Programkereső

Január 20., szombat

Európa Kiadó

MOM Kulturális Központ, 19:00

Sok szempontból különleges fellépéssel nyitja az új évet az Európa Kiadó. Menyhárt Jenőék első 2018-as koncertjükön:új dalt mutatnak be, ráadásul ezen az estén a klasszikusok mellett elhangzik a zenekar 2017 eleje óta működő új felállásában írt összes új száma, mi több, itt veszik fel az ezekhez készülő videók anyagát is. Végül, de nem utolsó sorban, klasszikus párosítás áll színpadra: Európa Kiadó, előtte Balaton.

Zanzinger, Deep Glaze

Trafó, 20:00

Zanzinger név mögött álló Micsoda Dániel 2014-es bemutatkozó anyaga óta szereplője a hazai könnyűzenei életnek. Az alternatív és klasszikus rock and roll elemeket vegyítő Deep Glaze zenekar ereje a hitelességében és egyediségében rejlik. Zenéjükben érezhető a folyamatos kísérletezgetés, amely a mediterrán zenék elemeinek használata mellett a különböző stílusok vegyítésében mutatkozik meg.

Drums & Books

FSZEK újpesti Király Könyvtára, 20:00

... avagy Drums koncert a könyvtárban.

The Houdinis

Frank Zappa Cafe, 20:00

Kezdjük 2018-at egy jó Houdinis koncerttel Budapesten! Helyszín: ZAPPA Bistro and Cafe (alsó szint) a dark wave/poppunk magyar helytartóival!

Jegyajánló

Másképp - Miklósa Erika estje és Fekete-Kovács Kornéllal és a Modern Art Orchestrával

2018. január 22., 19:30
A világhírű operaénekes, Miklósa Erika Másképp című lemezének anyagát hosszú évek után először hallhatja élőben a közönség.

Majka & Curtis

2018. március 17., 20:00
A képernyőn 15 éve megismert Majka mára a magyar televíziózás egyik legnépszerűbb figurája. Zenei karrierjét is a kezdetektől építve szókimondó szövegeivel és őszinte stílusával robbant be a rap világába.

Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara, vez.: Vásáry Tamás

2018. február 7., 19:30
„Ha egy tanítványom Beethovent akar játszani – nyilatkozta egy alkalommal Vásáry Tamás –, ne Beethovenhez menjen, hanem a forráshoz, ahonnan a zeneszerző is kapta az inspirációt. Az ihletés forrását szolgálja, ne a zeneszerzőt”

+ Hírek + Klipek + Újdonságok +

Január 21., Vasárnap

Cseh Tamás 75

MOM Sport Uszoda és Sportközpont, 20:00

"Összegyűltünk két évvel ezelőtt, hogy barátainkkal együtt újra eljátsszuk a kedves dalokat, amelyek nélkül más lenne ez a város, és mások lennének a lakói is. Jó volt elmerülni ebben a másik valóságban, és reggel, kabátban ébredve az ágyon még ott csengett a fülünkben, hogy "talán volt egy-két este..." Összegyűltünk egy éve is, hogy végiglapozzuk Tamás és Géza zenés történelemkönyvét: volt ott Bercsényi, Bezerédi, Bottyán, Thököly és Fáskerti elvtárs, voltak napsütötte hatvanas, esőverte hetvenes és csuklya alá rejtőző nyolcvanas évek. Komoly volt, komolyak voltunk. Összegyűltünk idén is, hogy tékozló fiúkként szerelmeinkről énekeljünk, akik az életünkben előfordultak, és fehér babák lettek az emlékezetünk polcain."

Cradle of Filth, Moonspel

A38 Hajó, 20:00

Több mint 2 év után tér vissza Magyarországra a szeptemberben új lemezzel jelentkező Cradle Of Filth. A koncert különleges vendége az idei Rockmaratonon is fellépő portugál Moonspell lesz.

Accept, vendég: Night Demon

Barba Negra Music Club, 19:00

Az Accept Budapesten január 21-én mutatják majd be a Rise Of The Chaos című új lemezt, méghozzá a Night Demon nevű banda felvezetése után - az amerikai előzenekartól igazi heavy metal nótákra számíthatunk, a szó Iron Maiden-i értelmében.

+ ELŐZETES +

Január 22., hétfő

Batushka (PL), Schammasch (CH), Trepaneringsritualen (SE)

A38 Hajó, 19:30

Az utóbbi évek legizgalmasabb európai black metal zenekara, az ortodox szakralitást extrém hangzásvilágban újraértelmező Batushka a Rockmaraton és a teltházas Dürer Kertbeli bemutatkozás után az A38 Hajó fedélzetére tér vissza! Eddigi legnagyobb klubkoncertjén pedig nem más kíséri majd az anonimitásba burkolódzó lengyel triót, mint az Inquisition előtt a Barba Negrában már bizonyító svájci Schammasch, valamint a svéd Trepaneringsritualen.

Bérczesi Róbert: Én meg az Ének 2 - emléxel még?

Erkel Színház, 20:00

Az „elfelejtett dalok a feledhetetlen eMLéKZeNeKaR előadásában” keretein belül profi zenészek és előadók színesítik Robi előadását: a színpadra lép többek között Giret Gábor basszusgitáros, Koltay Kurszán zongorista, Nemes Janó fúvós és a méltán elismert vonósnégyes, a Republic Qartet is. Az est fényét emeli még a két nagyhírű sztárvendég, Palya Bea és a Margaret Island frontembere, Lábas Viki.

Másképp - Miklósa Erika és a Modern Art Orchestra

MOM Kulturális Központ, 19:30

A világhírű operaénekes, Miklósa Erika Másképp című lemezének anyagát hosszú évek után először hallhatja élőben a közönség. A nemzetközi hírű trombita-művésszel Fekete-Kovács Kornéllal egyedülálló és egyszeri alkalomra készül az énekesnő. Különleges és személyes estre hívja a két szólista a közönséget, amely esten a Másképp c. lemezen hallható dalok mellett duettet is énekelnek.

Midnight Music

Várkert Bazár, 23:30

Van, aki éjnek idején szeret zenét hallgatni. Midnight Music koncertjeinken ezt bárki megteheti babzsákokon ülve, muzsikusaink közvetlen közelében, kötöttségek nélkül. A BFZ egyes nagyzenekari koncertjeit újracsomagolja, és éjjel fél 12-kor fiatal közönségének is felkínálja. Ide azokat várjuk, akik nyitottak, szeretnek szokatlan körülmények között ismerkedni a művészetekkel, és persze nem fekszenek korán. A hallgatóság a klasszikus zene szépségein túl rövid, értő, szórakoztató műismertetéseket is kap.

Január 23., kedd

Fölszállott a páva gála - A Magyar Kultúra Napja

MOM Kulturális Központ, 19:00

Ötödik évadát zárta 2017-ben a Fölszállott a páva tehetségkutató műsor. A verseny megálmodói, a Hagyományok Háza és az MTVA fél évtizeddel ezelőtt az eseménysorozattal kívántak tisztelegni mindazok előtt, akik Bartók és Kodály szellemi örököseiként az elmúlt négy évtizedben is életben tartották nemzeti kultúránk legősibb ágát, a népi hagyományt.

Oláh Krisztián Trió feat. Chris Devil Trió

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

A kitűnő fiatal dobos-ütőhangszeres, Serei Dániel 2017-ben Lakatos Ablakos Dezső jazz-előadóművészi ösztöndíjban részesült. Ennek köszönhetően nyílt lehetőség arra, hogy mind az Oláh Krisztián Trió, mind a Chris Devil Trio zenekarokkal – mindketttőben Sereivel a doboknál – ismét aktív műhelymunka indulhasson el.

Január 24., szerda

INGYENES!

Elizabete Balčus (LAT)

Szimpla Kert, 20:00

Elizabete, lettország pop-eklektikája maga, egyedül. Megjelenése, fuvolajátéka, őszintesége egy olyan jelenség ami helyreteszi kollégista éveinket.

Fates Warning (US), Methodica

A38 Hajó, 20:00

Részesei lehetnek a Fates Warning történetének azok, akik ellátogatnak az amerikai progresszív metal zenekar koncertjére az A38 Hajón: a csapat ugyanis ezt a fellépést is rögzíti majd, hogy idén megjelenő új koncertlemezéhez használja fel a felvételeket. Az este másik fellépőjeként egy olasz progresszív zenekart, a Methodicát is láthatjuk majd.

Január 25., Csütörtök

Muzsik és Volkova lemezbemutató

Mika Tivadar Mulató, 20:00

“Az album ugyan hét számos, ami igazából se nem nagylemez, se nem kislemez, de mi ennek ellenére (vagy pont ezért) kereknek érezzük. Az elmúlt fél év elég intenzív időszak volt mindkettőnk számára, és kivételesen jóval több dalt írtunk, mint amennyit aztán felvettünk. Nagyon sok ember, hangulat, helyzet, no meg a legkülönfélébb zenék inspirálnak és valahol szomjazom is most ezt a tömény ingeráradatot. Nyitottabb és elfogadóbb lettem, és ez a dalírásban is kellő szabadságot ad.” - mondta el a lemezről Volkova.

INGYENES!

SupraUniversum lemezbemutató

Szimpla Kert, 20:00

Az Intergalaktikus Jóslat beteljesedik: a SupraUniversum legénységének küzdelmei végre manifesztálódnak egy hanglenyomatban. Ezt egy meteoritba vésve küldik otthonukból, amit szimplán csak úgy neveznek: Az Első Galaxis. A tudomány már próbálja megfejteni a lenyomatot és hamarosan közzéteszik a földi körülményeknek megfelelő formátumban
Live electronic: nintendopunk, lo-fi techno, apocalyptic grind-hop, doom-electro.

Laár András & Bornai Tibor

Barabás Villa

Negyvenhárom év és rengeteg kaland. Van miről mesélniük. És fognak is, mert ezen a koncerten a közönség szűk körben, intim hangulatban hallgathatja őket, közelebbről is megismerkedhet kedvenc előadóival, dalaival. Ezen a koncerten a zene mellett Bornai Tibor és Laár András elmeséli elmúlt évtizedeik legizgalmasabb, legfobtosabb történeteit is!

„Dupla Dinamit” · Super Stupid & String Theory

Muzikum Klub, 20:30

A 2017-es DOWN album után ismét egy új kislemezzel támad a Super Stupid. A régi kedvencek mellett ezt a három számot is hallhatod január 25-én, amelyhez robbanó adalékként csatlakozik a legújabb videoklipjét bemutató String Theory. Különleges vizuális effektekkel, zúzós nótákkal és meglepetésvendéggel készülünk, hogy beinduljon az év!

5+1 Audrey Hepburn-film, amit bármikor újranéznénk

Huszonöt éve, 1993. január 20-án halt meg Audrey Hepburn Oscar-díjas színésznő, a Római vakáció, a My Fair Lady és az Álom luxuskivitelben csillaga, Hubert de Givenchy francia divattervező múzsája. Szerintünk ezeket a filmjeit nézze újra.

Járja be az Uffizi Képtár minden szegletét - virtuálisan!

Ha épp nincs ideje elugrani Firenzébe, akkor sem kell lemondania a műélvezetről. Az Uffizi a Google térkép alkalmazáshoz hasonló megoldással bejárhatóvá tette termeit.

Amikor Jonas Kaufmann elfelejti a szöveget...

Azzal, hogy a legismertebb és legelismertebb tenor vagy a földkerekségen, még nem kerül a fejedbe az operairodalom összes librettója varázsütésre. Jonas Kaufmann például a Nessun dorma szövegét felejtette el egy milánói előadás kellős közepén. A közönség egy cseppet sem bánta, sőt.

Rosszul főzzük a kávét a kotyogóssal

Pedig lehet vele jó kávét csinálni, csak nem mindegy, hogyan kezdünk hozzá.

Síelnél, szánkóznál itthon? Erre indulj!

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a legjobb síelő és szánkózó helyekről Bánkúttól Visegrádig. Jegyárak, kölcsönzés, és a legjobb téli sport: a hüttézés.

Mégsem akar visszafogyni a fitneszguru

Hiába hitte, hogy szülés után az edzés lesz a legfontosabb. A gyereke lett az.