Programkereső

✰ HÍREK ✰ KLIPEK ✰

Jegyajánló

L'art pour l'art Társulat

2019. január, február

Alkalmi válogatás műsor és Mintha elvágták vol előadások több helyszínen Budapesten.

Cziffra György Fesztivál 2019

2019. február 17- 25.

“A művészet az emberben és a természetben megnyilvánuló rejtelmesnek, isteninek érzéki visszaadása”. Az idézet Liszt Ferenctől származik, akinek Cziffra György volt bizonyos értelemben a leghitelesebb tolmácsolója.

Budapest Tavaszi Fesztivál

2019. április 5-22.

A fesztivál változatos összművészeti műsorral vár. A színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok tűnnek fel az eseménysorozatban.

WAGNER, RAVEL, DEBUSSY, R. STRAUSS - Budapesti Fesztiválzenekar

2019. február 17-18-19., MÜPA

Kortársak, imádók és imádottak egy estén. A koncert egy szenvedélyes felütés után Ravel jazzes lüktetésű G-dúr zongoraversenyével folytatódik Bertrand Chamayou előadásában. Debussy művében valóság és álom között lebegünk, majd egy borzongatóan szép, narkotikumként ható dallammal búcsúzunk Wagner Trisztán és Izoldájából.

Január 18., péntek

horhos: MONS

Magvető Cafél, 19:00

"A Bajdázó tagjaiból, Győrffy Ákos író-költő-zenészből és Gugyella Zoltánból álló horhos Mons című második nagylemeze, egy tudatosan átgondolt, gyönyörű anyag, az év legjobb magyar és a világ legjobb ambient albumai között a helye!"https://horhos.bandcamp.com/

The Southern Oracle, Stubborn

Dürer Kert, 19:30

Négy év után ismét új nagylemezzel jelentkezik a The Southern Oracle – a 'Hiraeth' dalai egy olyan utópiáról íródtak, ahol a gyermekek követendő példa híján sosem nőnek fel, a nyomasztó hangulatról pedig a dalszövegeken túl az arra épülő negyvenoldalas képregény gondoskodik, amit a frontember, Kókai Barnabás írt és rajzolt.

Január 19., szombat

Jethro Tull

Budapest Kongresszusi Központ, 20:00

Idén volt éppen 50 éve, hogy 1968. február 2-án, a londoni Marquee Clubban először lépett színpadra a Jethro Tull. Ezt a kerek évfordulót ünnepli: összeállított egy 50 dalból álló, a Jethro Tull teljes pályafutását bemutató válogatást, melyet 50 for 50 címen adott ki.

Sebestyén Márta és Jazzical Trio

Vigyázó Sándor Művelődési Ház, 18:00

A koncerten szebbnél szebb népdalok hangoznak fel Sebestyén Márta előadásában, melyek a Jazzical Trio interpretációjában az izgalmas harmóniák és az átértelmezett ritmika révén egy másik zenei dimenzióban is felragyognak.

Gyík zenekar Symphonic

Mika Tivadar Mulató, 20:00

A Borsa nem csak hogy fel fog állni a cajonról, de még looperezni sem fog! Luc Gizivel és fekete öves ritmusszekcióval kiegészülve áthangszereltük a kedvenc saját magunk által írt dalokat, hogy aztán jól megmutassuk nektek, milyen az, amikor nem veszik el bennünk egy rockzenekar. Komoly zenei utazás lesz, a legkomolyabb.

Bladerunnaz & Budapest Jungle present Friction (UK)

A38 Hajó, 23:30

"Húsz évesek lettünk! A jeles alkalomból a 2019-es évet különleges bulikkal ünnepeljük. Ezen az estén egy speciális 3 órás szett keretében Friction egy klasszikusokkal és mélyebb zenékkel teletűzdelt utazásra invitál mindenkit, ami méltó nyitása lesz a Bladerunnaz 20. szezonjának."

Január 20., vasárnap

Horváth Tojás Gábor Trio feat. Ávéd János

IF Café, 20:00

Soundtrack címmel jelent meg a Horváth „Tojás” Gábor Trió harmadik nagylemeze. Az albumot olyan saját kompozíciók alkotják, amelyek a reggeli ébredéstől az esti hazatérésig hétköznapjaink kísérőzenéi is lehetnének.

Jekl László (basszus) és a Kodály Vonósnégyes

Nádor Terem, 19:00

Ezen az estén rendhagyó módon, vonósok kíséretével hallhatjuk Schubert Winterreise című dalciklusát, Salgó Tamás átdolgozásában.

+ ELŐZETES +

Január 21., hétfő

Perényi Miklós és a MÁV Szimfonikus Zenekar

Zeneakadémia, 19:00

Takács-Nagy Gábor erre az estére kiválasztott darabokkal valamiféle áttekintést ad a magyar szimfonikus zene történetéről. Perényi Miklós szívesen vállalkozik ismeretlen művek felfedezésére és közkinccsé tételére - ennek leszünk tanúi ezen a hangversenyen is.

ME iLL, Hear Me Out

Robot, 20:00, ingyenes!

Mostantól, 2019 első hétfőin a Pakolj be a ROBOTba 17 kiválasztott zenekara veszi birtokba a színpadot!

Mire jó az a kis lyuk a lakat alján?

Eddig talán észre sem vetted, pedig foglalkoznod kellene vele.

Az úszógumi és a hordóhas – a célunktól függ, melyiket támadjuk

Másra reagál a bőr alatti zsírszövet, megint másra a zsigeri zsír.

Nincs 3000 forint a tökéletes szendvicssütő

De mi van, ha grillezni is szeretnél vele, vagy gofrit sütnél?