Programkereső

✰ HÍREK ✰ KLIPEK ✰

Koncertek mostanában

Bizet: Carmen
márc. 22. 19:00 - Angyalföldi József Attila Művelődési Központ - Budapest
ROAD 15
márc. 22. 19:00 - Akvárium Klub - Budapest
Duna String Orchestra
márc. 22. 19:00 - Budavári Mátyás-templom (Római katolikus Nagyboldogasszony-templom) - Budapest
Salsa-buli
márc. 22. 21:00 - Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház (KMO) - Budapest
ROAD 15
márc. 23. 19:00 - Barba Negra Music Club - Budapest
DJ Balance
márc. 24. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Zene füleinknek
márc. 25. 19:00 - DMK - Homokkerti Közösségi Ház - Debrecen
Táncház
márc. 27. 18:00 - Szlovák Intézet - Budapest - Budapest
Open Mic
márc. 27. 20:00 - Mika Tivadar Mulató - Budapest

Jegyajánló

+ ELŐZETES +

Március 21., csütörtök

Bergman Zenéje - Töréspontok

Három Holló Kávéház, 19:30

A Bergman Zenéje // Bergman's Music projekt zenei nézőpontból mutatja be Ingmar Bergman filmjeinek komplex univerzumát. A sorozat második, "Töréspontok" című koncertjén olyan jelenetekben megszólaló zenékből hangzik el válogatás, melyekben a szereplők visszafordíthatatlan változásokkal néznek szembe.

Meszecsinka

Mika Tivadar Mulató, 20:30

2018-ban a Meszecsinka „Álomban Ébren” c. albuma nyerte meg a Fonogram díjat a világzenei kategóriában. Ezt egy új albummal ünnepli meg és újabb külső és belső területek meghódításával. Az új lemez májusban jelenik meg, de a Mikában is hallható lesz már több dal belőle. A zenekar épp lázas stúdiómunkálatok közepette van.

Március 21., péntek

Jan Vogler és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 19:30

A New Yorkban élő Jan Vogler napjaink egyik legjelentősebb gordonkaművésze. A német muzsikus húszévesen lett a Drezdai Staatskapelle szólamvezetője, több mint húsz éve pedig szólistaként járja a világot. Mesés hangú (és értékű) Stradivari hangszerén a zeneirodalom valamennyi nagy művét eljátszotta már.

Concerto Armonico Budapest

Zeneakadémia, 19:30

Az talán nyilvánvaló, hogy az oboa fúvós hangszer, azonban kevesebben asszociálnak fúvós hangszer kapcsán az orgonára. Pedig a „hangszerek királynője” lényegében nem más, mint ajak- és nyelvsípokból álló, fújtatóval ellátott fúvós hangszer, amelynek sípjai részben billentyűzettel, részben pedállal szólaltathatók meg. E két „fúvós” instrumentum társul a Concerto Armonico vonóskarához az Albinoni és Händel concertóiból összeállított frissítő tavaszi hangversenyen.

Lions of Suburbia, Super Starsky, Ska Hecc

TRIP, 20:00

Nagyszabású ska buli helyszíne lesz a TRIP hajó! Az estét a különböző műfajokból merítő Lions of Suburbia nyitja. Utánuk a retró világslágereket ska stílusban előadó Super Starsky táncoltatja tovább a közönséget. A jamaicai krúzolás harmadik szereplője pedig a néhány év kihagyás után visszatérő, tatai jampecokból álló Ska Hecc lesz.

Uzipov és The Royal Freak Out

Robot, 20:00

Uzipov a sok bonyolult, összetett muzsika után egy egyszerű 200-as szeg a pofánkba. The Royal Freak OutDögös rockzene, egy csipetnyi progresszivitással, stonerrel és nagy adag hangerővel megspékelve. Az estet felvezeti: Third PlanetA hetvenes évek hangzásvilágát idéző progresszív rockzene, némi modern psychedéliával fűszerezve.

Dáma Lárma 3.

Dürer Kert, ROOM 041, 19:00

Az eddigi nagy sikerekre való tekintettel ismét megrendezésre kerül a Dáma Lárma – immáron harmadik alkalommal –, ahol közel 40 magyar női zenész lép színpadra, különféle formációkban, más-más stílusokkal, március 22-én a Dürer Kertben.

Ibiza Global Showcase

LOCK Budapest, 22:00

Ibiza és a Diynamic hullámzása egy éjszakára Budapest szívébe költözik. A Solomun féle kiadó egyik tehetséges olasz producere, Lehar kerül a főszerepbe. Az Ibiza Global Showcase először jár Budapesten, melynek ellentmondást nem tűrő hangulata megidézi a spanyol buli paradicsomot.

Március 23., szombat

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja: The Soft Moon, vendég: How To Dress Well

Akvárium Klub, KisHall, 19:00

Befordult darkwave, indusztriál szintipop, újraértelmezett postpunk – lehetetlen egyetlen műfajba besorolni őket, egyedi hangzásvilágú, sajátos ötletekből felépített zenéjüket élőben különleges színpadi látvánnyal egészítik ki, és így gyakorolnak lehengerlő hatást minden érzékszervünkre.

Szabó Benedek és a Galaxisok, vendég: megtűrtek

Akvárium Klub, NagyHall, 20:00

A tavaly októberben megjelent Lehet, hogy rólad álmodtam volt a Szabó Benedek és a Galaxisok negyedik lemeze hat év alatt, de a gép forog tovább és az alkotó sem pihen: a zenekar idén januárban máris elkezdett új számokat írni, hogy március végén be is mutathasson közülük párat az Akvárium nagytermében, természetesen nagyszüleink kedves melódiáival együtt.

George Harrison a The Bits-szel

Muzikum Klub, 20:30

"A márciusi Muzikumos koncertünket George Harrisonnak dedikáljuk. A „Csendes Beatle" számait játsszuk ezen az alkalmon a leghangosabban, ünnepelve George Harrison 76. születésnapját legjobb dalaival."

Király Martina

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

Király Martina élő koncertjeinek repertoárját alapvetően saját soul-blues szerzeményei alkotják, folk-és rap ihletésű kompozíciók valamint a könnyűzene gyöngyszemeiből készített feldolgozások társaságában.

MÁrcius 24., vasárnap

Omar Souleyman (SY)

A38 Hajó, 19:00

Omar Souleyman karrierje lakodalmakon indult és mire első saját lemezét megjelentette, már ötszáznál is több élő felvétel jelent meg fellépéseiről és vált ünnepelt zenésszé hazájában. De nem csak otthon, hanem hamarosan nyugaton is népszerű lett vidám, táncra perdítő dalaival, játszott többek között a Nobel Peace Prize koncertjén, a Glastonbury és a Roskilde fesztiválokon is.

Mini Acoustic Trio: Bartók On Rock 2.

Óbudai Társaskör, 19:00

2017-ben jelent meg lemezük Bartók On Rock címmel, Bartók műveinek feldolgozásával. A koncert címében látható 2. szám a Bartók-műsor újabb változatát jelenti, s nemcsak e változat, de a Mini Acoustic Trio budapesti bemutatójának is részesei lehetnek a koncertlátogatók. A kiváló hegedűs Kézdy Luca méltó társa a két rocklegendának.

Március 25., hétfő

Solstafir (IS) - The Midnight Sun: a Light in the Storm tour 2019

A38 Hajó, 20:30

Újra Budapesten Izland egyik poszt-rock gyöngyszeme, a Sólstafir! Hatodik albumukat, a Berdreyminnt nálunk is bemutatták tavaly - ennek folytatása a most Budapestre érkező turné, ami az utolsó kör az új lemez utószelében. A Sólstafir vonósokkal bővített hangszereléssel lép fel, hogy bemutassa, hol tart éppen dalszerzési evolúciója.

Gwilym Simcock (zongora)

BMC - Koncertterem, 20:00

Gwilym Simcock az európai színtér egyik legtehetségesebb zongoraművésze és fantáziadús zeneszerzője. Könnyedén mozog a jazz és a klasszikus zene között. Bár elsősorban jazz zenész, Gwilym számos művet szerzett klasszikus zenekarok részére is, melyekben a komponált elemeket az improvizációval ötvözi, és ezzel olyan hangzást teremt, ami egyedi és nagyon az övé.

Történelmi filmek legnagyobb baklövései

Ne ezekből a filmekből tanuld a történelmet!

100%-os almalevek tesztje: Van értelme költeni a drágábbra?

Az egyik termék majd háromszor annyiba kerül, mint a másik. Kitalálod, melyik nyert?

Megeheti-e a gyerek a boltban, amit még nem fizettünk ki?

Kibonthatja-e a terméket előbb, ha utána kifizetjük?