Programkereső

Jegyajánló

A Hallgatás Napja 2017

2017. október 21., 19:30
Megismerés, rácsodálkozás, új találkozás és elmélyülés, felfedezések és újrafelfedezések sora: ezt ígéri a közönség és éppúgy az előadók számára a Hallgatás Napja, amelyet 2017-ben immár harmadik alkalommal rendeznek meg.

szeptember 20., szerda

INGYENES

CimbaliBand

Szimpla Kert, 20:00
"A népzene tehát a természet tüneménye" - mondta Bartók, és ez az állítás a mai világban is megállja a helyét, vallják a Cimbaliband tagjai . Zenéjükben a modern kelet európai életérzés keveredik a népzenével, viszont mindez természetes formában történik, mert ők egy igazi "multikulti" zenekar.

INGYENES

Coltrane Legacy

BMC - Opus Jazz Club, 21:00
Orbán György a magyar jazz legfiatalabb és legtehetségesebb zenészeiből olyan varázslatos csapatot teremtett, mely megérdemli és méltóképpen viseli a Coltrane Legacy nevet.

Szeptember 21., csütörtök

Warhaus (BE)

A38 Hajó, 20.30
A két éve az A38-on is fellépett belga Balthazar egyértelműen az ország egyik legfontosabb zenekara. Ezt pedig elegáns kamarapopjuk mellett az is bizonyítja, hogy az alapító tagok saját jogukon, szólóban is rendszeresen maradandót alkotnak: februárban a basszusgitáros Simon Casier debütált Budapesten a Zimmermannal, szeptemberben pedig a frontember Maarten Devoldere és Jinte Deprez hozza el a héjanászok dekadens intenzitását és az énekes Nick Cave-ből és Serge Gainsbourgból gyúrt crooner-alteregóját. Felparázsló cigarettavégek, noiros hangulatok, izzó szenvedély és ehhez illő kamarapop: ez a Warhaus.

szeptember 22., péntek

Brains feat. Hip-Hop Allstarz, TOMMY CA$H

Budapest Park, 18:00
"Utolsó szabadtéri koncertünkre, ezúttal nem egy vendéget hívtunk meg hanem egy egész zenei stílust! Mivel a Brains zenéjében is fellelhetőek a hip-hop stílus egyes elemei, időszerűnek tartottuk, hogy tiszteletünket tegyük ennek a zenei iránynak és néhány hazai képviselőjének." TOMMY CA$H észt rapper az a fickó, aki gond nélkül a feje mögé hajtja lábait vagy lovagol be a McDrive-ba, de a környezetében ez már szinte nem is számít feltűnőnek.

szeptember 23., szombat

Mercedes Peón

Müpa - Fesztivál Színház, 20:00
Mercedes Peón a spanyol világzene kultikus alakja, minden idők egyik legboszorkányosabb "kopasz énekesnője". A Müpába szeptemberben megjelenő, Deixaas című lemezével érkezik, amely két másik - énekes, szempleres, ütős - "boszorkával" karöltve röpít magával.

Arany-es

Kobuci Kert, 19:00
Kaláka, Nana Vortex, Ferenczi György, 1ső Pesti Rackák Tudtad, hogy Arany János dalt is írt?! Olykor még költészetének rajongói is meglepődnek ezen. Hiába született 200 éve, zenei szerzeményeinek bemutatása ma is igazi szenzáció.

Boggie "3"

Akvárium Klub, 20:00
Harmadik nagylemezére igazi singer-songwriterré, énekes-dalszerzővé érett Boggie. Stílusa ezen a lemezen tovább csiszolódott. A dalokban kísérletezik a dancehallal és az R&B-vel, bátran keveri az elektronikus és akusztikus hangzást, de érezhetjük a klasszikus zene, a kortárs francia pop, sőt a hiphop hatását is. A végeredmény egy igazán izgalmas popalbum.

Balázs Elemér 50

MOM Kulturális Központ, 19:00
Balázs Elemér 50. születésnapját és 30 éves zenei pályafutását ünnepli. A dupla jubileum alkalmából a hazai jazz-élet meghatározó szereplőivel, exkluzív nagykoncert keretében idézi fel pályafutása legemlékezetesebb pillanatait.

Hordhatatlan cipőművészet

Bőrből, régi szőnyegből, nyúlszőrből, medúzából vagy kőből készült cipő és 3 D-vel nyomtatott koncepciócipő is látható a hágai Virtuális Cipő Múzeum kiállításán. A viselhetőség határain innen és túl mutat be cipőket a világ minden tájáról a Műcsarnok Cipőmágia - Experimentális cipődizájn című kiállítása.

Európai Hidak - Budapesti Fesztiválzenekar Az Európai Hidak programjai közül a BFZ barokk és kortárs estjére 20% kedvezményt adunk! Jegyvásárlás
x