kelet-Európában is egyedülálló formációnak számító latin-amerikai cumbia együttes, a Los Orangutanes már többször bebizonyította, hogy ilyen zenét nem lehet hallgatni ülve hallgatni: koncertjeiken igazi táncparty hangulat van.

Február 29., szombat

Acid Arab

Akvárium Klub, KisHall, 19:30

Nevük majdnem mindent elárul róluk: elektronikus tánczene és keleti zenék találkoznak, ráadásul így is jellemezik magukat: “ez nem fúzió, ez nem mix, ez találkozás”. Guido Minisky és Hervé Carvalho első nagylemeze 2016-ban jelent meg “Musique De France” címmel, illetve válogatásokat is raktak már össze a francia elektronikus élvonal hasonló filozófiájú számaiból.

JÜ, Band in the Pit, Contremarque, Satorinaut

Auróra, 20:00

A kétezertizenkettőre jósolt világvégét lehet, hogy az az esemény mentette meg amikor a bölcs Nagy Jü császár egy magyar kísérleti jazztrióba reinkarnálódott. Ezt nem tudhatjuk biztosan, de ha jobban meghallgatjuk őket egyre inkább összeáll a kép. Ezt egy télvégi nagyszabású pszihedelikus rock és jazz összejövetelen ünnepeljük meg.

Jurij, Made In China

Robot, 20:00

Nyíregyháza egy napra Budapestre költözik: Jurij zenekar őrület a Robotban! Vendég: Made In China A koncert után ROBOT Rock - A belváros rockdiszkója!

Ethnofil, Nunki Bay Starship

Trafó, 20:00

Dallamos, pszichedelikus, hol könnyed, hol vaskos hangzású, világzenéből indult, ma már organikus post-pop: az Ethnofil koncertjein vehemens energiák, érzékeny melódiák és émelyítő elektronika járnak törzsi táncot az őket hallgatók végtagjaival.

Vámos Miklós: A külvilág nem tud olyan rossz lenni, hogy az élet ne lehessen valamennyire szép

A hetvenéves Vámos Miklóssal beszélgettünk új limerickkötetéről, az elmúlt évekről és a terveiről.

Igazi példakép és hős, aki külföldön lett világhírű: Cziffra György

Balázs János, a Cziffra-fesztivál alapítója mesél a nagy elődről.

Eredetileg a cigányoknak akartunk zenélni, csak végül nem úgy lett

A Parno Graszt vezetőjével és az együttes menedzserével beszélgettünk.